Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Controller en/of afzonderlijke knoppen werken niet meer

Als de controller niet goed meer functioneert:

Vraag jezelf eerst af of de L- of R-knop ingedrukt werden bij het aanzetten van het systeem en of een van de twee sticks zich daarbij niet in een neutrale positie bevond. Dit kan namelijk besturingsstoringen opleveren.

Om de standaardinstellingen te herstellen, zullen alle besturingsknoppen en -sticks losgelaten moeten worden. Houd vervolgens gedurende minstens drie seconden de X-, Y-, Start- en Pause-knop tegelijkertijd ingedrukt.

Als dit het probleem niet oplost, zul je de Nintendo GameCube Controller op moeten sturen, zodat hij gerepareerd of vervangen kan worden.

Als bepaalde knoppen niet goed meer functioneren in alle spellen:

Stuur de Nintendo GameCube Controller op, zodat hij gerepareerd of vervangen kan worden.

Als de trilfunctie niet goed meer functioneert:

  1. Controleer eerst of het betreffende spel de trilfunctie wel ondersteunt.
  2. Raadpleeg in dat geval de handleiding van het spel om te zien of de trilfunctie is gedeactiveerd.

Als dit het probleem niet oplost, zul je de Nintendo GameCube, de Controller en het betreffende spel op moeten sturen, zodat ze gerepareerd of vervangen kunnen worden.

Let op: we kunnen alleen spellen die door Nintendo zelf ontwikkeld zijn repareren of vervangen. Je kunt erachter komen welke spellen door Nintendo zelf ontwikkeld zijn, door op de desbetreffende spelpagina te kijken. Ga naar Spellen om alle spellen te bekijken. Stuur het spel altijd op in zijn originele hoes.

De precieze reparatiekosten kun je in de betreffende prijslijst vinden. Daar wordt ook uitgelegd wat je precies moet doen als je iets wilt laten repareren.