Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Geheimen, vrij te spelen spelinhoud en trucs

Ken je de kosmos van Super Mario Galaxy 2 op je duimpje en beschouw je jezelf als een expert op het gebied van ruimtereizen? Dan loont het toch om verder te lezen, want hier vind je alle informatie over de geheimen, vrij te spelen spelinhoud en gewiekste trucjes, waarmee je alles kunt beleven wat het spel te bieden heeft.

Sterrenstukken verzamelen

Na verloop van tijd verzamelen zich steeds meer vrienden op Starship Mario. Een van deze vrienden is bankier: je vindt deze groene knaap aan de linkerkant van het dek, vlakbij het hoofdroer.

Als je je smakelijke sterrenstukken bij de Banktoad achterlaat, levert dat diverse voordelen op. Zo is de balans van je rekening beschikbaar in al je opslagbestanden en ontvang je rente. Ook zal de Banktoad andere kleren aantrekken als je fortuin toeneemt. Als je 1000 sterrenstukken hebt gestort zal hij een bril opzetten, bij 2000 bemachtigt hij een fraai schild en zwaard, bij 4000 zal hij een pikhouweel ter hand nemen, bij 6000 trekt hij een duikerspak aan en bij 8000 rust hij zijn gigantische hoofd uit met een mijnwerkerslamp.

Heb je sterrenstukken nodig? Ga dan naar Melty Monster Galaxy in World 6 en kies het level 'A Stroll Down Rolling Lane'. Daar stikt het van de sterrenstukken!

Luigi, waar ben je?

Vroeg in het spel kom je Luigi tegen. Daarna zul je hem af en toe zien rondhangen aan het begin van bepaalde levels. Als je met hem praat, kun je ervoor kiezen om het level met hem te spelen. En als je dat level dan voltooit, gebeurt er iets leuks! Zo kan het gebeuren dat er een Time Trial beschikbaar komt, waarin je het op moet nemen tegen een 'ghost' van een rivaal. Of misschien verschijnt Luigi wel in een level om je op subtiele wijze op het spoor van goodies en geheimen te zetten! Let op als je hem tegenkomt, zelfs als hij ligt te dutten!

Als je het spel voltooit (maak je geen zorgen: er is ook daarna nog genoeg te doen) kun je elk level met Luigi spelen. Om een tijdje met Luigi te spelen, moet je op Starship Mario (vlakbij het roer) de deur met een L erop binnengaan.

Prachtige paddenstoelen

Ongeacht hoeveel levens je verdient tijdens het spelen, de volgende keer dat je verderspeelt begin je altijd weer met een beperkt aantal. Hier zijn enkele snelle en simpele manieren om het aantal levens op te krikken en het "GAME OVER"-scherm zo weinig mogelijk te zien te krijgen.

Ga op zoek naar sterrenstukken: voor iedere 100 die je verzamelt krijg je een extra leven.

Doorzoek Starship Mario! Naarmate je vordert in het spel, komen er steeds meer extra levens beschikbaar op je eigen planetoïde. Klim bijvoorbeeld op Yoshi's rug en gebruik zijn tong om een platform met 10 stuks fruit te bereiken. Eet ze vervolgens allemaal op om een extra leven te verdienen. Ga naar de Starshroom voor een gratis leven van de Toad Brigade of neem de Cloud Flower om dat verdachte wolkje te bereiken dat hoog in de lucht hangt. Ook daar zul je een extra leven vinden.

Later in het avontuur kun je in een handomdraai 99 levens verdienen. Hiervoor moet je naar de eerste sterrenuitdaging van Supermassive Galaxy in World 4. Speel het level tot je de platte, ronde planeet bereikt met de drie enorme groene Koopa's erop, en... niet de drilboor oprapen! (Grijp je per ongeluk toch de drilboor, zorg dan dat je geraakt wordt om hem weer te laten vallen.)

In plaats daarvan moet je een Koopa van achteren benaderen en met een lange sprong op zijn rug belanden. Dit doe je door op de Z-knop en vervolgens op de A-knop te drukken terwijl je rent. Als je op de rug van de Koopa staat, moet je de richtingsstick in de looprichting van de Koopa (d.w.z. naar rechts) duwen en de A-knop ingedrukt houden om herhaaldelijk op de rug van de Koopa te stuiteren, terwijl hij loopt - na een paar keer begin je een extra leven te verdienen voor iedere keer dat je stuitert. Dit kun je blijven doen tot je 99 levens hebt verdiend. Dit is dus een prima plek om het aantal levens op te krikken, telkens als je weer verdergaat met spelen!

Geavanceerde acties met de Wii-afstandsbediening en Nunchuk

De Wii-afstandsbediening draait niet alleen om hersenloos zwaai- en zwiepwerk. Met de juiste knoppen, bewegingen en timing zijn er tal van fraaie acties uit te voeren:

Als je in de Co-Star-stand speelt, kan de tweede speler de knoppen op zijn Wii-afstandsbediening indrukken om grappige geluidseffecten uit zijn Controller (of die van speler 1) te laten klinken. Probeer het zelf maar eens!

Als je oog in oog staat met de Boomerang Bros., druk dan op de Z-knop om te hurken. Zo duik je onder je hoed en ontwijk je hun rondzoevende boemerangen. Loop gehurkt naar ze toe en schud vervolgens met de Wii-afstandsbediening om een draaiaanval uit te voeren. Dit is de simpelste manier om ze uit te schakelen.

Druk voor een paar mooie 'ijscapades' tijdens het schaatsen op de Z-knop: je zult zien dat je achteruit schaatst!

Als je hoog boven diep water staat, kun je een geraffineerde saltoduik maken: ga naar een geschikte plek (in de buurt van de start van Starshine Beach in World 4 is er bijvoorbeeld een helling met een perfecte houten plank aan de linkerkant), ga op het randje van het platform staan en draai je om, zodat je met je rug naar het water staat. Houd de Z-knop ingedrukt, druk op de A-knop om te springen en... plons!