Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

De batterij opladen

Gebruik de Nintendo DSi-voeding niet tijdens onweer.

Bij blikseminslag bestaat kans op een elektrische schok.

 

Belangrijke richtlijnen bij het gebruik van de oplaadbare batterij:

 • Je moet de oplaadbare batterij van de Nintendo DSi niet verwijderen, tenzij deze moet worden vervangen.
 • Gebruik alleen de Nintendo DSi oplaadbare batterij TWL-003. Neem contact op met de Technische Dienst van Nintendo als je wilt weten waar je een nieuwe oplaadbare batterij kunt kopen.
 • Voor het opladen van de batterij moet je ALLEEN de Nintendo DSi Power voeding, Model No. WAP-002(EUR) gebruiken. Houd er rekening mee dat deze voeding alleen geschikt is voor de Nintendo DSi en niet voor andere Nintendo-systemen.
 • Gebruik de voeding niet op plaatsen waar er water of andere vloeistoffen op kunnen spatten.

dsi_support_battery_warning.png

 

Aanwijzingen voor het gebruik van de oplaadbare batterij

 • Als je het systeem voor de eerste keer gebruikt of langer dan zes maanden niet hebt gebruikt, moet je erop letten dat de oplaadbare batterij volledig wordt opgeladen.

  charge_132_nl.gif

 • Het duurt ongeveer tweeënhalf uur om de batterij op te laden, maar dit is afhankelijk van het vermogen dat zich nog in de batterij bevindt op het moment dat je met opladen begint.

  charge_134_nl.gif

 • De batterij kan minstens 500 keer worden opgeladen, maar de prestaties ervan kunnen na herhaaldelijk opladen teruglopen.

  charge_133_nl.gif

 

De oplaadbare batterij opladen

 • Steek de DC-stekker van de voeding in de externe uitbreidingsaansluiting aan de achterkant van de Nintendo DSi. Zorg dat de juiste kant van de DC-stekker omhoog wijst om schade te voorkomen.

  charge_141_nl.gif

 • Steek de AC-stekker van de voeding in een standaard 230-volt stopcontact. Zorg dat de stekker helemaal in het stopcontact is gestoken.
 • Als de voeding correct is aangesloten begint het opladen (het oplaadlampje brandt oranje). Tijdens het opladen kun je gewoon met je Nintendo DSi spelen.

  charge_143_nl.gif

Als het oranje lampje niet gaat branden, moet je zorgen dat de voeding op zowel het systeem als het stopcontact correct is aangesloten. Als het oranje lampje nog steeds niet brandt, is de batterij misschien al volledig opgeladen.

Als het oranje lampje knippert, is de oplaadbare batterij mogelijk niet goed geplaatst. Zorg dat de batterij op de juiste manier is geplaatst en aangesloten.

Als de batterij volledig is opgeladen, gaat het oranje lampje uit. Haal de AC-stekker van de voeding uit het stopcontact. Verwijder vervolgens de DC-stekker uit je systeem.

charge_144_nl.gif

Gerelateerde categorieën