Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Maar één strip bij aanpassen lichtgevoeligheid

Je kunt de lichtgevoeligheid van de sensorbalk instellen via Wii-instellingen (klik hier voor een uitleg over hoe je deze instelling kunt openen). Bij het uitvoeren van deze test behoor je twee stippen in beeld te zien. Met deze instelling bepaal je hoe gevoelig de Wii-afstandsbediening is voor licht en hoe ver je van de tv af kunt zitten tijdens het spelen; deze instelling heeft geen invloed op de gevoeligheid voor bewegingen.

  • Als er maar één stip verschijnt, controleer dan de sensorbalk om te zien of iets het signaal belemmert of dat er direct licht op schijnt.
  • Controleer of de sensorbalk niet geplaatst is op een spiegelend oppervlak (zoals glas) en dat hij helemaal vooraan op de tv of de tv-plank is bevestigd.
  • Als er geen belemmeringen zijn en er geen direct invallend licht is, maar er nog steeds maar één stip verschijnt, wijst dat erop dat slechts één zijde van de sensorbalk werkt. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.