Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Inloggen met een Nintendo Network ID op een Nintendo-account stopgezet

We willen een update geven over de recente gevallen van ongeoorloofde toegang tot sommige Nintendo-accounts.

Terwijl we nog bezig zijn met onderzoeken, willen we gebruikers geruststellen dat er momenteel geen aanwijzingen zijn voor een inbreuk op de databases, servers of diensten van Nintendo. Naar aanleiding van ons lopende onderzoek beëindigen we de mogelijkheid om een Nintendo Network ID te gebruiken om in te loggen op een Nintendo-account. Alle andere opties om in te loggen op een Nintendo-account blijven beschikbaar.

Als extra voorzorgsmaatregel nemen we binnenkort contact op met gebruikers over het opnieuw instellen van wachtwoorden voor Nintendo Network ID's en Nintendo-accounts waarvan we denken dat ze zonder toestemming zijn gebruikt.

Daarnaast blijven we gebruikers sterk aanmoedigen om verificatie in twee stappen te activeren voor hun Nintendo-accounts.

Als gebruikers merken dat er ongeoorloofde activiteiten plaatsvinden, raden we ze aan om de stappen te volgen op de pagina 'Je Nintendo-account herstellen'.

Om verdere pogingen tot ongeautoriseerde aanmelding te voorkomen zullen we tijdens het onderzoek geen verdere informatie vrijgeven over de methoden die worden gebruikt om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen.

We bieden onze excuses aan voor het ongemak en mogelijke zorgen die bij onze klanten zijn ontstaan, en we zullen er hard aan blijven werken om de veiligheid van de gegevens van onze gebruikers te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een Nintendo-account en een Nintendo Network ID?

Nintendo-accounts en Nintendo Network ID's worden voor verschillende dingen gebruikt. Je kunt hier lezen wat de verschillen zijn.

Hoe moet ik inloggen op mijn Nintendo-account als ik daarvoor tot nu toe een Nintendo Network ID heb gebruikt?

Als je problemen hebt bij het inloggen op je Nintendo-account en je daarvoor tot nu toe een Nintendo Network ID hebt gebruikt, kun je hier lezen hoe je kunt inloggen op je Nintendo-account.

Kan ik mijn Nintendo Network ID nog steeds aan mijn Nintendo-account koppelen?

Kan ik mijn Nintendo Network ID nog steeds gebruiken om in te loggen op mijn Nintendo 3DS- of Wii U-systeem?

Ja, je kunt met een Nintendo Network ID nog steeds inloggen op een Nintendo 3DS-systeem en/of op een Wii U-systeem.

Wat moet ik doen als ik zeker weet of vermoed dat mijn Nintendo-account zonder mijn toestemming door iemand anders is gebruikt?

Als een ongeautoriseerde gebruiker toegang tot je account heeft verkregen, herstel dan je Nintendo-account.

Om je Nintendo-account beter te beveiligen kun je verificatie in twee stappen activeren.