• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Veelgestelde vragen over voorverkoop en voordownloaden in de Nintendo eShop (Nintendo 3DS-familie en Wii U)

    Overzicht:

    Soms kun je een game kopen in de Nintendo eShop vóór de officiële release van de game.
    Als je een game van tevoren bestelt, wordt er een niet-speelbare versie van de game gedownload op je systeem op het moment dat je de game hebt besteld.

    Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden.

    Opmerking: de informatie in dit artikel is van toepassing op de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en Wii U. Als je meer wilt weten over het voorbestellen van games of DLC voor de Nintendo Switch, kijk dan op 'Veelgestelde vragen over voorbestellingen in de Nintendo eShop (Nintendo Switch)'.

    Vraag:

    Hoe kan ik een game van tevoren bestellen?

    Om een game van tevoren te bestellen moet je de game eerst zoeken op de officiële Nintendo-website of in de Nintendo eShop op je systeem. Kies VERDER MET DE AANKOOP en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien. Als de aankoop is voltooid, worden de spelgegevens direct op je systeem gedownload. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden.

    Opmerking: om Wii U-games en Nintendo 3DS-games te kopen via de officiële Nintendo-website heb je een Nintendo-account met een gekoppelde Nintendo Network ID nodig.

    Klik hier voor meer informatie over dit proces.

    Kan ik een game van tevoren downloaden als ik een downloadcode heb gekocht in de winkel?

    Voor games die je van tevoren kunt downloaden, geldt: zodra je een downloadcode gebruikt in de Nintendo eShop, kun je een niet-speelbare versie van de game downloaden op je systeem. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je dan eerst een kleine game-update downloaden en installeren.

    Wanneer moet ik betalen?

    Wanneer je de bestelling plaatst, wordt het volledige aankoopbedrag van je Nintendo eShop-tegoed afgeschreven. Als je niet over voldoende tegoed beschikt, kun je een Nintendo eShop Card, creditcard of PayPal-account gebruiken om je tegoed aan te vullen.

    Wat is het teruggavebeleid voor software die ik van tevoren heb besteld in de Nintendo eShop?

    Alle aankopen zijn definitief. Zorg ervoor dat je voldoet aan alle downloadvereisten voor je game voordat je een bestelling plaatst.

    Bekijk de aankoopvoorwaarden in de Nintendo-accountovereenkomst voor meer informatie.

    Wat gebeurt er wanneer een game van tevoren is gedownload?

    Er wordt een niet-speelbare versie van de game gedownload op je systeem op het moment dat je de game hebt besteld. Je zult een pictogram van de game zien in het HOME-menu, maar je kunt de game niet spelen totdat deze officieel is uitgebracht. Je kunt de game spelen vanaf de releasedatum. Hiervoor moet je eerst een kleine update downloaden.

    Hoe krijg ik de software-update die ik nodig heb om de game te spelen op de releasedatum?

    Je Nintendo Switch-systeem, Wii U-systeem of Nintendo 3DS-systeem moet zijn verbonden met het internet. Dan krijg je automatisch een melding om de updategegevens te downloaden zodra je de game start. Als je systeem in de standby- of slaapstand staat en je systeem is verbonden met het internet, zullen de updategegevens automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.