• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Aankondiging van de beëindiging van aankoopmogelijkheden in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS – update van juli 2022

  Vanaf 27 maart 2023 zal het niet meer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Daarnaast zal het niet meer mogelijk zijn om gratis content te downloaden, waaronder demo's van games. Verder zullen hieraan verbonden diensten ophouden te functioneren:

  • Vanaf 29 augustus 2022 zal het niet meer mogelijk zijn om het tegoed van een account in de Nintendo eShop voor de Wii U of Nintendo 3DS aan te vullen met een Nintendo eShop Card. Tot 27 maart 2023 zal het echter nog wel mogelijk zijn om downloadcodes te gebruiken.

  We raden alle gebruikers aan om hun tegoed in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en/of Wii U op te maken voordat de mogelijkheid om aankopen te doen op maandag 27 maart 2023 wordt beëindigd.

  Gebruikers die hun Nintendo Network ID-tegoed (voor gebruik in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS) samenvoegen met het tegoed dat is verbonden aan hun Nintendo-account (voor gebruik in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch), kunnen het gedeelde tegoed tot 27 maart 2023 op elk van deze systemen gebruiken om content te kopen. Daarna kan het tegoed alleen nog worden gebruikt om content te kopen op de Nintendo Switch.

  Er zijn geen wijzigingen gepland in de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch.

  De wijzigingen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS treden gelijktijdig in werking in software op deze platformen waarin het mogelijk is om aankopen te doen, zoals StreetPass Mii-park, de themawinkel en Nintendo Badge Arcade.

  Zelfs na 27 maart 2023 en in de afzienbare toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om games en DLC opnieuw te downloaden, software-updates te ontvangen en online te spelen op Wii U-systemen en Nintendo 3DS-systemen.

  Opmerking: De verkoop van de game Fire Emblem Fates wordt een maand eerder beëindigd, op 28 februari 2023. De DLC voor Fire Emblem Fates, inclusief de verhaallijnen die speelbaar zijn na het voltooien van hoofdstuk 6, blijft nog beschikbaar tot 27 maart 2023.

  We willen je bedanken voor je ondersteuning van de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS. We hopen dat je gebruik zult blijven maken van deze platformen en hebben voor deze gelegenheid een website gemaakt waarop je kunt terugkijken op je tijd met deze systemen, via verschillende speelstatistieken. Kijk maar eens op https://my-nintendo-3ds-wiiu-memories.nintendo.com.


  Vragen en antwoorden

  Hoelang zal het nog mogelijk zijn om eerder gekochte content opnieuw te downloaden in de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS? Hoelang zullen deze platformen online spelen nog blijven ondersteunen?

  In de afzienbare toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om games en DLC opnieuw te downloaden, software-updates te ontvangen en online te spelen op Wii U- en Nintendo 3DS-systemen.

  Als ik de Nintendo eShop voor de Wii U of de Nintendo 3DS na 27 maart 2023 bezoek, wat zal ik er dan kunnen doen?

  Op beide platformen zullen gebruikers de volgende dingen nog steeds kunnen doen:

  • Content die ze bezitten, opnieuw downloaden
  • Bestaande software-updates downloaden

  Op beide platformen zullen gebruikers de volgende dingen niet kunnen doen:

  • Content kopen
   • Op Nintendo 3DS-systemen omvat dit betaalde content, speelbeurten en passen in software zoals StreetPass Mii-park, de themawinkel, Nintendo Badge Arcade en Pokémon Bank.
   • Op Wii U-systemen omvat dit passen in software zoals Wii Sports Club.
  • Demo's downloaden
  • Gratis te beginnen software downloaden
  • Downloadcodes gebruiken
  • Hun Nintendo eShop-tegoed aanvullen

  Op Nintendo 3DS-systemen zullen gebruikers het volgende nog wel kunnen doen:

  • Een klein aantal gratis thema's downloaden in de themawinkel