Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Algemene tips en hulp met bonussen

Kun je wel wat hulp gebruiken in Professor Layton en de Verloren Toekomst? Lees dan vooral verder!

Hoewel we je de antwoorden op de lastige vragen niet zullen verklappen (dat zou het plezier verpesten), zullen we je wel wat tips geven om alles uit dit spel te halen.

Waar je puzzels kunt vinden…

Veel van de puzzels in het spel vind je door simpelweg met de Londenaren te praten, maar…

Sommige mensen schudden meer dan één puzzel uit hun mouw, of geven je er meer naarmate de tijd verstrijkt. Zorg dat je keer op keer met mensen praat (totdat ze zichzelf beginnen te herhalen) en praat later in het verhaal opnieuw met ze (ook al heb je ze eerder gesproken). Je weet maar nooit of ze nog een hersenkraker voor je hebben.

Ook in de omgeving kunnen puzzels verborgen zijn. Tik hardnekkig op alle objecten, om te zien of er puzzels zijn verborgen in weggegooide bananenschillen, kattenbeeldjes, standbeelden, enzovoort.

En dan zijn er nog verborgen puzzels

Als je ergens een stofwolkje uit tevoorschijn ziet komen, of vloeistof hoort plenzen, blijf er dan op tikken. Je zou zomaar een geheime puzzel of een hintmuntje kunnen vinden.

Waarom zou je hintmuntjes verzamelen?

Je begint het spel met tien hintmuntjes, die je kunt inruilen voor hints als niet je uit een puzzel komt, en in de omgeving zijn er nog veel meer verborgen. Je kunt later in het spel niet altijd meer terug naar de gebieden die je al hebt bezocht, dus tik op alle objecten die je tegenkomt om een flinke voorraad hintmuntjes op te bouwen.

Ook al kom je met het verzamelen van hintmuntjes niet verder in het spel, helpt een volle portemonnee wel op indirecte wijze. Hoewel je minder picarats ontvangt met elk fout antwoord dat je geeft, heeft het kopen van hints geen effect op je beloning. En het verzamelen van picarats is de moeite waard als je alles in het bonusmenu wilt vrijspelen.

Hoe speel ik alle bonussen vrij?

Veel van de geheimen kunnen worden vrijgespeeld door picarats te verzamelen – het duurste wat je kunt vrijspelen kost je 5200 picarats, dus begin maar vast te sparen! Om toegang te krijgen tot de puzzel achter de geheime deur, moet je een code invoeren die je krijgt in Professor Layton en de Doos van Pandora. De code is gelinkt aan je Nintendo DS, dus vals spelen is er niet bij. Als je deze waanzinnige puzzel wilt hebben, zul je het voorgaande spel moeten spelen!

In 'Laytons uitdagingen' kun je extra puzzelhuizen bezoeken (met een aantal uiterst uitdagende puzzels) door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo kun je de volgende huizen bijvoorbeeld vrijspelen:

  • Het huis van de tijdreiziger – als je het spel uitspeelt en opslaat na puzzel 130.
  • Het huis van de koerier – als je alle twaalf de bezorgopdrachten in de minigames met de papegaai hebt gedaan.
  • Het huis van de hotelhouder – als je alle tien de parkoersen met de speelgoedauto oplost.
  • Het huis van de verteller – als je de minigames met de drie plaatjesboeken af hebt.
  • Het huis van de puzzelexpert – als je alle 165 puzzels in het spel oplost.

Volgens mij mis ik iets…

Door puzzels op te lossen ontvang je stickers, parkoersen voor de minigame met de speelgoedauto en bezorgopdrachten voor de minigame met de papagaai. Als je die dus nog niet allemaal hebt, heb je ook nog niet alle puzzels gespeeld! Bekijk het puzzelregister in de koffer van de professor om te zien wat je hebt gemist, en kijk ook goed naar de locaties waar je puzzels hebt gevonden met een nummer dat in de buurt komt. Vaak bevinden opeenvolgende puzzels zich in hetzelfde gebied!

Lees verder om een idee te krijgen van de puzzels die je kunt vinden in de huizen van 'Laytons uitdagingen'.

Waar vind ik het volgende plaatjesboek en alle stickers?

Door puzzel 010 van Alfie te voltooien, krijg je toegang tot de minigame met het plaatjesboek, in de koffer van de professor. Als je een boek voltooit, komt het volgende beschikbaar! Protip: deze minigames zijn een stuk makkelijker als je ze speelt terwijl je alle stickers hebt.

Om alle resterende stickers voor plaatjesboek 1 in je bezit te krijgen, moet je de volgende puzzels voltooien: 011, 012, 014, 017 en 020.

Alle stickers voor plaatjesboek 2 krijg je na het voltooien van de puzzels: 024, 026, 030, 033, 036, 039, 044, 046, 057 en 061.

Om alle lege plekken in plaatjesboek 3 te vullen, moet je deze puzzels voltooien: 053, 073, 075, 080, 085, 098, 100, 108, 117, 123, 135 en 138.

Waar kan ik alle parkoersen vinden voor de minigame met de speelgoedauto?

Het duurt niet lang voordat Luke een speelgoedauto krijgt, waardoor je in de koffer van de professor de minigames met de speelgoedauto kunt spelen. Om alle parkoersen vrij te spelen, moet je het hotel verlaten nadat je puzzel 014 hebt gedaan, en de volgende puzzels zien op te lossen: 028, 029, 062, 068, 078, 084, 131 en 142. Het laatste parkoers kun je rijden als je alle andere hebt gedaan!

En de bezorgopdrachten voor de minigames met de papegaai?

Je krijgt ze door puzzels op te lossen en met de juiste mensen te praten. Als je puzzel 038 oplost, sluit je vriendschap met de papegaai. Voor de andere minigames met de papegaai moet je met Stachenscarfen praten in hoofdstuk 6, en de volgende puzzels vinden: 055, 057, 059, 066, 075, 076, 080, 103, 104 en 137. Voor de laatste bezorgopdracht moet je met Edgar praten (nadat je met Luke hebt gesproken op Statue Plaza), nadat je het spel hebt uitgespeeld.

Ik heb een puzzel overgeslagen! Kan ik 'm nog doen?

Als je een van de 165 puzzels in het spel hebt gemist, hoef je je nog geen zorgen te maken. Ze verdwijnen niet! Sommige puzzels kun je blijven vinden in de spelwereld, terwijl andere terechtkomen op een plek waar gemiste puzzels worden verzameld. Doorzoek Londen, of breng gewoon een bezoekje aan de puzzelhut (aan de rand van Chinatown), om de puzzels op te lossen die je hebt gemist.

Gerelateerde categorieën