• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Algemene speltips

  Een echte heer voelt zich nooit te goed om goedbedoelde hulp te accepteren. Hieruit volgt dat het alleszins acceptabel is om kennis te nemen van dit gedeelte met tips voor het uiterst gecompliceerde mysterie van Professor Layton en de Doos van Pandora. Een echte heer (of dame) zal hier zonder wroeging zijn voordeel mee doen.

  Op zoek naar de waarheid
  Puzzels, geheimen en behulpzame mensen zijn niet moeilijk te vinden, de eenvoudigste manier om aanwijzingen voor je onderzoek te vinden is door simpelweg alles te onderzoeken en met iedereen te praten. Soms helpt het ook om meer dan eens met iemand te praten!

  Steun je geheugen
  Je kunt bij puzzels de Memo-functie gebruiken om notities te maken, opties weg te strepen en hoofdzaken van bijzaken te scheiden.

  Denk er nog eens over na
  Wanneer je genoeg Picarats hebt verzameld komen allerlei geweldige bonussen beschikbaar in het Topgeheim-gedeelte van het bonusmenu, dus probeer er zoveel mogelijk te verdienen. Aangezien het aantal Picarats dat je met een puzzel verdient afneemt bij elk verkeerd antwoord, zal lukraak gokken van negatieve invloed zijn op je Picarats-saldo. Denk dus goed na voordat je een antwoord invoert en bevestigt.

  Hintmuntjes zijn goud waard
  Om de kans te vergroten dat je een bijzonder complexe breinbreker al de eerste keer correct beantwoord, is het soms wijs er een hintmuntje aan te besteden. Voor elke puzzel zijn drie hints beschikbaar, maar vaak is de eerste al genoeg om enig licht in de duisternis te brengen en je vermoedens te bevestigen. Hintmuntjes zitten overal verstopt, in lampen, kasten en ramen, maar ook in gaten en hoeken die nauwelijks zichtbaar zijn. Het is een goede gewoonte om in elke nieuwe omgeving als een razende met de stylus op het touchscreen te tikken om de muntjes uit de meubels te schudden Zo haal je al snel een klein fortuin aan hintmuntjes binnen, en het geeft een goed gevoel deze voor noodgevallen achter de hand te hebben.

  Train je hamster
  Vroeg in het avontuur wordt een hamster met enig overgewicht onder jouw toezicht geplaatst, inclusief het verzoek hem weer slank en fit te maken. Als dit je is gelukt, zal hij hintmuntjes voor je opsnuffelen, waardoor dit een investering is die zichzelf al snel heeft terugbetaald. Om het knaagdier in beweging te krijgen moet je een trainingsparkoers vullen met voorwerpen die zijn aandacht trekken, waarbij je er rekening mee moet houden dat hij voor zo'n voorwerp niet verder dan drie vakjes wil lopen. Plaats je een voorwerp op grotere afstand, dan gunt je hamster het geen blik waardig.

  De smaak van Folsense
  De bewoners van Folsense weten dat een kopje thee wonderen doet voor het gemoed, maar ze zijn bijzonder kieskeurig waar het de smaak van die thee betreft. Let goed op de beschrijvingen die mensen geven van hun favoriete thee, aangezien hun woorden vaak nauw overeenkomen met de omschrijving van elk ingrediënt in je theedoos. Natuurlijk hebben de mensen niet op elk moment van de dag trek in thee, dus kan het goed uitpakken als je terugreist naar eerder bezochte gebieden om te zien of het verlangen naar een kopje thee wellicht plots bij iemand heeft postgevat. Om de dorst van elke theeleut te kunnen lessen, moet je alle acht ingrediënten verzamelen door bepaalde puzzels op te lossen. Houd er rekening mee dat bepaalde ingrediënten pas in de latere hoofdstukken beschikbaar komen, de laatste en beste theekruiden ontvang je tijdens hoofdstuk 6 in het westen van Folsense.

  De camera garandeert een heel nieuwe uitdaging
  In de loop van je onderzoek zul je tien onderdelen van een camera in handen krijgen. Als je over het bruisende intellect beschikt om de camera te repareren, komt een nieuwe 'zoek de verschillen'-minigame beschikbaar die je helpt verborgen puzzels te vinden. Voor het klaren van deze klus is het wijs de duidelijkste stukken het eerst te plaatsen, zoals de lens, de sluiterknop en het kijkgaatje. Let ook op de blauwdruk op het bovenste scherm voor hulp bij het plaatsen van de andere stukken.

  Een gift uit het verleden
  Als je het mysterie van Professor Layton and the Curious Village (de eerste game in de serie) met meer dan 129 voltooide puzzels hebt doorlopen, ontvang je in dat spel een password. Na het voltooien van Professor Layton en de Doos van Pandora kun je dit password invoeren in het Topgeheim-gedeelte van het bonusmenu om van de bewoners van St. Mystere een speciale puzzel te ontvangen.

  Gerelateerde categorieën