• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Voorzorgsmaatregelen tegen beeldretentie

    No Value

    Informatie:

    Beeldretentie is een vaag beeld van een constant of stilstaand beeld dat op het scherm blijft hangen als een 'schaduwachtige' afbeelding, zelfs nadat de game is uitgeschakeld. Deze beeldretentie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder testbeelden, menu's van een videorecorder of beeld-in-beeldvensters. Dit soort schade kan ook veroorzaakt worden door games te spelen met stilstaande beelden of patronen, of door games op pauze te laten staan.

    Hoewel iedere soort televisie last kan hebben van beeldretentie, zijn projectietelevisies en plasmatelevisies vatbaarder voor inbranding.

    • Lees eerst alle documentatie die bij je tv is geleverd voordat je je Nintendo-systeem ermee gebruikt, met name bij front- en retroprojectietelevisies, om erachter te komen of je games kunt spelen op de tv zonder deze te beschadigen.
    • Als je een korte pauze neemt, pauzeer de game dan en zet de tv uit tot je weer klaar bent om verder te spelen.
    • Als je niet zeker weet of je tv geschikt is voor games, neem dan contact op met de fabrikant van de tv voor meer informatie.
    • Laat de televisie niet langere tijd aan staan terwijl er een stilstaand beeld, zoals een logo, op het scherm wordt weergegeven.

    Projectietelevisies (front en retro):
    Vanwege hun ontwerp zijn front- en retroprojectietelevisies vatbaarder voor beeldretentie. Vergeet niet alle documentatie door te nemen die bij je tv is geleverd om erachter te komen of je games kunt spelen op de tv zonder deze te beschadigen.

    Hogedefinitietelevisie (hd-tv):
    Projectie-hd-tv's geven het beeld weer op een soortgelijke manier als andere projectie-tv's, en zijn daarom ook vatbaar voor beeldretentie. HDTV's met een beeldbuis zouden niet vatbaarder moeten zijn voor beeldretentie dan standaard-tv's met een beeldbuis. Volg de voorzorgsmaatregelen voor beide soorten hd-tv's.

    Plasma-tv's of lcd-schermen:
    We hebben geen informatie over plasma-tv's of tv's met een lcd-scherm. Beeldretentie is een variabele van de tv, dus kijk in de handleiding van je tv of neem contact op met de fabrikant voor je een gamesysteem aansluit op je televisie.

    Noch Nintendo, noch Nintendo's licentiehouders zijn aansprakelijk voor enige schade aan je tv.