• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Software-update: 23 augustus 2017

  Er is nu een software-update beschikbaar die toegang biedt tot nieuwe functies en aanpassingen om de spelervaring te verbeteren. Om de software bij te werken start je de game op terwijl je Nintendo Switch-systeem is verbonden met het internet. De softwareversie na deze update is v1.2.0.

  Inhoud van de update

  Aanpassingen multiplayerstand

  • De volgende parameters voor standaardwapens en speciale wapens zijn aangepast.

  Wapen Omschrijving aanpassing
  Spetterspuit De bewegingssnelheid tijdens het schieten is verhoogd met 11%
  Lunablaster De instabiliteit van een schot dat direct na een sprong wordt gelost is verminderd met 17%
  De duur van de instabiliteit van een schot dat na een sprong wordt gelostis verminderd met 1/4 seconde
  Blaster, gemodde Klodderblaster, Heldenblaster (replica) De duur van de instabiliteit van een schot dat na een sprong wordt gelost is verminderd met 15/60 seconde
  Knalblaster Het gebied dat bij een enkel schot met inkt wordt bedekt is verminderd met 20%
  Carbonroller De inkt die wordt verbruikt bij een horizontale en verticale zwaai is verminderd met 25%
  Klodderroller, Krak-On Klodderroller, Heldenroller (replica) De inkt die wordt verbruikt bij een horizontale en verticale zwaai is verminderd met 10%
  Dynamoroller Het bereik voor het toebrengen van de maximale schade aan een tegenstander is vergroot met 14%
  Bloplader, Firefin Bloplader, Heldenlader (replica), Schelpschutter, Firefin Schelpschutter De benodigde tijd om een schot volledig op te laden is verminderd met 4/60 seconde
  E-liter 4K, E-liter 4K met vizier De benodigde tijd om een schot volledig op te laden is verminderd met 4/60 seconde
  Spetbuizer De benodigde tijd om een schot volledig op te laden is verminderd met 5/60 seconde
  De tijd tussen een verloren opgeladen schot en het moment waarop weer gevuurd kan worden is verminderd met 5/60 seconde
  Spetling, Helden-Spetling (replica) De bewegingssnelheid tijdens het opladen is verhoogd met 20%
  De bewegingssnelheid tijdens het schieten is verhoogd met 3%
  Dubbelknallers, Heldenknallers (replica) Het vuurbereik is verhoogd met 9%
  Het aantal benodigde punten om de meter voor speciale wapens te vullen is verhoogd van 170 naar 200

  Speciaal wapen Omschrijving aanpassing
  Barstbubbel De hoeveelheid opgelopen schade door spetters (met uitzondering van blasters), spetlings en knallers is tijdens het gebruik verminderd met 40%

  • Een probleem waarbij de geluidseffecten voor opgelopen schaden niet overeenkwamen met de werkelijke schade als een speler gedurende korte tijd herhaaldelijk werd geraakt is verholpen.
  • Geluidseffect verwijderd voor toegebrachte schade aan een onkwetsbare tegenstander die neerdaalt met het speciale wapen Superlanding.
  • Een probleem waarbij spelers die zich verstopten achter een Plenzer niet verschenen als ze op de korrel werden genomen door het speciale wapen Magistraal, de markeerstift of de vaardigheid revanche is verholpen.
  • Een probleem waarbij tegenstanders op een helling die niet kan worden bedekt met inkt, geen schade opliepen als ze werden geraakt met roller- of kwastwapens is verholpen.
  • Het kleuren van bomen in de levels Sushistraat en Koraalcampus levert geen punten meer op en vult de meter voor speciale wapens niet langer.
  • Een probleem dat optrad op specifieke punten in Koraalcampus, waarbij spelers soms door het level vielen na gebruik van het speciale wapen inkjet of bij het landen na een supersprong is verholpen.
  • Een probleem in Zeesterrenstage, waarbij bepaalde gebieden niet waren gekleurd op de landkaart, terwijl ze in de game wel waren bedekt met inkt is verholpen.
  • Een probleem in Walruswerf, waarbij spelers soms door het level vielen is verholpen.
  • Een probleem in Hamerhaaihaven, waar het kleuren van de bovenkant van een container die niet kan worden bedekt met inkt, toch een kleine hoeveelheid punten opleverde en de meter voor speciale wapens een beetje vulde is verholpen.
  • Het bereik van de vorkheftruck in Hamerhaaihaven is aangepast, om een probleem te verhelpen waarbij spelers die klem kwamen te zitten tussen de vorkheftruck en een spons, soms in de vorkheftruck werden geduwd.
  • De route van de toren in de stand Tower Control in Hamerhaaihaven is aangepast, om een probleem te verhelpen waarbij spelers die vast kwamen te zitten tussen de pilaar van de toren en een object in het level, leken te trillen als de toren het smalle gebied bereikte.
  • Het formaat van de spons, vlakbij de startpunten in Hamerhaaihaven is aangepast, omdat de hoogte van de volledig uitgezette spons enigszins afweek van de hoogte van het platform op de toren.

