• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Een Nintendo-account aanmaken

    Stapsgewijze instructies voor het aanmaken van een Nintendo-account.

    Belangrijk

    De mogelijkheid om in te loggen met een Nintendo Network ID, Facebook of Twitter op een bestaande Nintendo-account of om een Nintendo-account aan te maken is beëindigd. Onze excuses voor het ongemak.

    Als je problemen ondervindt bij het inloggen op je Nintendo-account en je voorheen een van deze diensten hebt gebruikt, kun je de volgende artikelen raadplegen:

    Informatie

    Een Nintendo-account is vereist om gebruik te maken van bepaalde diensten van Nintendo, zoals game-aankopen op andere apparaten en My Nintendo-beloningen. Een Nintendo-account kan worden verbonden aan je Nintendo Network ID, Google- of Apple-account. (Alleen gebruikers die 16 jaar of ouder zijn, kunnen een Google- of Apple-account verbinden.)

    Er zijn nog een aantal aanvullende leeftijdsbeperkingen voor Nintendo-accounts:

    • Gebruikers die 16 jaar of ouder zijn kunnen een Nintendo-account aanmaken.
    • Gebruikers van een Nintendo-account die 18 jaar of ouder zijn kunnen maximaal vijf Nintendo-accounts voor kinderen (17 jaar of jonger) aanmaken en toevoegen aan hun Nintendo-account.
    • Gebruikers die 15 jaar of jonger zijn, kunnen geen Nintendo-account aanmaken. Dit kan alleen binnen een bestaande Nintendo-account van de ouder/voogd.

    Volg deze stappen:

    1. Ga naar de Nintendo-accountwebsite en selecteer NINTENDO-ACCOUNT AANMAKEN.
    2. Is de persoon die dit account gaat gebruiken 16 jaar of ouder?
    3. Welke inloggegevens wil je gebruiken?

    4. Selecteer Voor gebruikers van 16 jaar of ouder.
    5. Kies de inlogmethode die je wilt gebruiken.
      • Als je een Nintendo-app gebruikt op een iOS-apparaat (zoals een iPhone of iPad) kun je alleen een Nintendo-account aanmaken door een e-mailadres en wachtwoord te registreren. Je kunt altijd nog een Apple- of Google-account koppelen nadat je een Nintendo-account hebt aangemaakt, of je kunt een Nintendo-account aanmaken via Safari of een andere webbrowser.
    6. Kies de dienst waarmee je wilt inloggen (Google, Apple).
      • Als je een Nintendo-account aanmaakt via een mobiele Nintendo-app of een iOS-apparaat (zoals een iPhone of iPad), kun je je Nintendo-account alleen aanmaken met je e-mailadres. Je kunt deze accounts ook nog koppelen nadat je je Nintendo-account hebt aangemaakt, of je kunt de Nintendo-accountwebsite openen via je internetbrowser om je Nintendo-account aan te maken.
    7. Vul je inloggegevens in als dit nodig is. Lees de voorwaarden van de website. Als je akkoord gaat, kun je doorgaan met het aanmaken van je account.
      • Als je je inloggegevens niet meer weet van de dienst waarmee je wil inloggen, ga dan naar de hulpsectie van die website.
    8. Bekijk de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid voor de Nintendo-account en kies VERDERGAAN als je akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
      • Klik hier als je een bericht krijgt waarin staat dat je niet bevoegd bent om een Nintendo-account aan te maken.
    9. Er wordt een verificatiecode gestuurd naar het ingevulde e-mailadres. Vul de code in het veld 'Verificatiecode' in en kies BEVESTIGEN nadat je de e-mail hebt ontvangen.
      • De verifiecatiecode moet binnen een paar minuten binnenkomen en verloopt 24 uur na verzending.
      • Als je na een uur nog geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan of je je e-mailadres goed hebt ingevuld in het scherm 'Account aanmaken' en klik op VERIFICATIECODE OPNIEUW STUREN om een nieuwe verificatiecode te ontvangen.
    10. Klaar is Kees! Nu je een Nintendo-account hebt, kun je gebruikmaken van verschillende online diensten, zoals het My Nintendo-beloningenprogramma.
    11. Als je een Nintendo-account wilt aanmaken zonder socialmedia-account te gebruiken, scrol je omlaag naar de velden voor accountgegevens onderaan het scherm.
      • Als je eenmaal een Nintendo-account hebt aangemaakt, kun je later nog altijd een NNID of socialmediadienst verbinden.
    12. Vul de volgende gegevens in:
      • Gebruikersnaam: maximaal 10 tekens
      • E-mailadres: je e-mailadres kan slechts gekoppeld worden aan één Nintendo-account.
      • Wachtwoord: wachtwoorden moeten minstens 8 tekens lang zijn en een combinatie van tekens bevatten van twee van de volgende categorieën: letters, cijfers en leestekens.
      • Geboortedatum
      • Geslacht (optioneel)
      • Land/regio van verblijf
      • Tijdzone
    13. Bekijk de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid voor de Nintendo-account en kies VERDERGAAN als je akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
      • Klik hier als je een bericht krijgt waarin staat dat je niet bevoegd bent om een account aan te maken.
    14. Geef aan of je promotionele e-mails wilt ontvangen en kies dan BEVESTIGEN EN REGISTREREN.
    15. Er wordt een verificatiecode gestuurd naar het ingevulde e-mailadres. Vul de code in het veld 'Verificatiecode' in en kies BEVESTIGEN nadat je de e-mail hebt ontvangen.
      • De verifiecatiecode moet binnen een paar minuten binnenkomen en verloopt 24 uur na verzending.
      • Als je na een uur nog geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan of je je e-mailadres goed hebt ingevuld in het scherm 'Account aanmaken' en klik op VERIFICATIECODE OPNIEUW STUREN om een nieuwe verificatiecode te ontvangen.
    16. Klaar is Kees! Nu je een Nintendo-account hebt, kun je gebruikmaken van verschillende online diensten, zoals het My Nintendo-beloningenprogramma.
    17. Heb je al een Nintendo-account of wil je een nieuwe aanmaken?

