• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Geschiedenis van Nintendo Switch-systeemupdates en -wijzigingen

  Informatie:

  Nintendo streeft er voortdurend naar om de functionaliteit van haar systemen en services te verbeteren om de gemakkelijkste, meest gebruiksvriendelijke ervaring mogelijk te maken. Als onderdeel van dit proces maken we het mogelijk om Nintendo Switch-systeemupdates te downloaden via het internet.

  Laatste versie: 13.0.0 (Uitgegeven op 15/09/2021)

  De systeemupdate uitvoeren:

  Het Nintendo Switch-systeem zal meestal automatisch de meest recente systeemupdate downloaden wanneer het systeem is verbonden met het internet. Je kunt de huidige systeemversie achterhalen en handmatig de update uitvoeren via het menu Systeeminstellingen. hac-screenshot-systemsettings-system_update.jpg

  Belangrijk:

  Als je de systeemupdate niet kunt uitvoeren, start dan je systeem opnieuw op en probeer het nogmaals.

  Updategeschiedenis

  Versie 13.0.0 (Uitgegeven op 15/09/2021))

  Ondersteuning voor Bluetooth®-audio toegevoegd.

  • Het is nu mogelijk om koptelefoons, oordopjes, luidsprekers en andere audioapparaten die via Bluetooth werken, te verbinden met Nintendo Switch-systemen om audio af te spelen.
   • Bluetooth-microfoons worden niet ondersteund.
   • Er kunnen maximaal twee compatibele draadloze controllers worden verbonden met het systeem wanneer je Bluetooth-audio gebruikt.
   • Bluetooth-audio kan niet worden gebruikt wanneer lokale draadloze communicatie actief is.
   • Afhankelijk van het Bluetooth-audioapparaat kun je audiovertraging ervaren.
   • Raadpleeg het artikel Zo koppel en beheer je Bluetooth-audioapparaten voor meer informatie.

  "Update voor de houder uitvoeren" is toegevoegd onder SYSTEEM in de systeeminstellingen voor de Nintendo Switch en Nintendo Switch – OLED-Model, waardoor software-updates voor Nintendo Switch-houders met een LAN-poort gedownload kunnen worden.

  • Software-updates voor de houder zijn niet beschikbaar voor Nintendo Switch-houders zonder LAN-poort.
  • Deze functie is niet toegevoegd voor de Nintendo Switch Lite.
  • Raadpleeg het artikel Zo werk je de firmware van de houder bij voor meer informatie.

  "Verbinding via kabel in de slaapstand behouden" is toegevoegd onder SLAAPSTAND in de systeeminstellingen.

  • Wanneer deze instelling is ingeschakeld, blijven systemen met een bedrade internetverbinding verbonden met het internet, zelfs als het systeem in de slaapstand staat. Hierdoor kunnen software en aanvullende content op het systeem worden gedownload terwijl het systeem in de slaapstand staat.
   • De instelling is standaard ingeschakeld.
  • Als deze instelling is uitgeschakeld, maakt het systeem slechts periodiek verbinding met het internet, waardoor het stroomverbruik wordt verminderd.

  Opmerking: spelsystemen die niet zijn bijgewerkt naar versie 13.0.0 of later, gedragen zich alsof deze instelling is ingeschakeld.

  De methode voor het starten van STICKS KALIBREREN in de systeeminstellingen is gewijzigd.

  • Ga naar CONTROLLERS EN SENSOREN in de systeeminstellingen, kies daarna STICKS KALIBREREN en kantel de besturingsstick vervolgens een paar seconden lang in een bepaalde richting om het kalibreren te starten.

  Gebruikers kunnen nu zien of hun draadloze internetverbinding gebruikmaakt van een frequentie van 2.4 GHz of 5 GHz. Ga daarvoor in de systeeminstellingen naar INTERNET en vervolgens naar VERBINDINGSSTATUS.

  The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Nintendo is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.

  Gerelateerde categorieën