Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Actueel systeem voor downloads

Per Nintendo-account kun je slechts één Nintendo Switch registreren als je actuele systeem voor downloads. Je kunt alleen software uit de Nintendo eShop kopen, downloaden en spelen op het systeem dat je voor je account hebt geregistreerd.

CI_NintendoSwitch_ActiveConsoleDownloads_01_enGB.jpg

Als je de Nintendo eShop voor het eerst gebruikt, wordt het systeem dat je gebruikt, automatisch gekozen als het actuele systeem voor downloads via je Nintendo-account.

Gedownloade software kan door alle gebruikers van het systeem worden gespeeld.

Veelgestelde vragen: actueel systeem voor downloads

  • Bij ons thuis delen we één Nintendo Switch met meerdere gebruikers. Kan dit systeem worden ingesteld als het actuele systeem voor downloads voor al onze Nintendo-accounts?
  • Ik heb meerdere systemen. Kan ik al mijn systemen registreren als actuele systemen voor downloads?
  • Ik heb mijn oude systeem pas ingeruild voor een nieuw exemplaar. Kan ik mijn nieuwe Nintendo Switch registreren als actueel systeem voor downloads?

Voordat je een Nintendo Switch ruilt of weggooit

Zorg dat je systeem niet langer is geregistreerd als je actuele systeem voor downloads, voordat je het systeem ruilt of weggooit.

Als het systeem is gekozen als actueel systeem voor downloads voor meerdere Nintendo-accounts, wis de registratie dan voor iedere Nintendo-account afzonderlijk.

→Registratie van het actuele systeem voor downloads wissen

Je actuele systeem voor downloads controleren

In de Nintendo eShop kun je zien of je het systeem dat je gebruikt, hebt gekozen als actueel systeem voor downloads.

1. Ga in het HOME-menu naar NINTENDO ESHOP en kies vervolgens de juiste gebruiker.

Preview Image
Preview Image

2. Kies rechtsboven in het scherm het gebruikerspictogram (accountgegevens). Ga naar ACTUEEL SYSTEEM VOOR DOWNLOADS en controleer of de informatie correct is.

Registratie van het actuele systeem voor downloads wissen

Als je een ander systeem wilt registreren als actueel systeem voor downloads, dan moet je eerst de registratie voor je huidige systeem wissen.

Dat kun je alleen doen op het systeem waarop je nu software downloadt. Zodra je de koppeling tussen een systeem en een Nintendo-account ongedaan maakt, kun je software die je met die Nintendo-account hebt gekocht, niet langer op het systeem spelen.

Software die je met een Nintendo-account hebt gekocht, kun je opnieuw downloaden op een systeem door dat systeem te registreren als het actuele systeem voor downloads.

Registratie wissen

1. Kies NINTENDO ESHOP in het HOME-menu en kies daarna de juiste gebruiker.

CI_NintendoSwitch_ActiveConsoleDownloads_03_nlNL.jpg

2. Kies rechtsboven in het scherm het gebruikerspictogram (accountinformatie). Ga naar ACTUEEL SYSTEEM VOOR DOWNLOADS en kies REGISTRATIE WISSEN.

Een ander systeem registreren als actueel systeem voor downloads

Koppel je Nintendo-account aan een gebruiker op het systeem. Ga vervolgens als die gebruiker naar de Nintendo eShop om het systeem automatisch te registreren als je actuele systeem voor downloads. Zodra het systeem is geregistreerd, kun je alle Nintendo Switch-software downloaden die met je Nintendo-account is gekocht.

De registratie van het actuele systeem voor downloads wordt ook gewist in de volgende gevallen:

  • Als de Nintendo-account niet langer aan de gebruiker is gekoppeld
  • Als de gebruiker aan wie de Nintendo-account is gekoppeld, wordt gewist
  • Als de fabrieksinstellingen op het systeem worden hersteld