Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Veelgestelde vragen over voorbestellen in de Nintendo eShop.

Overzicht:

Soms kun je een game kopen in de Nintendo eShop vóór de officiële release van de game.
Als je een game van tevoren bestelt, wordt er een niet-speelbare versie van de game gedownload op je systeem op het moment dat je de game hebt besteld.

Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden.

Vraag:

Hoe kan ik een game van tevoren bestellen?

Om een game van tevoren te bestellen moet je de game eerst zoeken op de officiële Nintendo-website of in de Nintendo eShop. Kies VERDER MET DE AANKOOP en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien. Als de aankoop is voltooid, worden de spelgegevens direct op je systeem gedownload. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden. (Opmerking: sommige third-party-games zijn niet verkrijgbaar tot middernacht op de releasedatum van de game.)

Opmerking: om Wii U-games en Nintendo 3DS-games te kopen via de officiële Nintendo-website heb je een Nintendo-account met een gekoppelde Nintendo Network ID nodig.

Klik hier voor meer informatie over dit proces.

Kan ik een game van tevoren downloaden als ik een downloadcode heb gekocht in de winkel?

Voor games die je van tevoren kunt downloaden geldt: zodra je een downloadcode inwisselt in de Nintendo eShop, kun je een niet-speelbare versie van de game downloaden op je systeem. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je dan eerst een kleine game-update downloaden en installeren. (Opmerking: sommige third-party-games zijn niet verkrijgbaar tot middernacht op de releasedatum van de game.)

Wanneer moet ik betalen?

Wanneer je de bestelling plaatst, wordt het volledige aankoopbedrag van je Nintendo eShop-saldo afgeschreven. Als je niet over voldoende saldo beschikt, kun je een Nintendo eShop Card, creditcard of PayPal-account gebruiken om je saldo aan te vullen.

Wat is het teruggavebeleid voor software die ik van tevoren heb besteld in de Nintendo eShop?

Alle aankopen zijn definitief. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle downloadvereisten voor je game voordat je een bestelling plaatst.

Bekijk de aankoopvoorwaarden in de Nintendo-accountovereenkomst voor meer informatie.

Wat gebeurt er wanneer een game van tevoren is gedownload?

Er wordt een niet-speelbare versie van de game gedownload op je systeem op het moment dat je de game hebt besteld. Je zult een pictogram van de game zien in het HOME-menu, maar je kunt de game niet spelen totdat deze officieel is uitgebracht. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden. (Opmerking: sommige third-party-games zijn niet verkrijgbaar tot middernacht op de releasedatum van de game.)

Hoe krijg ik de software-update die ik nodig heb om de game te spelen op de releasedatum?

Je Nintendo Switch-systeem, Wii U-systeem of Nintendo 3DS-systeem moet zijn verbonden met het internet. Dan krijg je automatisch een melding om de updategegevens te downloaden zodra je de game start. Als je systeem in de standby- of slaapstand staat en je systeem is verbonden met het internet, zullen de updategegevens automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.