Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

De fabrieksinstellingen herstellen zonder opgeslagen gegevens te wissen

Als je de fabrieksinstellingen herstelt, kun je ervoor kiezen om alle gegevens te wissen, maar het is ook mogelijk om de fabrieksinstellingen te herstellen zonder opgeslagen gegevens te wissen.

Als je je systeem wilt formatteren omdat er een probleem is opgetreden, raden we je aan om eerst de tweede methode te gebruiken.

Als je ervoor kiest om je systeem op deze manier te formatteren, dan blijven de volgende gegevens bewaard in het systeemgeheugen (alle andere gegevens worden gewist):

  • Opgeslagen gegevens
  • Screenshots
  • Gebruikersgegevens
    • Koppeling met je Nintendo-account
    • De registratie van je systeem als het actuele systeem voor downloads voor je Nintendo-account (alleen als je systeem met het internet is verbonden)

Softwaregegevens die is opgeslagen op een microSD-kaart, kun je niet meer gebruiken.

Zelfs als je de fabrieksinstellingen herstelt zonder de opgeslagen gegevens te wissen, kun je de softwaregegevens die op de microSD-kaart zijn opgeslagen, niet meer gebruiken.

Als je je systeem op deze manier formatteert, worden je gebruikersinformatie en de koppeling met je Nintendo-account niet gewist, zodat je gewiste softwaregegevens opnieuw kunt downloaden in de Nintendo eShop.

  • Screenshots die zijn opgeslagen op een microSD-kaart kun je nog wel gebruiken.
  • Software die niet langer verkrijgbaar is, kun je mogelijk niet opnieuw downloaden.

De fabrieksinstellingen herstellen zonder opgeslagen gegevens te wissen

In tegenstelling tot de andere manieren waarop je je systeem kunt formatteren, moet je hiervoor een speciale herstelstand gebruiken.

1. Zet het systeem uit

→Het systeem uitzetten

2. Druk op de POWER-knop terwijl je de volumeknoppen ingedrukt houdt. Blijf de volumeknoppen ingedrukt houden om de herstelstand te openen.

Blijf de volumeknoppen ingedrukt houden totdat je ziet dat de herstelstand is geopend.

3. Kies FABRIEKSINSTELLINGEN HERSTELLEN ZONDER OPGESLAGEN GEGEVENS TE WISSEN en volg de instructies op het scherm.