Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Veelgestelde vragen en ondersteuning: opgeslagen gegevens en spelen met meerdere spelers (Animal Crossing: New Horizons)

Hieronder kun je antwoorden vinden op enkele algemene vragen over opgeslagen gegevens en het spelen met meerdere spelers in Animal Crossing: New Horizons .

Hoeveel spelers kunnen er op een enkel eiland wonen?

Er kunnen maximaal acht spelers op een gedeeld eiland wonen op hetzelfde Nintendo Switch-systeem en met één exemplaar van de software.

Hoeveel gebruikers kunnen er samen spelen?

Er kunnen in elk spel maximaal acht spelers op hetzelfde eiland wonen. Met één Nintendo Switch-systeem en één exemplaar van de software kunnen er maximaal vier spelers tegelijkertijd op hetzelfde eiland spelen (aanvullende accessoires benodigd).

Daarnaast kunnen er maximaal acht spelers samen op een eiland spelen via lokale draadloze communicatie of een onlineverbinding. Voor lokaal draadloos spelen en online spelen zijn er per speler één systeem en één exemplaar van de software nodig. Voor online spelen zijn er een Nintendo Switch Online-lidmaatschap (wordt apart verkocht) en een Nintendo-account nodig.

Wanneer er meerdere spelers op een eiland wonen, heeft iedereen dan toegang tot dezelfde locaties en voorwerpen?

Er zijn verschillende taken op het eiland die de eilandwoordvoerder (de eerste bewoner op het eiland) moet voltooien voordat de bijbehorende locaties beschikbaar worden voor andere spelers. Zo kan alleen de eilandwoordvoerder de museumtent van Blathers ontvangen en opzetten. Zodra de tent op zijn plek staat, kunnen alle eilandbewoners voorwerpen aan het museum doneren.

Is er een manier om meerdere eilanden te maken?

Je kunt per Nintendo Switch-systeem slechts één eiland maken, zelfs als je meerdere exemplaren van de software gebruikt. Om een andere eiland te maken heb je een ander systeem nodig.

De eilandgegevens worden op het Nintendo Switch-systeem opgeslagen, dus er is maar één eiland (opgeslagen spel), zelfs als er op hetzelfde systeem verschillende exemplaren van de software worden gebruikt.

Als ik een tweede systeem koop, kan ik mijn opgeslagen spel (mijn eilandgegevens) dan overdragen naar het andere systeem?

Animal Crossing: New Horizons biedt geen mogelijkheid om je opgeslagen spel over te dragen van het ene Nintendo Switch-systeem naar het andere. In de toekomst komt er voor Animal Crossing: New Horizons echter wel een functie waarmee gebruikers en opgeslagen gegevens overgezet kunnen worden naar een ander systeem.

Kan ik in deze game gebruikmaken van de opslagcloud?

Deze game maakt geen gebruik van de opslagclouddienst van Nintendo Switch Online. In de toekomst komt er voor Nintendo Switch Online-leden echter wel een mogelijkheid om opgeslagen gegevens van Animal Crossing: New Horizons terug te halen van de server, mocht het spelsysteem kapotgaan, kwijtraken of gestolen worden.