Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Filterinstellingen van het MAC-adres van een router controleren en wijzigen

Omschrijving:

Informatie over het vinden en wijzigen van de filterinstellingen van het MAC-adres van een router.

Let op:

 • Als MAC-filters zijn ingeschakeld op een draadloze router, zullen alle draadloze apparaten die verbonden zijn aan die router niet kunnen verbinden totdat hun MAC-adres is ingevuld in de MAC-filterinstellingen.
 • Je hoeft MAC-filters niet in te schakelen als deze al zijn uitgeschakeld. Als je deze functie wil gebruiken op je netwerk, raden we aan dat je contact opneemt met de fabrikant van de router voor hulp bij het instellen.

Wat kun je doen:

 1. Log in op de instellingen van je router.
 2. Zoek in de instellingen van je router naar het tabblad ''MAC-filters''.
  • Dit is vaak te vinden in de opties ''Draadloos'' of ''Draadloze Beveiliging''.
  • Afhankelijk van je router kan MAC-filters ook worden aangeduid als ''MAC-adresbeheer'', ''MAC-adresreservatie'' of ''Draadloze MAC-authenticatie''.
 3. Als MAC-filters ingeschakeld zijn, zul je het MAC-adres van je Nintendo-apparaat moeten toevoegen aan de lijst met toegestane apparaten en deze wijziging vervolgens toepassen of opslaan. Als je MAC-filters niet ingeschakeld wil hebben voor je netwerk, kun je dit simpelweg uitschakelen.

  *Hoewel Nintendo deze informatie verstrekt voor het gebruik van onze consumenten, is het aan iedere consument om te bepalen welke veiligheidsbehoeften ze hebben voor hun eigen netwerken en om te bepalen hoe ze hun netwerkinstellingen optimaal kunnen configureren om aan deze behoeften te voldoen.