    18. Als je een ouder of voogd bent en een account wilt aanmaken voor je kind, kies je DOORGAAN op het volgende scherm.
    19. Kies IK HEB AL EEN ACCOUNT.
    20. Log in op je account.
      • Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, wordt je gevraagd om een aanvullende code in te voeren. Start de Google Authenticator-app op je smartapparaat op, vul de weergegeven code in en kies VERIFIËREN.
        • Als je momenteel geen toegang hebt tot de app, kies je JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en gebruik je een van de back-upcodes die je hebt ontvangen tijdens het instellen van de verificatie in twee stappen. Als het goed is, heb je deze gekopieerd en op een veilig plaats opgeslagen.
        • Als je momenteel geen toegang hebt tot je back-upcodes, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE in het scherm waar je de back-upcode kunt invoeren.. Er wordt een verificatiecode naar het e-mailadres van je Nintendo-account gestuurd. Zoek de code in je e-mail en vul deze in het vak 'Verificatiecode' in. Selecteer daarna VERIFIËREN.
    21. Vul de gegevens in van het kind in de volgende velden:
      • Gebruikersnaam: maximaal 10 tekens
      • E-mailadres: je e-mailadres kan slechts gekoppeld worden aan één Nintendo-account.
      • Wachtwoord: wachtwoorden moeten minstens 8 tekens lang zijn en een combinatie van tekens bevatten van twee van de volgende categorieën: letters, cijfers en leestekens.
      • Geboortedatum
      • Geslacht (optioneel)
    22. Bekijk de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid voor de Nintendo-account en kies DOORGAAN als je akkoord gaat met de algemene voorwaarden.
      • Klik hier als je een bericht krijgt waarin staat dat je niet bevoegd bent om een account aan te maken.
    23. Klaar is Kees! De account van je kind is aangemaakt. Deel de inloggegevens met je kind.

      Je kunt ook ouderlijk toezicht gebruiken om beperkingen op te leggen aan de accountactiviteit, zoals online aankopen.

    24. Kies NIEUWE ACCOUNT AANMAKEN.
    25. Volg de instructies voor het aanmaken van een nieuwe account voor een gebruiker van 16 jaar of ouder.
    26. Nadat er een ouder/voogd-account is aangemaakt, kun je een kinderaccount aanmaken.

    Gerelateerde categorieën