Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

WaveBird

Het probleem treedt alleen op bij één Nintendo GameCube disk:

Controleer eerst in de handleiding van het betreffende spel of de knoppen wel gebruikt worden. Controleer ook of je in kunt stellen of je die knoppen kunt gebruiken.

Het probleem treedt bij alle Nintendo GameCube disks op:

Let op de volgende punten:

  1. Als je het systeem aanzet, zorg er dan voor dat de L- en R-knop van de WaveBird Controller niet ingedrukt worden en dat beide sticks in hun neutrale positie staan. Als dat namelijk niet het geval is, kunnen er besturingsstoringen optreden. Om de standaardinstellingen te herstellen, zullen alle besturingsknoppen en -sticks losgelaten moeten worden. Houd vervolgens gedurende minstens drie seconden de X-, Y-, Start- en Pause-knop tegelijkertijd ingedrukt.
  2. De ontvanger dient op de juiste manier in de rechter Controller-aansluiting aan de voorkant van de GameCube gestoken zijn.
  3. Is de Controller ingeschakeld (de schakelaar dient op ‘ON’ te staan) en is het bijbehorende lampje aan?
  4. Zowel de WaveBird Controller als zijn ontvanger dienen op hetzelfde kanaal ingesteld zijn. Als er diverse WaveBird Controllers met de Nintendo GameCube zijn verbonden, dient elk paar op een ander kanaal ingesteld zijn.
  5. Als er problemen optreden bij een bepaald kanaal, probeer dan een ander kanaal.
  6. Hanteer tijdens het spelen een maximale afstand van zes meter tussen de Nintendo GameCube en de WaveBird Controller.
  7. Richt tijdens het spelen de bovenkant van de Controller op de ontvanger.
  8. Mocht het signaal gestoord worden, zet dan andere apparaten die gebruik maken van radiogolven uit of verwijder ze. Apparaten die gebruik maken van radiogolven zijn onder andere draadloze telefoons, magnetrons en draadloze internetmodems.
  9. Probeer nieuwe batterijen.
  10. Probeer indien mogelijk de WaveBird Controller met een andere ontvanger, of een andere WaveBird Controller met de originele ontvanger.

Helaas kunnen we je niet helpen met dit product.