Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Een Wii-vriend aanmelden

Let op: om een Wii-vriend aan te melden moet het Wii-systeem verbonden zijn met het internet via een breedband internetverbinding. Klik hier voor meer informatie daarover.

 1. Kies vanuit het hoofdmenu van het Wii-prikbord voor het 'Nieuw bericht'-pictogram.

  RTEmagicC_createIcon_01_gif_de.gif

 2. Kies 'Adresboek'.

  addressIcon_nl.gif

 3. Richt de Wii-afstandsbediening op 'Aanmelden' en druk op de A-knop.
 4. Hier kun je een andere Wii aanmelden of een e-mailadres voor gebruikers van een pc of mobiele telefoon.

  RTEmagicC_selectFriendType_NL_01.gif

 

Belangrijke opmerkingen over het sturen van berichten naar e-mailadressen van gebruikers van een pc of mobiele telefoon:

 • Tijdens het aanmelden van een Wii-vriend wordt een aanmeldingsmail aan de pc of mobiele telefoon gestuurd. De gebruiker van de pc of mobiele telefoon moet deze e-mail beantwoorden en akkoord gaan om de aanmelding te voltooien.
 • Als je een e-mailadres van een mobiele telefoon invoert, moet dat het volledige e-mailadres zijn, inclusief het apenstaartje (bijvoorbeeld: 5555555@telefoonbedrijf.nl). Als de eigenaar van de telefoon niet zeker weet of zijn telefoon een e-mailadres heeft, dient hij contact op te nemen met zijn telefoonaanbieder voor meer informatie.
 • Het is wellicht een goed idee om degene die je aan je adresboek toevoegt te informeren dat hij een e-mail zal ontvangen van jouw Wii-systeem. Deze zal met een 'w' beginnen, 16 cijfers bevatten en eindigen op '@wii.com' (bijvoorbeeld: w1234567891234567@wii.com).
 • Je kunt geen foto’s van het Wii-systeem naar een pc of mobiele telefoon sturen.

Gebruik het virtuele toetsenbord om het e-mailadres en de (bij)naam van je vriend in te voeren.