• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Belangrijke privacy-informatie

  Met het Wii-systeem kun je meedoen aan allerlei spellen en activiteiten. Enkele daarvan zijn online. Om de privacy van je gezin te beschermen, wanneer gebruik wordt gemaakt van het Wii-systeem, doen we de volgende aanbevelingen:

  OUDERS: AANDACHTIG LEZEN - DE PRIVACY VAN JE KINDEREN BESCHERMEN

  • We raden aan om, alvorens kinderen toe te staan om gebruik te maken van het Wii-systeem, ze op de hoogte te brengen van het belang om geen persoonlijke informatie over zichzelf te delen met vreemden. Instrueer de kinderen om geen persoonlijke informatie te gebruiken voor aliassen op het Wii-systeem, gebruikersnamen in chatruimtes, namen voor Mii-personages of voor andere diensten die via het Wii-systeem worden aangeboden. Leg aan ze uit wat de gevaren zijn van het ontvangen van berichten van, of het communiceren met, vreemden.
  • Houd te allen tijde toezicht wanneer kinderen gebruikmaken van het Wii-systeem en help hen bij de installatie van het Wii-systeem. Mocht je op enig moment het gebruik van onlinefuncties of interactieve onderdelen van het Wii-systeem willen beperken, dan kun je gebruik maken van de Ouderlijk toezicht-functie van het Wii-systeem om het gebruik van de onlinediensten van de Wii te beperken (klik hier voor meer informatie).

  DE PRIVACY VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE BESCHERMEN BIJ HET GEBRUIK VAN HET Wii-SYSTEEM

  • Geef nooit persoonlijke informatie vrij, zoals voor- of achternaam, telefoonnummers, geboortedatum, leeftijd, e-mail- of woonadres, in de communicatie met anderen of bij het gebruik van diensten die worden aangeboden voor het Wii-systeem.
  • Als je de berichtdiensten van het Wii-systeem gebruikt, dien je te begrijpen dat Nintendo je gebruik mogelijk controleert en bepaalde informatie met derden deelt, (i) voor zover dat wettelijk verplicht is, (ii) voor zover dat nodig is om het bedrijf, haar klanten of werknemers te beschermen of (iii) voor zover dat nodig is om de diensten aan te bieden.
  • Als je ervoor kiest persoonlijke informatie te delen op een webpagina van een derde partij, zal de verstrekte informatie onderhevig zijn aan het privacybeleid van het betreffende bedrijf en niet aan het privacybeleid van Nintendo. Wees voorzichtig met het verstrekken van persoonlijke gegevens aan derden via de online diensten die worden aangeboden via het Wii-systeem.
  • Het Wii-systeem slaat mogelijk bepaalde persoonlijke informatie op in de Wii-afstandsbediening. Wees je ervan bewust dat, door de Wii-afstandsbediening te gebruiken op een ander Wii-systeem dan dat van jezelf, het mogelijk is dat bepaalde persoonlijke informatie gedeeld wordt met dat andere Wii-systeem.
  • Alvorens het Wii-systeem te verkopen of over te dragen dien je, met het oog op je eigen veiligheid, ervoor te zorgen dat alle persoonlijke informatie, inclusief afbeeldingen of berichten op het prikbord en alle andere gevoelige informatie die is opgeslagen in het interne geheugen van het Wii-systeem, veilig is verwijderd. Klik hier voor informatie over hoe je het Wii-systeem kunt ontdoen van al dit soort informatie.

  EEN AANTAL EXTRA ZAKEN OM IN ACHT TE NEMEN

  • Controleer de leeftijdsclassificatie wanneer je een besluit wilt nemen over de aanschaf van een spel dat geschikt is voor je kind. Gebruik de classificatie om het meest toepasselijke spel uit te kiezen voor je kind. Klik hier voor meer informatie over classificaties.
  • Houd rekening met de unieke persoonlijkheid, mate van volwassenheid en vaardigheden van je kind. Ieder kind is anders, en ouders dienen hun beoordelingsvermogen te gebruiken bij het besluit, welke spellen gepast zijn voor hun kinderen.
  • Gebruik de Ouderlijk toezicht-functie. Ouderlijk toezicht beperkt de toegang tot bepaalde spellen en Wii-functies voor je kind. Klik hier voor meer informatie over de Ouderlijk toezicht-functie van de Wii.
  • Speel videogames met je kinderen. Weet welke spellen je kinderen spelen en praat zo vaak mogelijk met ze, en met anderen, over spellen. Je kunt nooit te veel weten over de spellen die door je kinderen gespeeld worden.
  • Kijk niet alleen naar de classificaties. Zoek op internet en gespecialiseerde videogames-bladen naar recensies van de spellen, waar je kinderen geïnteresseerd in zijn.