• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Algemene speltips

  Het populaire roze balletje is terug en brengt de charmes van een SNES-klassieker naar de DS in een volledig nieuw avontuur! In Kirby Super Star Ultra is er van alles te doen, te zien en vrij te spelen. Hier een paar tips om je te helpen het nieuwe avontuur van onze opgeblazen roze held te voltooien.

  Ken je vijand
  Telkens wanneer Kirby een vijand naar binnen werkt, bemachtigt hij diens Copy Ability. Druk op de START-knop en blader door de pagina's op het bovenste scherm door de richtingsknop naar links en rechts te drukken, om de volledige lijst met acties te zien voor de Copy Ability die Kirby bezit. Bekijk deze lijst wanneer Kirby iets nieuws heeft opgeslokt, zodat je nooit meer een coole actie over het hoofd ziet.

  Blijven rollen
  Heeft Kirby een Copy Ability en druk je op X, dan verandert die vaardigheid in een Helper. Experimenteer om erachter te komen wat het beste aansluit op je speelstijl. Sommige Helpers hebben handige verborgen effecten. Als Kirby bijvoorbeeld op een Helper springt met de Wheel-vaardigheid, kan hij rondrijden alsof hij die vaardigheid zelf heeft, maar behoudt hij zijn eigen acties voor als hij weer van de Helper af springt.

  Speel elk spel vrij
  Er zijn tal van spellen vrij te spelen in Kirby Super Star Ultra. Je hoeft Spring Breeze alleen maar te voltooien om Gourmet Race, Dyna Blade en The Great Cave Offensive vrij te spelen. Maar wanhoop niet, als er niet meteen iets anders beschikbaar komt wanneer je een spel hebt voltooid; om enkele latere, moeilijkere spellen vrij te spelen, moet je meerdere vroegere spellen hebben voltooid. Dus houd vol! Om bijvoorbeeld de Revenge of Meta Knight vrij te spelen, moet je Spring Breeze, Dyna Blade, The Great Cave Offensive en Gourmet Race stuk voor stuk voltooien. Oei!

  Kirby vs. King Dedede - VECHT!
  Als je in het laatste level van Spring Breeze met King Dedede vecht, let dan op: uiterst links en rechts in het gebied zul je een paar beroemde gezichten zien. Mario, Princess Peach, Wario en Luigi zijn allemaal op komen dagen om je aan te moedigen!

  Ontdekkingen in Dyna Blade
  In de loop van het spel Dyna Blade zijn er twee geheime gebieden vrij te spelen. Beide bevatten een schat aan handige krachten voor Kirby. De eerste is te vinden in Stage 2, Marshmallow Castle: ga vanaf het begin naar rechts, de deur  door en blijf in het volgende scherm naar rechts gaan tot je een ladder ziet. Klim de ladder op en ga dan naar links, naar een paar verdacht uitziende blokken toe met een bom in het midden. Pak de Mirror-vaardigheid van de vijand die je hier vindt en gebruik deze om het Bomb Block op te blazen. Hierdoor onthul je een geheime deur. Sla tegen de schakelaar achter deze deur om het eerste geheime gebied vrij te spelen. Het tweede geheime gebied is bereikbaar vanuit Stage 4, Candy Mountain: nadat je in dit level het gigantische kanon hebt gebruikt, kom je terecht in een kamer met schatten en een deur. Ga deze deur door, sla meteen linksaf en loop door tot je een andere deur met een paarse rand ziet. Ga hier naar binnen en sla tegen de schakelaar om het tweede geheime gebied vrij te spelen.

  Test, test… één, twee?
  Door de zes minigames op het prikbord te voltooien (met uitzondering van de subgames), speel je een geluidstestfunctie vrij. Hier kun je alle muziek en geluiden uit het spel beluisteren.

  100% geweldig
  Om je spelbestand te sieren met een indrukwekkende 100%, moet je alles voltooien. Dat klinkt eenvoudig, maar daar horen ook de allerkleinste dingen bij. Je moet niet alleen elk spel voltooien, maar je moet ook de twee geheime gebieden in Dyna Blade ontdekken, de Great Cave Offensive voltooien nadat je alle 60 schatten hebt verzameld, Milky Way Wishes uitspelen nadat je iedere afzonderlijke Copy Ability hebt gevonden, en The TRUE Arena voltooien - en die laatste is pas beschikbaar als je The Arena hebt uitgespeeld... Het is een hele klus, maar we weten dat je het kunt!

  Gerelateerde categorieën