• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Veelgestelde vragen over voorbestellen en van tevoren downloaden in de Nintendo eShop (Nintendo Switch)

    Je kunt bepaalde games en DLC kopen in de Nintendo eShop vóór de officiële release. Wanneer je content van tevoren bestelt in de Nintendo eShop, wordt de betaling op zijn vroegst pas verwerkt zeven dagen voordat de software wordt uitgebracht. Als de betaling is verwerkt, wordt een niet-speelbare versie van de software gedownload naar je systeem. Je kunt de software gaan gebruiken nadat je een kleine update downloadt die beschikbaar wordt gemaakt wanneer de software wordt uitgebracht.

    Veelgestelde vragen

    Hoe kan ik een game of DLC van tevoren bestellen?

    Om toepasselijk software van tevoren te bestellen, zoek je de software in de Nintendo eShop op je Nintendo Switch-systeem of op de officiële Nintendo-website. Kies NAAR HET VOORBESTELSCHERM op je systeem of BESTEL 'M NU ALVAST! op de website en volg de instructies op het scherm om je voorbestelling af te ronden.

    Vanaf zeven dagen voor de release van de software wordt je gekozen betalingsmethode verwerkt en de software gedownload naar je systeem. Je kunt de software gaan gebruiken nadat je een kleine update downloadt die beschikbaar wordt gemaakt wanneer de software wordt uitgebracht. Als de betaling niet verwerkt kan worden, wordt je voorbestelling geannuleerd.

    Wanneer moet ik betalen?

    Je wordt in rekening gebracht voor het volledige bedrag van de aankoop vanaf zeven dagen voor de releasedatum van de software. Je kunt de gewenste betalingsmethode voor voorbestellingen en automatische verlengingen kiezen of wijzigen via je accountinformatie in de Nintendo eShop of via het winkelmenu op accounts.nintendo.com. Als je nog geen betalingsmethode hebt ingesteld, wordt je gevraagd om je gewenste betalingsmethode te kiezen (creditcard, PayPal of beschikbaar Nintendo eShop-tegoed) wanneer je de voorbestelling plaatst.

    Kan ik een voorbestelling annuleren?

    Wettelijk recht op annulering

    Wanneer je een game of DLC van tevoren bestelt, heb je een wettelijk recht om dit contract binnen 14 dagen zonder opgave van reden te annuleren. De annuleringstermijn verloopt 14 dagen na de dag dat het contract is gesloten. Dit wettelijke recht op annulering vervalt eerder voor overeenkomsten betreffende de levering van digitale content die niet op een materiële drager is geleverd, indien we met onze prestaties zijn begonnen nadat je er uitdrukkelijk mee hebt ingestemd dat we met onze prestaties kunnen beginnen voordat de annuleringstermijn is verstreken en je hebt erkend dat je daardoor je recht op annulering verliest. Onze prestaties beginnen pas als de software is uitgebracht en er een kleine downloadbare update beschikbaar wordt gemaakt op de dag van release, waarmee je de software kunt opstarten.

    Vrijwillig recht op annulering

    Onverminderd je wettelijk recht op annulering, verlenen we je een aanvullend, vrijwillig recht om een voorbestelling op elk moment te annuleren voordat de niet-speelbare versie van de software naar je console is gedownload (tot zeven dagen voor de releasedatum van de software). Dit vrijwillig recht op annulering heeft geen invloed op je wettelijk recht op annulering zoals hierboven beschreven of op je wettelijke garantierechten. Zie Het vrijwillige recht uitoefenen om een voorbestelling voor software in de Nintendo eShop te annuleren voor de stappen die je kunt nemen om gebruik te maken van je vrijwillig recht op annulering.

    Kan ik gouden My Nintendo-punten gebruiken voor mijn voorbestelling?

    Ja. Wanneer je software van tevoren bestelt, heb je de optie om punten te gebruiken voor korting. Als je daarvoor kiest, worden alle gouden punten die je hebt op het moment dat de betaling wordt verwerkt, gebruikt voor de aankoop tot het volledige aankoopbedrag bereikt is.

    Kan ik een Nintendo Switch-gamevoucher gebruiken om software van tevoren te bestellen?

    Aankomende titels die in aanmerking komen, kunnen van tevoren besteld worden met een voucher. Je kunt de huidige lijst van in aanmerking komende titels bekijken in de Nintendo eShop.

    Opmerking: een voucher kan niet worden gebruikt voor een voorbestelling als deze verloopt vóór de releasedatum van het product.

    Wat gebeurt er als er een game of DLC wordt gedownload?

    Wanneer een game of DLC wordt gedownload als onderdeel van een voorbestelling, wordt de volledige content gedownload naar je systeem. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de content is gedownload wanneer deze wordt uitgebracht. Je zult een pictogram van de game zien in het HOME-menu, maar je kunt de game niet spelen totdat deze officieel is uitgebracht en je een kleine update gedownload hebt.

    Hoe krijg ik de software-update die ik nodig heb om de content te spelen op de releasedatum?

    Als er een update nodig is en je Nintendo Switch-systeem verbonden is met het internet, krijg je een melding om de updategegevens te downloaden als je de software opstart. Als je systeem in de slaapstand staat en verbonden is met het internet, zullen de updategegevens automatisch worden gedownload en geïnstalleerd.

    De meeste softwaretitels worden uitgebracht om 00:00 uur op de dag van release. Sommige titels zullen echter pas later op de dag beschikbaar zijn.

    Waar is de downloadcode voor mijn voorbestelbonus?

    Soms krijg je extra content als je software koopt vóór de release. Eventuele downloadcodes voor extra's zijn pas beschikbaar als de betaling is verwerkt en de software is gedownload naar je systeem, vanaf zeven dagen voor de release van de software. Nadat de betaling is verwerkt, worden eventuele downloadcodes voor extra's vermeld op het transactiebewijs dat naar je ge-e-maild wordt en in je aankoopgeschiedenis die te zien is op de Nintendo-accountwebsite.

    Waarom is mijn voorbestelling geannuleerd?

    Een voorbestelling kan geannuleerd worden om een aantal redenen, bijvoorbeeld omdat de betaling niet verwerkt kon worden vanwege onvoldoende tegoed, een verlopen creditcard enz. Als je voorbestelling is geannuleerd, kun je een nieuwe voorbestelling plaatsen of de software kopen wanneer deze is uitgebracht. Lees Mijn Nintendo eShop-voorbestelling is geannuleerd voor meer informatie over de reden dat je voorbestelling is geannuleerd.

    Waarom is mijn voorbestelling opgeschort?

    Je voorbestelling wordt uitgesteld of opgeschort als je Nintendo Switch-systeem is ingestuurd voor reparatie en niet meer is ingesteld als het hoofdsysteem voor je Nintendo-account. Je kunt je voorbestelling herstellen als je je Nintendo-account koppelt aan een Nintendo Switch-systeem en de Nintendo eShop opent. Lees Mijn Nintendo eShop-voorbestelling is opgeschort voor meer informatie.