• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Het touchscreen moet opnieuw gekalibreerd worden

    Het kalibreren van het touchscreen doe je met de stylus.

    Het gebruik van een schermbeschermer die niet is geproduceerd onder licentie van Nintendo, kan de gevoeligheid van het scherm verminderen waardoor het kalibreren bemoeilijkt wordt. Als het probleem dat je ondervindt is ontstaan na het in gebruik nemen van een schermbeschermer, dan is dit wellicht de oorzaak van het probleem.

    1. Verwijder alle spellen uit de Nintendo DS.
    2. Schakel het systeem in door de POWER-knop in te drukken.
    3. Druk op de A-knop wanneer het bericht "Touch the Touch Screen to continue" in beeld verschijnt.
    4. Wanneer het hoofdmenu verschijnt, gebruik dan de richtingsknop om de cursor naar het Settings Menu onderaan het scherm te verplaatsen en druk vervolgens op de A-knop.
    5. Gebruik de richtingsknop om de cursor te verplaatsen naar het oranje icoontje dat op een vizier lijkt (het meest rechtse icoontje) en druk op de A-knop.
    6. Gebruik de stylus en tik op het rode vierkantje dat op het scherm verschijnt. Doe dit telkens wanneer het vierkantje zich verplaatst.
      • Je dient het rode vierkantje precies aan te tikken op elk van de drie posities, anders zal de test telkens opnieuw beginnen
      • Als het touchscreen niet goed reageert, houd de Nintendo DS dan zodanig vast dat je kunt zien waar de rand van het touchscreen het omhulsel van de Nintendo DS raakt. Speur alle randen van het touchscreen af naar vuil (zoals stofdeeltjes, kruimels, etc.) die wellicht tussen het touchscreen en het omhulsel van de Nintendo DS terecht zijn gekomen. Dergelijk vuil kan voorkomen dat het touchscreen naar behoren functioneert. Als er vuil zichtbaar is, maak dan de randen schoon. Volg daarvoor de stappen bij 'Er zit vuil tussen de randen van het touchscreen' hierboven.
      • Als bovengenoemde stappen het probleem niet verhelpen dan betreft het een probleem met de Nintendo DS en zal deze moeten worden gerepareerd.
    7. Als je klaar bent zullen er vier vierkantjes in beeld verschijnen waarmee je de gevoeligheid van het touchscreen kunt testen. Deze test is optioneel. Tik op de knop “Confirm” rechts onderin het scherm.
    8. Wacht tot de bevestigingsboodschap in beeld verschijnt, tik dan op “Quit” en vervolgens op “Yes” om af te sluiten. De Nintendo DS wordt dan automatisch uitgeschakeld om de instellingen op te slaan.