Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Wat gaat er verloren wanneer je de fabrieksinstellingen van het Nintendo Switch-systeem herstelt?

De volgende gegevens worden gewist wanneer je de fabrieksinstellingen van het Nintendo Switch-systeem herstelt:

  • Alle gegevens in het systeemgeheugen, inclusief softwaregegevens, opgeslagen gegevens, screenshots en gebruikersinformatie, worden gewist en de fabrieksinstellingen worden hersteld.
  • Als je back-ups hebt gemaakt van opgeslagen gegevens via de opslagclouddienst, kun je ze opnieuw downloaden nadat je een nieuwe gebruiker hebt aangemaakt en aan je Nintendo-account hebt gekoppeld.
  • Alle softwaregegevens die op de microSD-kaart zijn opgeslagen, met uitzondering van screenshots, worden onbruikbaar. (De gegevens op de microSD-kaart worden niet gewist.)
  • Aan het systeem gekoppelde Nintendo-accounts worden niet gewist, maar ze worden wel ontkoppeld. Nadat de fabrieksinstellingen van het systeem zijn hersteld, kun je een nieuwe gebruiker aanmaken en aan je Nintendo-account koppelen.
    • Je aankoopgeschiedenis en tegoed in de Nintendo eShop zijn verbonden aan je Nintendo-account. Wanneer je, nadat de fabrieksinstellingen van het systeem zijn hersteld, je Nintendo-account opnieuw koppelt (aan hetzelfde of aan een ander systeem), kun je de software of DLC die met je Nintendo-account zijn gekocht, opnieuw downloaden.
    • Wanneer je niet bent verbonden met het internet wanneer je de fabrieksinstellingen herstelt, blijft het systeem geregistreerd als het hoofdsysteem voor je Nintendo-account.
  • In de herstelstand is het ook mogelijk om de fabrieksinstellingen van een Nintendo Switch-systeem te herstellen zonder opgeslagen gegevens te wissen, waardoor opgeslagen gegevens en gebruikersinstellingen bewaard blijven op het systeem.