• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Snel verdiend

  Er zijn tal van manieren om bells te verdienen, de munteenheid in Animal Crossing: Wild World. De makkelijkste manier is door simpelweg zaken van de grond te rapen, ze in je zakken te steken en naar Tom Nooks winkel te gaan, waar hij je er maar wat graag een stuk minder voor geeft, dan waarvoor hij ze weer doorverkoopt.

  De sleutel tot zoektochten is dat ze, anders dan vissen en vlinders vangen, geen vaardigheden vergen. Als je iets ziet, dan raap je het op. Zo simpel is het. Natuurlijk bieden je zakken slechts ruimte voor 15 voorwerpen tegelijk. Wat zijn de meest efficiënte manieren om die lege zakken te vullen, als je dagelijks niet zoveel tijd te besteden hebt in Animal Crossing: Wild World? Lees verder en vind de beste manier om 10 minuten te besteden.

  Zie je een schelp? Raap 'm op!
  De makkelijkste dingen om te verzamelen zijn schelpen. Je vindt ze langs de kust. Het kost je slechts 1 minuut om langs het strand te wandelen en alle schelpen op te pakken die aangespoeld zijn aan de kust. Maar met zoveel verschillende soorten schelpen is het lastig om te voorspellen wat je zult vinden. Je kunt er echter vanuit gaan dat je meer gebruikelijke voorwerpen zult vinden (zoals de sand dollar en porceletta) dan waardevolle voorwerpen (koraal en kroonslakken). Als je 1 venuskam vindt (150 bells), 5 mosselen (90 bells per stuk), 6 porceletta's (30 bells), 1 koraal (250 bells) en 2 sand dollars (60 bells), levert dit je 1150 bells op (69,000 bells per uur). Niet slecht voor een minuutje werk.

  Bells in bloei
  Er is geen wet tegen het plukken van bloemen. Hoewel je stad er minder mooi van wordt, kan het plukken van bloemen je snel bells opleveren bij Nook: 40 bells per bloem. Het zoeken van bloemen duurt wat langer dan schelpen verzamelen, omdat bloemen overal groeien. Maar als we ervan uitgaan dat je 15 bloemen kunt vinden binnen 90 seconden, zou je met gemak 600 bells kunnen verdienen (of 24.000 bells per uur). Dit is echter eerder een doorn in het oog dan een rinkelende kassa. Doe jezelf een lol en laat die bloemen lekker staan.

  Fruit, fruit, heerlijk fruit
  Je dorp staat vol met bomen. Aan de meeste groeit fruit dat rijp is om te plukken. Hoewel je aan de boom moet schudden om het fruit te laten vallen, kost je dit nauwelijks tijd. Het vergt minder dan 2 minuten om 15 stuks fruit te plukken. Tom Nook is bereid om je 100 bells te betalen per stuk, goed voor 1500 bells in totaal (of 45.000 bells per uur).

  Nook heeft echter een bijzondere interesse in exotisch fruit (fruit dat van oorsprong niet in je stad groeit). Als je exotische fruitbomen plant, betaalt Nook je 500 bells voor elk nieuwe stukje fruit dat je bij hem aflevert. Ervan uitgaande dat ook dit fruit in 2 minuten te plukken is, bedraagt de opbrengst 7500 bells (of 225.000 bells per uur) voor een zak vol fruit. Natuurlijk zijn er in dit geval opstartkosten verbonden aan het bemachtigen van het schaarse fruit (doorgaans door fruit te verhandelen met een van je vrienden, die ook in het bezit is van Animal Crossing: Wild World), en zul je de bomen moeten planten en wachten tot ze gegroeid zijn.

  Bodemschatten
  Af en toe vind je scheuren in de grond. Als je op deze plekken graaft, vind je vaak een begraven fossiel. Tom Nook verzamelt schaarse kunstvoorwerpen en betaalt je graag tussen de 1000 en 5000 bells voor een stukje geschiedenis. Dat is absoluut een hoog bedrag, maar is de jacht op fossielen je tijd wel waard, als je op zoek bent naar een snelle, dagelijkse bijverdienste?

  Het eerste probleem is dat je het fossiel moet zien te vinden. Hoewel je het mogelijk direct tegen het lijf loopt, is het waarschijnlijker dat je eerst een eindje door de stad moet rennen, wat langer kan duren dan 2 minuten. Het graven zelf duurt niet zo lang, maar voordat het fossiel enige waarde krijgt, moet het eerst in het museum worden geïdentificeerd door Blathers. Nadat hij er een blik op heeft geworpen, legt hij uit wat het is en praat hij je een schuldgevoel aan omdat je het niet aan het museum doneert. Ondertussen heb je meer dan 3 minuten besteed aan een fossiel dat gemiddeld 3500 bells oplevert (70.000 bells per uur).

  Mogelijk vind je tijdens je zoektocht meer dan één fossiel, maar elk gevonden fossiel kost weer extra tijd. In plaats van een fossiel vind je mogelijk een Gyroid: dat is Tom Nook minder geld waard (al bespaar je wel tijd omdat je hem niet ter identificatie naar Blathers hoeft te brengen). Al met al is het jagen op fossielen de dagelijkse routine niet waard.

  De bell-boom
  Misschien heb je je laten vertellen dat geld niet aan de bomen groeit. In Animal Crossing: Wild World kan geld WEL aan de bomen groeien. Het is niet zonder risico, maar het is wel de beste manier om geld te verdienen als je weinig tijd hebt. Om een bell-boom te kunnen planten heb je een gouden schep nodig. Deze schep krijg je door een schep in de grond te begraven, een paar dagen te wachten en hem dan weer op te graven met een tweede, nieuw gekochte schep. Als je de gouden schep eenmaal hebt, graaf je er een gat mee en begraaf je daar een willekeurig aantal bells. Vervolgens moet je de plek water geven alsof het een bloem is. Na een paar dagen is de boom gegroeid en komt hij tot bloei. Hij geeft je driemaal zoveel 'fruit' als je begraven hebt.

  In vergelijking met andere fruitsoorten, hoef je slechts 501 bells te planten om meer bells per uur te verdienen dan met iedere andere manier van koopwaar verzamelen. Maar als je gewoon 501 bells onder de grond propt, is er weinig kans dat je een boom zult zien groeien. Je moet de bodem wel enig respect tonen.

  En de meest efficiënte bezigheid is…
  Het verzamelen van koopwaar kost je enkel tijd: er zijn geen onkosten, geen andere kostenposten en geen werknemers die je moet betalen. Maar tijd is geld of, in dit geval, bells. Om je tijd zo efficiënt mogelijk te besteden, is het de moeite waard om de bell-boom te planten. Als je het risico niet wilt nemen, zoek dan een vriend om exotisch fruit naar je stad te brengen. Als je de natuur liever haar gang laat gaan, maak dan een wandeling over het strand of ga op jacht naar schatten. Het oorspronkelijke fruit uit je stadje is mooi en smaakvol, maar het levert dikwijls meer bevrediging op als jij niet degene bent die het plukt. En bloemen, tja, ze ruiken lekker, maar weten je buidel niet te spekken.

  Hopelijk weet je de tijd te vinden om al deze dingen te doen. En om onkruid te plukken, met je buren te praten, shirts te ontwerpen, enzovoort.

  Gerelateerde categorieën