• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Notificatie van update voor Pokémon X en Pokémon Y

  Ver 1.1 (25.10.2013)

  Vanaf 25 oktober 2013 is er in de Nintendo eShop een update beschikbaar waarmee bepaalde problemen die optreden in Pokémon X en Pokémon Y worden opgelost. We raden alle spelers van Pokémon X en Pokémon Y met klem aan deze update te downloaden en te installeren. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.

  Wat doet de update?

  • De update voorkomt dat een zeldzaam probleem optreedt waarbij spelers niet verder kunnen spelen nadat ze hun voortgang in bepaalde gebieden in Lumiose City hebben opgeslagen. Spelers die dit probleem al zijn tegengekomen, kunnen ook gewoon weer verderspelen nadat ze deze update hebben gedownload en geïnstalleerd.
  • De update voorkomt problemen die soms optreden bij het gebruik van bepaalde functies van GTS (een functie waarmee spelers van over de hele wereld Pokémon met elkaar kunnen uitwisselen).

  Pokémon X

  Hoe kun je de update downloaden?

  1.

  Scan een van de onderstaande QR Code-afbeeldingen met een Nintendo 3DS-systeem dat verbonden is met het internet. Scan de bovenste QR Code als je Pokémon X bezit en de onderste QR Code als je Pokémon Y bezit. De update voor Pokémon X verschilt van die voor Pokémon Y, dus zorg dat je de QR Code scant voor de versie die jij bezit.

  Pokémon Y

  Hoe scan je de QR Code?

  1. Houd in het HOME-menu de L- of R-knop ingedrukt om Nintendo 3DS Camera te starten.
  2. Raak het QR Code-pictogram op het touchscreen aan.
  3. Scan met de camera de juiste QR Code om de Nintendo eShop te openen. Vervolgens kun je daar de update downloaden.

  Opmerking:

  Je kunt ook de Nintendo eShop openen op een Nintendo 3DS-systeem waar Pokémon X of Pokémon Y in het HOME-menu te zien is. Je krijgt dan een notificatie te zien. Vanuit deze notificatie kun je de Nintendo eShop openen en de update downloaden.

  Klik hier voor meer informatie over hoe je verbinding maakt met het internet.

  2.

  Kies POKÉMON X: UPDATE of POKÉMON Y: UPDATE en download de gegevens. Zodra de download is voltooid, wordt de update automatisch geïnstalleerd.

  3DS_PokemonXandY_Patch2.jpg

  3.

  Start Pokémon X of Pokémon Y op en controleer of de update is gelukt. Als je onderaan op het touchscreen het versienummer 1.1 ziet (vanaf 13/12/2013 is dat 1.2), zoals te zien is op de afbeelding hiernaast, is de update geslaagd.

  Software die gekocht is na 25 oktober 2013 is mogelijk nog niet bijgewerkt naar versie 1.1 (vanaf 13/12/2013 is dat 1.2). Als dit het geval is, zul je de update moeten downloaden en installeren.

  Belangrijk:

  Je kunt je opgeslagen spelgegevens blijven gebruiken.

  De updategegevens worden opgeslagen op de SD-kaart die zich in je Nintendo 3DS-systeem bevindt. Als er niet voldoende vrije ruimte op de SD-kaart is, kan de update niet naar behoren worden geïnstalleerd. Je kunt controleren hoeveel vrije ruimte er nog op je SD-kaart is door GEHEUGENBEHEER te kiezen in de systeeminstellingen in het HOME-menu.

  Zorg ervoor dat je de updategegevens niet wist. Je kunt de updategegevens bekijken door in de systeeminstellingen GEHEUGENBEHEER → NINTENDO 3DS → AANVULLENDE CONTENT te kiezen.

  Als je bij de eerste configuratie van je Nintendo 3DS-systeem nog niet akkoord was gegaan met de gebruikersovereenkomst voor Nintendo 3DS-diensten en het privacybeleid, kun je geen verbinding maken met het internet en kun je de update niet downloaden. Ga in de systeeminstellingen naar INTERNETINSTELLINGEN → OVERIGE INFORMATIE → GEBRUIKERSOVEREENKOMST om de gebruikersovereenkomst voor Nintendo 3DS-diensten en het privacybeleid te bekijken.