Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Hoe kan ik de toegang van mijn kind tot het internetkanaal controleren?

Het internetkanaal kan gedownload worden via het Wii-winkelkanaal en biedt een manier om het Wii-systeem te gebruiken om op het internet te surfen. Download je dit kanaal niet, dan kun je niet op het internet surfen.

Er zijn twee manieren om de toegang tot het internet in de hand te houden: ouderlijk toezicht en webfilteren.

Ouderlijk toezicht biedt een manier om te bepalen welke Wii-functies toegankelijk zijn voor je kind. Als je het ouderlijk toezicht inschakelt, word je gevraagd om een pincode van vier cijfers in te stellen. Deze pincode is vervolgens nodig om toegang te krijgen tot Wii-functies waartoe je de toegang beperkt hebt. Je kunt dit ook gebruiken om spellen met een leeftijdsclassificatie te vergrendelen voor te jonge spelers.

Klik hier voor meer informatie over het instellen van ouderlijk toezicht op de Wii.

Als je je kind toegang wilt geven tot het internet, maar de sites die je kind kan bezoeken wilt filteren, biedt Nintendo gemakkelijk toegang tot het webfilter van Astaro Internet Security. Het Astaro Wii Content Filtering Portal vind je in het favorietenmenu van het internetkanaal op de Wii. Momenteel is deze dienst dertig dagen gratis. Na de proefperiode is echter een bijdrage vereist.