Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Systeem kan niet worden opgeladen

Omschrijving:

 • Het Nintendo Switch-systeem laadt niet of de batterij loopt leeg ondanks dat het systeem is aangesloten op de voeding.
 • De batterij van het systeem gaat niet lang mee, ondanks dat hij meerdere uren is opgeladen.

Aanvullende informatie:

 • Indien volledig opgeladen, gaat de batterij voor het Nintendo Switch-systeem ongeveer 3 uur mee. Dit is afhankelijk van de software-applicatie en de gebruikte functies.
 • Klik hier als de batterij kan worden opgeladen maar de lading niet lang meegaat zodra de voeding wordt ontkoppeld.
 • Klik hier als de indicator voor opladen van de batterij niet goed wordt weergegeven, bijvoorbeeld als je meerdere uren kunt spelen terwijl de lading steeds op 1% blijft staan.

Wat kun je doen:

 1. Ze het systeem uit en reset de voeding door de stekker aan twee kanten te ontkoppelen. Laat de voeding minimaal 30 seconden ontkoppeld.
  • Controleer terwijl de voeding is ontkoppeld dat je de originele Nintendo Switch-voeding (model HAC-002) gebruikt.
   hac-photo-acadapter.jpg
  • Bij gebruik van een andere stroombron, of als de originele voeding is beschadigd, kun je het probleem mogelijk oplossen door een officieel Nintendo-accessoire te gebruiken.
 2. Sluit de originele voeding aan op het systeem en vervolgens rechtstreeks op een stopcontact.
  hac-photo-console_acadapter_outlet.jpg
  • Als de voeding voor de eerste keer wordt aangesloten op het systeem, gaat het lcd-scherm aan en wordt de indicator voor het opladen van de batterij weergegeven rechtsboven in het scherm.
   hac-ss-homemenu-charge-indicator-ac-adapter.jpg
  • Als de batterij van het systeem bijna leeg is op het moment dat je de voeding voor de eerste keer aansluit, blijft het scherm uit en wordt alleen een oplaadindicator kort weergegeven linksboven in het lcd-scherm. Laat het systeem minimaal 15 to 30 minuten opladen en druk vervolgens op de POWER-knop om het op te starten.
   img-switch-depleted-battery-charging-ac-adapter.jpg

Wat wordt er weergegeven op het lcd-scherm wanneer de voeding voor het eerst wordt aangesloten op het systeem? 1. Dit geeft vooralsnog aan dat het systeem en de voeding goed lijken te werken. Controleer of het systeem de nieuwste systeemversie bevat en houd de situatie in de gaten.

Is er een tweede Nintendo Switch-voeding beschikbaar om te testen? 1. Sluit de tweede voeding aan op het systeem en vervolgens rechtstreeks op een stopcontact.
  • Als de indicator voor het opladen van de batterij wordt weergegeven op het lcd-scherm, moet de oorspronkelijke Nintendo Switch-voeding worden vervangen.
  • Als het systeem niet kan worden opgeladen met een tweede voeding, moet het Nintendo Switch-systeem worden gerepareerd. Sluit voor testdoeleinden de oorspronkelijke voeding bij.

Neem contact op met onze klantenservice.


Als je het systeem kunt inschakelen maar er geen indicator voor het opladen wordt weergegeven op het lcd-scherm bij rechtstreekse aansluiting op de voeding, moet je .


 1. Controleer of je de Nintendo Switch-houder (model HAC-007) gebruikt.
  hac-photo-dock.jpg
  • Als er een andere accessoire wordt gebruikt, kan het probleem mogelijk worden opgelost door deze te vervangen door de de officiële Nintendo Switch-houder.
 2. Sluit de voeding aan op de houder vervolgens rechtstreeks op een stopcontact. Sluit dan de HDMI-kabel aan op de houder vervolgens rechtstreeks op een televisie. hac-photo-console_hmdi_connect.jpg
 3. Plaats het systeem in de houder en controleer of de indicator voor het opladen van de batterij wordt weergegeven rechtsboven op het tv-scherm.

  Belangrijk:

  • Als de batterij bijna leeg is op het moment dat het systeem in de houder zit, blijft het tv-scherm uit en wordt alleen een oplaadindicator kort weergegeven linksboven in het lcd-scherm. Laat het systeem minimaal 15 to 30 minuten opladen en druk vervolgens op de POWER-knop om het op te starten.
   img-switch-depleted-battery-charging-while-docked.jpg
 4. Als de indicator voor het opladen niet tijdelijk wordt weergegeven als je het systeem voor het eerst in de houder plaatst, probeer dan een andere Nintendo Switch-houder te gebruiken indien beschikbaar.
  • Als de indicator voor het opladen van de batterij wordt weergegeven bij gebruik van een andere houder, moet de oorspronkelijke Nintendo Switch-houder worden gerepareerd.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

Als de indicator voor het opladen van de batterij helemaal niet wordt weergegeven bij gebruik van een andere houder, of als er geen andere houding beschikbaar is, moet de Nintendo Switch-houder worden gerepareerd. Sluit voor testdoeleinden de voeding en de houder bij.

Neem contact op met onze klantenservice.


 1. Als de indicator voor het opladen van de batterij helemaal niet werd weergegeven terwijl de voeding was aangesloten, probeer dan het probleem op te lossen via ‘Het scherm wordt niet ingeschakeld of blijft leeg’.

Gerelateerde categorieën