• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Zo koppel en beheer je Bluetooth®-audioapparaten

    In dit artikel leer je hoe je opgeslagen Bluetooth®-audioapparaten op je Nintendo Switch-systeem kunt verbinden, de verbinding met een apparaat kunt verbreken en een apparaat kunt verwijderen.

    Belangrijk

    • Tijdens het gebruik van Bluetooth-audio kunnen maximaal twee draadloze controllers worden verbonden met een Nintendo Switch-systeem. Je kunt geen extra draadloze controllers verbinden totdat je de verbinding met het Bluetooth-audioapparaat verbreekt.
    • De verbinding met Bluetooth-audio wordt verbroken tijdens lokale communicatie, bijvoorbeeld wanneer je een lokale draadloze multiplayergame gaat spelen.

    Opmerkingen

    • Er kan slechts één Bluetooth-audioapparaat tegelijk worden verbonden, maar er kunnen maximaal tien apparaten worden opgeslagen op een Nintendo Switch-systeem
    • Bluetooth-microfoons kunnen niet worden gebruikt.
    • Afhankelijk van het Bluetooth-apparaat kun je audiovertraging ervaren.

    Volg deze stappen

    Zorg ervoor dat je Nintendo Switch-systeem is bijgewerkt naar de nieuwste systeemversie.

    Wat wil je doen?

     

    1. Zorg ervoor dat je niet meer dan twee draadloze controllers hebt verbonden met je Nintendo Switch-systeem. Als de verbinding met een controller moet worden verbroken, houd je de SYNC-knop op de controller minimaal één seconde ingedrukt.
      • Een set Joy-Con-controllers telt als twee draadloze controllers.
    2. Zet je Bluetooth-audioapparaat aan en zorg ervoor dat het apparaat kan worden gevonden of gekoppeld.
      • Volg de instructies voor jouw specifieke Bluetooth-audioapparaat om te zien hoe je het kunt koppelen.
    3. Open de systeeminstellingen in het HOME-menu van de Nintendo Switch.
    4. Scroll naar beneden naar Bluetooth®-audio en kies vervolgens APPARAAT TOEVOEGEN om naar beschikbare Bluetooth-audioapparaten in de buurt te zoeken.
      • Het zoeken naar beschikbare apparaten kan enkele seconden duren.
      • Als er al tien apparaten zijn gekoppeld en opgeslagen op het systeem, moet je minimaal één opgeslagen apparaat verwijderen voordat je een nieuw apparaat kunt koppelen.
    5. Kies de naam van je Bluetooth-audioapparaat zodra deze is gevonden.
    6. Zodra het apparaat is verbonden, wordt alle audio via je Bluetooth-apparaat afgespeeld. Zorg ervoor dat je het volume van het systeem op een comfortabel niveau instelt.
    1. Zet je Bluetooth-audioapparaat aan en zorg ervoor dat het niet al met een ander apparaat is gekoppeld.
      • Mogelijk maakt je audioapparaat automatisch opnieuw verbinding met je Nintendo Switch-systeem wanneer het is ingeschakeld en binnen bereik is. In dit geval zijn geen verdere stappen nodig; audio wordt afgespeeld via je Bluetooth-apparaat.
    2. Open de systeeminstellingen in het HOME-menu van de Nintendo Switch.
    3. Scroll naar beneden naar Bluetooth®-audio en kies vervolgens de naam van je apparaat in de lijst met opgeslagen apparaten.
    4. Kies VERBINDING MAKEN MET DIT APPARAAT. Zodra het apparaat is verbonden, wordt alle audio via je Bluetooth-apparaat afgespeeld. Zorg ervoor dat je het volume van het systeem op een comfortabel niveau instelt.

    Wanneer een Bluetooth-audioapparaat is gekoppeld, kun je de verbinding direct verbreken door het apparaat uit te schakelen. Je kunt de verbinding ook handmatig verbreken via de systeeminstellingen op je Nintendo Switch door de onderstaande stappen te volgen.

    1. Open de systeeminstellingen in het HOME-menu van de Nintendo Switch.
    2. Scroll naar beneden naar Bluetooth®-audio en kies vervolgens de naam van je apparaat in de lijst met opgeslagen apparaten.
    3. Kies DE VERBINDING MET DIT APPARAAT VERBREKEN. Zodra de verbinding is verbroken, wordt alle audio afgespeeld via de luidsprekers van het systeem, of via de tv als je in de tv-stijl speelt.
    1. Open de systeeminstellingen in het HOME-menu van de Nintendo Switch.
    2. Scroll naar beneden naar Bluetooth®-audio en kies vervolgens de naam van je apparaat in de lijst met opgeslagen apparaten.
    3. Kies APPARAAT VERWIJDEREN. Zodra het apparaat is verwijderd, zal de naam van het apparaat niet langer verschijnen in de lijst met bekende Bluetooth-apparaten.
      • Om het Bluetooth-apparaat opnieuw te gebruiken moet je het als nieuw apparaat koppelen.