Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Foutmelding: Je kunt op dit moment niet online spelen

Omschrijving:

Wanneer je probeert om online te spelen in Super Smash Bros. Ultimate, wordt er een foutmelding weergegeven waarin staat dat je op dit moment niet online kunt spelen.

Aanvullende informatie:

 • Deze foutmelding betekent dat je internetverbinding niet in staat was om continu gegevens te sturen of te ontvangen.
 • Dit probleem kan zich voordoen als je internetverbinding traag of instabiel is.
 • Niet alle games sturen en ontvangen dezelfde hoeveelheid gegevens, dus zelfs als je met andere games geen problemen ondervindt, heeft dit probleem waarschijnlijk te maken met je internetverbinding.

Mogelijke oplossingen:

 • Start het Nintendo Switch-systeem opnieuw op.

  Houd de POWER-knop drie seconden ingedrukt, kies daarna OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN en vervolgens OPNIEUW OPSTARTEN om het systeem opnieuw op te starten.

 • Reset je thuisnetwerk.

  Dit probleem kan worden opgelost door je netwerkapparaten opnieuw op te starten als het probleem te maken heeft met apparaten die niet reageren.

 • Plaats het Nintendo Switch-systeem dichter bij de draadloze router.

  Plaats het Nintendo Switch-systeem op een afstand van drie tot vijf meter van de draadloze router om de signaalsterkte te verbeteren tijdens het oplossen van het probleem.

  • Het kan handig zijn om het Nintendo Switch-systeem tijdens het verhelpen van het probleem uit de Nintendo Switch-houder te halen en het systeem weer terug te plaatsen zodra het probleem is verholpen.
 • Houd metalen objecten en elektronische apparaten uit de buurt van je Nintendo Switch-systeem en draadloze router.

  Metalen objecten en elektronische apparaten kunnen draadloze signalen verstoren. Als je zulke apparaten of objecten hebt, zoals archiefkasten, luidsprekers, stekkerdozen, glas of draadloze telefoons, plaats deze dan uit de buurt van het Nintendo Switch-systeem en de draadloze router.

 • Verbind je router met een andere draadloze band, indien je router dit ondersteunt.

  Veel routers ondersteunen zowel de 2,4 Ghz- als de 5 Ghz-frequentieband. Als je router beide ondersteunt, maak dan een nieuwe internetverbinding aan en maak verbinding met de band waar je op dit moment niet mee bent verbonden. Veel routers hebben standaard SSID-namen die aangeven of de verbinding 2,4 GHz of 5 Ghz is, maar als je het niet zeker weet, kun je deze informatie bekijken in de instellingen van je router.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, kan dit duiden op een probleem met de netwerkomgeving of router die je gebruikt.

Als je wilt doorgaan met het oplossen van mogelijke problemen met betrekking tot de router, neem dan contact op met de fabrikant van de router. Die kan je helpen bij het uitvoeren van de volgende stappen:

 • De firmware van de router updaten
 • De router terugzetten naar de fabrieksinstellingen