• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    De richtingssticks werken niet of niet goed op de Nintendo Switch Lite (responsiviteitssyndroom of zogenaamd 'driften')

    De informatie in dit artikel kan van pas komen als de richtingssticks niet of niet goed reageren op de Nintendo Switch Lite.

    Belangrijk:

    • Deze stappen kunnen het probleem verhelpen. Als het probleem naderhand niet verholpen is, kun je het betreffende Nintendo Switch Lite-systeem aanmelden voor een reparatie. Tot nader order zal Nintendo je in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland geen reparatiekosten berekenen voor de reparatie van het responsiviteitssyndroom, ongeacht of dit door een defect of door slijtage komt.*

    Wat moet je doen

    1. Als er draadloze controllers verbonden zijn met het systeem, gebruik je het touchscreen om te bevestigen dat de knoppenbesturing van het systeem AAN staat.
    2. Zorg ervoor dat je systeem over de nieuwste systeemversie beschikt.
    3. Kalibreer de richtingssticks.
    4. Probeer het volgende als het probleem zich blijft voordoen in een specifieke game of applicatie:
      • Ga na of er software-updates zijn voor die game.
      • Bekijk de digitale handleiding voor die game. Sommige games, zoals Mario Kart 8 Deluxe, ondersteunen kantelbesturing. Als deze aan staat, kan het soms lijken alsof de richtingssticks niet goed reageren. In dat geval moet je de kantelbesturing van de game mogelijk uitzetten.

    Als het probleem nog steeds niet is opgelost

    • Als de richtingssticks niet gekalibreerd kunnen worden, of als de richtingssticks niet goed reageren, moet het Nintendo Switch Lite-systeem gerepareerd worden.
    • Nintendo is er trots op producten van hoge kwaliteit en duurzaamheid te maken, en verbetert ze voortdurend. Daarom en tot nader order biedt Nintendo consumenten die het betreffende product in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben gekocht, een kosteloze reparatie van het responsiviteitssyndroom met betrekking tot richtingssticks aan, die wordt uitgevoerd door Nintendo's officiële reparatiecentra. Dit is ook van toepassing als het syndroom wordt veroorzaakt door slijtage en zelfs als de door Nintendo aangeboden fabrieksgarantie van 24 maanden al verstreken is.* De fabrieksgarantie doet op geen enkele wijze afbreuk aan de wettelijke rechten of vorderingen die je als koper van consumptiegoederen onder de wetgeving inzake bescherming van de consument hebt. De voordelen die hier beschreven zijn, zijn een aanvulling op deze rechten.

    Klik hier om een reparatie aan te melden.


    *Houd er rekening mee dat Nintendo mag weigeren om de reparatie van het responsiviteitssyndroom met betrekking tot richtingssticks van het Nintendo Switch Lite-systeem kosteloos uit te voeren als (a) het syndroom is veroorzaakt door accessoires of andere artikelen die zijn bedoeld voor gebruik met de controller, maar niet zijn geproduceerd door of voor Nintendo (ongeacht of ze op het tijdstip van aankoop waren inbegrepen bij de controller), (b) als de controller is gebruikt voor verhuur of voor commerciële doeleinden, (c) het syndroom is veroorzaakt door accidentele schade, jouw nalatigheid en/of de nalatigheid van een derde, onverantwoordelijk gebruik, modificatie, gebruik met producten die niet door Nintendo voor gebruik met de controller geleverd, gelicenseerd of geautoriseerd zijn, (d) de controller is geopend, gemodificeerd of gerepareerd door andere personen of ondernemingen dan Nintendo of zijn geautoriseerde partners (tenzij er duidelijk geen verband bestaat tussen het openen, de modificatie of de reparatie en het responsiviteitssyndroom van de richtingsstick van de Joy-Con-controller), of als het serienummer op de controller is gewijzigd, onleesbaar is gemaakt of is verwijderd.