  Aanpassingen spelersranglijsten

  • Een probleem waarbij de rang van een speler enigszins veranderde als andere spelers het gevecht vroegtijdig verlieten, ondanks een melding die aangaf dat de rang niet zou veranderen is verholpen.

  Aanpassingen Salmon Run

  • De parameters voor de in Salmon Run gebruikte wapens zijn als volgt aangepast.

  Wapen Omschrijving aanpassing
  In Salmon Run gebruikte Morser Een probleem waarbij de Morser sterk afwijkende schade toebracht aan Salmonieten die in verschillende houdingen stonden is verholpen.
  In Salmon Run gebruikte Blaster De toegebrachte schade door explosies na een schot is verhoogd met circa 40%
  Het inktverbruik voor elk schot is verlaagd met circa 20%
  In Salmon Run gebruikte Knalblaster De toegebrachte schade door explosies na een schot is verhoogd met circa 25%
  Het inktverbruik voor elk schot is verlaagd met circa 20%
  In Salmon Run gebruikte Carbonroller De inkt die wordt verbruikt bij een horizontale en verticale zwaai is verminderd met circa 30%
  In Salmon Run gebruikte Klodderroller De inkt die wordt verbruikt bij een horizontale en verticale zwaai is verminderd met circa 14%

  • Het nieuwe level Barracudabarak is nu beschikbaar als Salmon Run lokaal draadloos wordt gespeeld in De Flipper.
  • Aan de verzameling beschikbare wapens in Salmon Run en De Flipper zijn 21 wapens toegevoegd.
  • Salmodrone kan nu worden verslagen door het speciale wapen Superlanding te activeren.
  • Een probleem waarbij directe treffers met een blaster of schoten met het speciale wapen Inkjet op een Staaplo-Salmonietenbaas niet de extra schade van exploderende schoten toebrachten, en slechts één niveau van de reusachtige vijand vernietigden is verholpen.
  • Een probleem waarbij een Staalkop-Salmonietenbaas die werd verslagen met het speciale wapen Magistraal, niet explodeerde in de inktkleur van het team van de speler is verholpen.
  • Een probleem waarbij het direct vernietigen van een van de koelingen van het Salmonietenbaas-Moederschip ertoe leidde dat de vijand werd voorzien van een onbreekbare koeling op de schermen van de andere spelers is verholpen.
  • Een probleem waarbij spelers soms door objecten in het Wrak van de ms Grondel liepen is verholpen.
  • Een probleem tijdens het spelen van 'Met vrienden', waarbij willekeurige spelers zich bij de groep aansloten, voordat 'Teamgenoten werven' werd gekozen is verholpen.

  Aanpassingen toeschouwerstand

  • Bij het toekijken vanuit het gezichtspunt van een speler, worden de namen van de tegenstanders niet langer getoond, tenzij op de ZL-knop wordt gedrukt.
  • Bij het toekijken vanuit het gezichtspunt van een speler in de stand Bazookarper, worden de waarschuwingen 'NIET TERUGTREKKEN!' en 'Bazookarpers verboden!' niet langer in beeld getoond.
  • Bij het toekijken vanuit het gezichtspunt van een speler, wordt de inktrand die aangeeft dat een speler schade oploopt nu getoond.
  • Een probleem waarbij aan het eind van een wedstrijd die werd bekeken vanuit het gezichtspunt van een speler van team Bravo, de kaartresultaten werden getoond vanuit de invalshoek van team Bravo, terwijl alle andere resultaten werden getoond vanuit de invalshoek van team Alpha is verholpen.
  • Een probleem met de weergave van een speler die tijdens de stand Spetterzone in de zones stond is verholpen.

  Andere aanpassingen

  • Spelers die deelnamen aan jouw laatste Splatfest-gevecht, verschijnen nu op het Inkopolisplein.
  • Een probleem waarbij de game crashte tijdens het openen van Records voor toernooigevechten is verholpen.
  • Een probleem waarbij niet kon worden getekend op de randen van het scherm, als bij het maken van een bericht voor het Inkopolisplein werd ingezoomd is verholpen.
  • Een probleem waarbij de speler tijdens een lange animatie na een multiplayerwedstrijd, veel meer ervaringspunten leek te krijgen dan in werkelijkheid waren verdiend is verholpen.

  Aanvullende informatie

  Met versie 1.2.0 kun je niet langer via een draadloze netwerkverbinding verbinding maken om potjes te spelen met spelers die versie 1.1.2 of ouder hebben.

  Mogelijk heb je extra opslagruimte nodig om deze content te kunnen downloaden. Als er niet genoeg vrije ruimte is in het systeemgeheugen van het Nintendo Switch-systeem, gebruik dan een compatibele microSD-kaart (ga naar Service en info voor meer informatie). Je kunt zien hoeveel vrije ruimte er in het systeemgeheugen of op de microSD-kaart is door vanuit het HOME-menu naar de systeeminstellingen te gaan en daar Geheugenbeheer te kiezen.

  Gerelateerde categorieën