Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Antwoorden op top amiibo vragen (amiibo Veelgestelde Vragen)

Hoe kan ik erachter komen welke games compatibel zijn met een amiibo-figuur?

Ga naar de amiibo-pagina voor meer informatie.

Wat heb ik nodig om met amiibo te kunnen spelen?

Je hebt het volgende nodig: een amiibo-figuur, een compatibele game en een compatibel apparaat (Nintendo Switch, Wii U, New Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL of New Nintendo 2DS XL). Andere Nintendo 3DS familiesystemen zijn ook compatibel met amiibo-figuren, maar deze vereisen de Nintendo 3DS NFC reader/writer.

Werken alle amiibo-figuren met alle compatibele games?

Iedere amiibo kan op verschillende manieren werken met verscheidene compatibele games. Terwijl een Mario amiibo-figuur het mogelijk maakt voor spelers om naast hem te vechten in Super Smash Bros, geeft ditzelfde figuur op de Wii U een speciale race-outfit for Mii-personages in Mario Kart 8. Als je meer wil weten over specifieke functies van amiibo, ga dan naar de amiibo-pagina, selecteer een amiibo en ga naar de sectie ''Compatibele games'' voor meer informatie over compatibiliteit. In sommige spellen, zoals Super Smash Bros voor de Wii U, worden gegevens opgeslagen op de amiibo, terwijl andere spellen, zoals Mario Kart 8 en Hyrule Warriors je bonus content geven als je met de amiibo op de Wii U-GamePad tikt.

Wat doen amiibo-figuren?

De specifieke functies hangen af van de amiibo en compatibele game. Over het algemeen slaan sommige games (zoals Super Smash Bros voor Wii U) spelgegevens op in het amiibo-figuur. Andere games (zoals Mario Kart 8 en Hyrule Warriors) geven je bonus content als je de amiibo tegen de Wii U-GamePad tikt. Ga naar de amiibo-pagina voor meer informatie.

Moeten er batterijen in de amiibo-figuren?

Nee, er hoeven geen batterijen in.

Hoeveel games kan ik tegelijkertijd opslaan in een enkel amiibo-figuur?

Een amiibo kan gegevens van één game tegelijkertijd opslaan, dus je zult spelgegevens moeten verwijderen van een amiibo voordat je deze kunt gebruiken voor een ander spel. Klik hier om de read/write-functionaliteit van huidige games te bekijken.

Als ik al spelgegevens van Super Smash Bros voor de Wii U of voor de Nintendo 3DS in een amiibo heb opgeslagen, kan ik deze dan nog gebruiken voor compatibele games?

Je kunt nog steeds je amiibo gebruiken om bonus items te krijgen in games zoals Mario Kart 8 en Hyrule Warriors; je zult echter wel de huidige opslaggegevens moeten verwijderen voordat je de amiibo kunt gebruiken voor een andere compatibele game.

Kan ik een amiibo-figuur gebruiken op mijn Mario Kart 8 en op de Mario Kart 8 van mijn vriend, zodat we allebei toegang hebben tot de Mii-race-outfit?

Ja, in games die geen gegevens opslaan in amiibo-figuren, kan een enkel figuur voor meerdere versies van dezelfde game worden gebruikt.

Wat doet het amiibo-instellingenmenu op mijn Nintendo Switch systeem/ Wii U systeem/ Nintendo 3DS systeem?

In dit menu kun je een amiibo koppelen aan je Mii en gebruikersnaam en je kunt hier spelgegevens verwijderen als je de amiibo wil gebruiken voor een andere compatibele game.

Moet je perse een amiibo-figuur hebben om amiibo-compatibele games te spelen?

Je kunt alle amiibo-compatibele games gewoon spelen zonder gebruik te maken van een amiibo-figuur. Het gebruik van een amiibo-figuur is optioneel en voegt simpelweg nieuwe elementen toe aan de gameplay (afhankelijk van het spel).

Kan ik als mijn amiibo spelen in Super Smash Bros voor Wii U of voor Nintendo 3DS?

In Super Smash Bros kunnen spelers echten tegen amiibo-vechters of de amiibo's inzetten om te vechten tegen de amiibo-vechters van vrienden in een multiplayer gevecht. Spelers kunnen amiibo-vechters niet direct in-game besturen.