Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Tips en trucs

Je denkt misschien dat je jezelf koning van de jungle mag noemen, na je belevenissen in NEW PLAY CONTROL! Donkey Jungle Beat, maar weet je wel zeker dat je dat je alle geheimen in het spel hebt gevonden?

Lees verder en je zult zien dat er in dit uitgestrekte domein nog van alles te leren valt! Als je je daarentegen meer zorgen maakt over het verslaan van de reusachtige eindbazen, kunnen onze handige tips over deze gevechten je verder helpen.

Een aap met aanzien
Het is grappig om te zien hoe vriendelijk vijanden worden als je koning bent. Als het je lukt om de gigantische Ghastly Kong vrij te spelen en te verslaan, zul je zien dat Donkeys vroegere vijanden, Dread Kong, Karate Kong, Ninja Kong en Sumo Kong, achter hem aanlopen in de aftiteling van het spel. Je kunt Ghastly Kong vrijspelen door STAR FRUIT KINGDOM te voltooien met 51 trofeeën.

Als je op dezelfde manier alle 72 trofeeën weet te verzamelen, zul je zien dat andere apen je ongekende prestatie huldigen tijdens de eindceremonie.

Eindig in stijl
Het toebrengen van de genadeslag in een gevecht met een baas mag gevierd worden, maar wist je dat de manier waarop een Hog-baas ten onder gaat afhangt van de laatste slag die je hem toebrengt? Probeer eens af te rekenen met een Rogue-Hog, Mo-Hog, Bloat-Hog of Gloat-Hog door een ananas naar hem te gooien, in plaats van met een klap (of andersom natuurlijk). Je zult zien dat het beest op een andere manier het loodje legt.

Het geluid van de overwinning
Als je alle 72 trofeeën in NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat verzamelt, zul je in het titelscherm een nieuw nummer horen, om je uitstekende prestaties kracht bij te zetten.

Een kroon voor de koning
Misschien noem je jezelf al koning van de jungle, maar als je 60 trofeeën weet te verzamelen, krijgt Donkey Kong een kroon om zijn titel officieel te maken, en zal niemand nog aan je twijfelen.

Tips voor gevechten met eindbazen
Sommige van de adembenemende bazen in NEW PLAY CONTROL! Donkey Kong Jungle Beat zijn zó groot, dat niemand het je kwalijk zal nemen als je je in een donker hoekje verstopt. Maar met de juiste tactiek kun je de kansen keren, en deze kolossen een kopje kleiner maken. Bekijk de tips, en leer hoe je de verschillende Rocs, Hogs en Tusks kunt verslaan, die je tijdens je reis door de koninkrijken van het spel tegenkomt.

De Rocs
Je bevecht deze vliegende vogelbazen in kleine arena's, samen met een of twee hulpapen. Pak het ei dat de Roc bij zich draagt en voer een drumcombo uit. Herhaal dit net zo lang tot je de vogel hebt verslagen. Later in het spel zul je de Roc eerst moeten verdoven met een Clap Attack, voordat je een drumcombo uitvoert. Pas op voor de vlijmscherpe veren die de Rocs op je afvuren. Je kunt ze vernietigen met een snelle Clap Attack.

De Hogs
Net als met de Rocs, krijgt DK assistentie van de strategisch opgestelde hulpapen. Als je het in de enorme arena's opneemt tegen de Hogs, moet je de ballen elektriciteit en het fruit dat ze naar je toegooien ontwijken. Als je eenmaal dichtbij genoeg bent, kun je een Hog een stevige oplawaai verkopen, waarna hij Donkey Kong zal bekogelen met meloenen. Je kunt die meloenen teruggooien met en goed getimede Clap Attack. Ren naar de Hog toe, als hij verdoofd op de grond ligt, en voer een drumcombo uit om je tegenstander sterretjes te laten zien.

De Tusks
Het gebeurt niet elke dag dat je mammoetachtige wezens tegenkomt die met hun slurf lasers en fruit op je afvuren, maar dat is nog geen reden tot paniek. De truc tot het verslaan van de Tusk-bazen ligt in het gebruik van ananassen, die in de arena groeien. Leer de ananassen op het juiste moment te gooien, zodat ze vast komen te zitten in de slurf van de Tusk. Als hij je daarna onder vuur probeert te nemen, zorgt de verstopping ervoor dat hij even helemaal van de wereld is, en kun je hem aanvallen. Bestook hem met zoveel mogelijk ananassen terwijl hij verdoofd is, en herhaal dit totdat deze beesten kunnen worden toegevoegd aan de lijst van uitgestorven dieren.