• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Denk groot in New Super Mario Bros.

  Mario was altijd al goed in het pletten van vijanden, maar in de periode voor New Super Mario Bros. voor Nintendo DS, deed hij dat op de ouderwetse manier: één landing op het hoofd tegelijk. De tijden zijn echter veranderd. Dankzij de nieuwe Mega Mushroom krijgt Mario bijna angstaanjagende groeistuipen en kan hij twintig seconden aan vernietigende chaos op een nietsvermoedend level loslaten.Geen Goomba, Koopa of pijp is veilig voor Mario's Mega Mushroom-manie.

  Mega Mushrooms geven je een kracht die zijn gelijke niet kent en waar je op verantwoordelijke manier mee om moet gaan. Hieronder vind je een lijst van dingen die je moet weten over de reusachtige oranje paddestoelen die Mario altijd een verpletterende indruk laten maken.

  Mega Mushrooms zijn seizoensgebonden
  Wat je als eerste moet weten over Mega Mushrooms is waar ze te krijgen zijn. Hoewel ze niet veel voorkomen in de levels van het spel, kun je er altijd eentje ophalen in Toads oranje huizen op het kaartscherm. Natuurlijk moet je je eerst door een paar levels worstelen om zo'n huis te bereiken... tenzij je dit trucje gebruikt.

  Bij het einde van een level hebben velen de neiging om meteen in de vlaggenmast te springen. Maar wacht liever even en let op de timer op je scherm. Als het je namelijk lukt de vlag te raken als de laatste twee nummers op de teller 77, 88 of 99 zijn, kun je een gloednieuw oranje Toad-huis op de kaart laten verschijnen. Hierdoor word je toegang tot Mega Mushroom vergemakkelijkt.

  Zaai vernieling en u zult oogsten
  Als je een Mega Mushroom gebruikt, zie je een vijfdelige witte balk bovenin het scherm. Hoe meer je vernielt, hoe sneller die balk gevuld zal worden en voor elk deel dat je vult wordt er één 1-Up Mushroom uitgereikt. Het is niet makkelijk om de ideale plek voor maximale vernieling te vinden, maar onthou dat je het beste bij het begin kunt beginnen.

  De Mega Mushroom die in wereld 1-1 op je ligt te wachten kan je standaard vijf 1-Up Mushrooms opleveren (je kunt levels zo vaak als je wilt opnieuw spelen). Maar als het je de eerste keer niet lukt om genoeg plat te walsen, dan moet het simpele genoegen om een kleine uithoek van het Mushroom Kingdom te vernielen je wel motiveren om het nog eens te proberen.

  Wees de eindbaas de baas
  Het lijkt zo oneerlijk, toch? Mario heeft zich jarenlang een weg geploeterd door alle levels barstensvol gevaarlijke obstakels en afgronden, om dan vervolgens helemaal aan het einde oog in oog komen te staan met een eindbaas die drie of vier keer zo groot is als hij. Als je de rollen om wilt draaien, moet je gewoon een Mega Mushroom in reserve houden om daar bij het begin van een gevecht tegen een eindbaas gebruik van te maken. Het eens zo gevreesde monster zal nu tegen jou opkijken... tenminste, zo lang hij dat nog kan, voordat je over hem heenwalst.

  Het regent geld!
  Beetje krap bij kas? Je kunt snel geld verdienen door een Ground Pound uit te voeren, nadat Mario een Mega Mushroom heeft gebruikt en je kunt rekenen op een gelddouche… of in ieder geval een paar druppels. Alhoewel het aantal munten niet overweldigend is, helpen alle beetjes. Soms vallen er ook Goombas uit de lucht. Plet ze onder je schuiten om je schademeter sneller te vullen.

  Van mini tot mega
  Alle 100 Star Coins in New Super Mario Bros. vinden, is geen kleine klus, hoewel je soms in de piepkleine Mini Mario moet veranderen om aan sommige Star Coins te komen. In wereld 7-5 bevindt zich een Star Coin die je alleen te pakken kunt krijgen met zowel Mini Mario als Mega Mario.

  Halverwege het level zie je een minipijp die afgesloten is door een blok. Hier moet je in Mini Mario veranderen en een Bob-omb gebruiken om het blok te vernietigen en toegang te krijgen tot een ondergronds gebied. Daar vind je een Star Coin onder een pijp, met in de buurt een ? Block, waar een Mega Mushroom inzit. Deze heb je nodig om je een weg naar dit kostbare verzamelstuk te banen.

  Kijk uit waar je loopt
  Hoewel er niet met Mario te sollen valt als je een Mega Mushroom activeert, moet je toch blijven opletten. Ten eerste kan het zijn dat sommige vernietigde onderdelen van het landschap je naar een gedeelte van een level hadden kunnen brengen waar je nu niet meer kunt komen. Dus als je door een level bent heen geraasd en een slachting onder pijpen en klimplanten hebt aangericht, dan loont het om daar nog eens terug te keren om alles rustig en op je gemak te bekijken. Ten tweede moet je onthouden dat, hoewel niemand Mario iets kan maken als hij zo groot is, hij nog steeds in een gat kan vallen, als je niet oppast. Als het gat tenminste groot genoeg is...

  Gerelateerde categorieën