Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Tips voor de Shooting Range

We kunnen ons nog goed herinneren hoe we vroeger Duck Hunt op het Nintendo Entertainment System speelden. Dat was heel simpel: je moest richten met de NES Zapper om zoveel mogelijk eenden en kleiduiven uit de lucht te knallen en op die manier zoveel mogelijk punten te verdienen. Als je het verknalde, werd je uitgelachen door je eigen hond - een mooie stimulans om het de volgende keer beter te doen.

Wii Play’s Shooting Range is een eerbetoon aan de klassieke confrontatie tussen man en eend, maar voert de uitdaging wel een paar stapjes verder. Het aantal doelwitten wat je moet zappen is bijvoorbeeld veel groter dan in Duck Hunt. Maar het doel blijft hetzelfde: scoren, scoren en nog eens scoren. Lees verder om te ontdekken hoe je je scores kunt verbeteren en op welke alternatieve manieren je de game kunt spelen.

Perfectie loont
In tegenstelling tot het originele Duck Hunt, is het aantal schoten wat je in de Shooting Range kunt lossen onbeperkt. Dit betekent dat je het spel heel chaotisch kunt spelen door als een gek op de B-knop te blijven rammen. Maar als je wel eens meer dan 600 punten wilt scoren, kun je beter op de kwaliteit dan de kwantiteit van je schoten mikken. Elke keer dat je namelijk een volgend doelwit raakt zonder tussentijdse misser, wordt je Hit-teller met één punt verhoogd. Na vijf opeenvolgende treffers, wordt je combobonus geactiveerd, waarna je een bonuspunt verdient met elke volgende treffer. Dus als je bijvoorbeeld 20 treffers achter elkaar maakt, verdien je 16 bonuspunten. Een extra punt per schot lijkt misschien niet veel, maar alle beetjes helpen.

Ouderwets gezellig zappen
Bezit je ook het Wii Zapper-accessoire? Dan kun je de Wii-afstandsbediening simpelweg in de Wii Zapper plaatsen om de Shooting Range met een ouderwets stoere zapper in je hand te spelen. Je kunt vuren met zowel de A-knop als de B-knop, en aangezien de trekker van de Wii Zapper de B-knop activeert, hoef je geen instellingen of zo te veranderen om je Zapper in Wii Play te gebruiken. (Het is in principe ook mogelijk om met de Wii Zapper in Wii Play te biljarten, maar dat voelt wel een beetje gek… afijn, terug naar het zappen.)

Twee keer knallen
Wist je dat je met twee Wii-afstandsbedieningen tegelijk kunt zappen? Hiervoor moet je ervoor zorgen dat je bij het spelerkeuzescherm van Wii Play twee Wii-afstandsbedieningen hebt aangemeld. Als je hebt gekozen voor de Shooting Range en de eenden uit het gras vliegen, moet je bij de tweede afstandsbediening op A of B drukken om een tweede vizier te laten verschijnen (die van de eerste Wii-afstandsbediening lijkt op een X, terwijl de tweede op een plusteken lijkt). Vervolgens kun je met beide handen op beeld schieten. Natuurlijk is het niet voor iedereen even gemakkelijk om met die tweede Wii-afstandsbediening erg scherp te schieten. Maar het komt wel goed uit om in het laatste level over wat extra vuurkracht te beschikken, zodat je alle ruimteschepen kunt zappen voordat ze je Mii-personages ontvoeren.

Raak de belangrijke doelen
Het spreekt misschien voor zich, maar het belangrijkste is dat je de belangrijkste doelen raakt. Eenden leveren bijvoorbeeld vette scores op, 10 of zelfs 20 punten per treffer. In level 2 verschijnen naast een eend ook 6 gouden doelwitten die elk 10 punten opleveren. Vanaf level 3 vliegen er elke ronde 2 eenden door het beeld, terwijl elk Mii-personage dat je redt in level 5 nog eens 10 punten waard is (tot een maximum van 60 punten). Het raken van de eenden is dus van groot belang voor je score. Als je een hond hoort blaffen, betekent dit dat ze eraan komen vliegen, vanaf de zijkant van het scherm. Als je een keer een eend mist is dat natuurlijk niet het eind van de wereld, maar je kunt er op rekenen dat de hond dan wel even stilletjes om je moet lachen.

In het vizier
De Shooting Range is een eenvoudig en toegankelijk spel, net als de rest van het aanbod in Wii Play, maar dat betekent niet dat het eenvoudig is om elk doelwit te raken. Is perfectie haalbaar in dit spel? Waarschijnlijk niet, maar dat is dan ook niet nodig om een platina medaille te verdienen.