Hometown Story

Systeem: Nintendo 3DS Releasedatum: 01-05-2014

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Begin een nieuw leven in een afgelegen, vervallen dorpje in Hometown Story voor de Nintendo 3DS!

Om de vervallen winkel van je grootmoeder over te nemen, keer je terug naar je geboorteplaats, op zoek naar leven, liefde en vriendschap. Bepaal het uiterlijk van je personage, knap de winkel op, en verleid de dorpsbewoners met zeldzame en kostbare voorwerpen. Hoe meer voorwerpen je aanbiedt, hoe meer klanten je krijgt, en hoe welvarender het dorp wordt. Daardoor komen ook nieuwe mensen in je buurt wonen!

Gelukkig sta je er niet helemaal alleen voor! Je krijgt zowel binnen als buiten je winkel hulp van Pochica, een vliegend beestje dat je overal volgt. Er zijn in de omgeving namelijk heel wat spannende avonturen te beleven. En als je zin hebt om even te ontspannen, kun je gaan vissen bij het meer!

Hometown Story is een spel van Yasuhiro Wada, de maker van Harvest Moon, met muziek van Nobuo Uematsu. Alles in het spel draait om de keuzes die je maakt. Vorm unieke personages, kies de spullen die je wilt verkopen, en ontrafel een web van verhalen. Je zult nieuwe personages ontmoeten en nieuwe vrienden maken, maar hoe je ook speelt, er ontstaat altijd een nieuw, persoonlijk verhaal in Hometown Story voor de Nintendo 3DS!

  • Verbouw en beheer een winkel zoals jij dat wilt
  • Luister naar de verhalen van dorpsbewoners en maak nieuwe vrienden
  • Op basis van de keuzes die je maakt, zijn vele uitkomsten mogelijk
  • Ga op zoek naar romantiek - misschien vind je de liefde van je leven!

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Opmerking: je kunt het 3D-effect van de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL, New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL alleen waarnemen op het systeem zelf. De weergave op de Nintendo 2DS en New Nintendo 2DS XL is in 2D. Alle schermafbeeldingen en video's op deze site zijn genomen in de 2D-stand.

Interview

Neem de leiding over een vervallen winkel en maak er een drukbezocht warenhuis van, in Hometown Story voor de Nintendo 3DS. We gingen op zoek naar informatie en spraken met de ontwikkelaar, Yasuhiro Wada, over zijn doel en de unieke boodschap waar het in dit spel om draait.

Nintendo of Europe: Zou je je allereerst even willen voorstellen, en onze lezers wat willen vertellen over je werk?

CI7_3DS_HometownStory_photo.png

Yasuhiro Wada: Mijn naam is Yasuhiro Wada en mijn bedrijf heet Toybox Inc. Zo'n twintig jaar geleden maakte ik de eerste versie van Harvest Moon, dat werd gelokaliseerd in samenwerking met Nintendo. Nintendo was toen erg behulpzaam bij het lokaliseren van het spel, zodat Europese spelers het ook zouden begrijpen. Ik ben ze daar erg dankbaar voor. Ik denk dat er samen met Nintendo door de jaren heen bijna dertig versies van Harvest Moon zijn uitgebracht. Je kunt wel stellen dat Harvest Moon in Europa erg populair is, en daar ben ik blij om. De laatste Harvest Moon waar ik bij betrokken was, was Harvest Moon: The Tale of Two Towns. Ik concentreer me nu op de ontwikkeling van een nieuw spel dat binnenkort uitkomt voor de Nintendo 3DS: Hometown Story.

NoE: Kun je ons vertellen waar Hometown Story over gaat?

YW: Het is een spel waar je mensen leuker door gaat vinden dan ervoor. Je begint met een piepkleine winkel, die gedurende het spel groter en groter wordt. Dat is de basis van het spel. Maar het steeds maar verder laten groeien van je winkel is niet het doel van het spel.

Het grootste verschil met Harvest Moon is dat het spel allerlei verschillende spelfiguren bevat, elk met een nauwkeurig ontwikkeld verhaal. De speler ontwikkelt zijn eigen verhaal door samen te werken en te communiceren met die spelfiguren, waarvan er zo'n dertig zijn. Zo wordt het verhaal van de speler gevormd.

NoE: Het doel van het spel is niet om de winkel zo groot mogelijk te maken; het gaat erom dat je je klanten gelukkig maakt. Kun je daar iets meer over vertellen?

YW: Ik denk niet dat de speler per se elk personage in het spel tevreden hoeft te houden! Naarmate de winkel groter groeit, komen er meer mensen binnen die met elkaar communiceren. Maar niet alleen de winkel groet. Door de groter wordende winkel gaat 't het dorp ook voor de wind.

CI7_3DS_Screen_09.png

Nieuwe mensen komen op bezoek in het dorp, en er worden nieuwe huizen gebouwd. Als nieuwe klanten de winkel binnenlopen, hoort de speler over hun zorgen, hun gevoelens en hun wensen. Zo bouwt hij een relatie op met elk nieuw personage dat naar het dorp komt. Afhankelijk van de manier waarop hij met ze omgaat, kan hij ze helpen hun draai te vinden.

NoE: Waarom koos je met Hometown Story voor de Nintendo 3DS?

YW: Toybox is een klein bedrijf, en we hadden het budget niet om het spel uit te brengen voor een grote videogamecomputer. We kozen dus voor een compact, draagbaar systeem. Bovendien werk ik al vanaf het begin van mijn carrière heel nauw samen met Nintendo, en al mijn spellen voor Nintendo-systemen zijn erg populair. Het leek me dus voor de hand liggen om met mijn nieuwe spel te kiezen voor Nintendo.

NoE: Veel van jouw spellen hebben een vergelijkbaar thema van een landelijk gezinsleven. Voor wie maak je deze spellen?

YW: De doelgroep bestaat voornamelijk uit kinderen, omdat ik ze wil laten zien dat er niet alleen maar spellen bestaan waarin je tegen elkaar vecht en elkaar om zeep helpt. Als er alleen maar spellen zouden bestaan waarin je moet vechten en schieten, zouden sommige ouders hun kinderen verbieden om spellen te spelen. Ik wil juist dat kinderen spellen spelen, ook met hun ouders, en ik wil ze tonen hoe vriendelijk de wereld kan zijn. Ik wil dat ze vriendelijk zijn tegen de mensen in hun omgeving als ze opgroeien.

NoE: Denk je dat je het ooit leuk zou vinden om een meer op actie gericht spel te maken?

YW: Ja, dat zou ik zeker leuk vinden. Samen met Goichi Suda heb ik No More Heroes ontwikkeld. Dat was een vechtspel, en ik heb ervan genoten. Ik heb ideeën over dat soort dingen, maar er zijn veel mensen die erg getalenteerd zijn in het creëren van actiespellen, dus op het moment hoeft het nog niet zo.

NoE: Met Harvest Moon ontstond een nieuw genre van een levenssimulatie en het boerenbedrijf, wat in het Westen erg populair werd. Heeft dat jouw benadering van het creatieve proces veranderd?

CI7_3DS_Screen_06.png

YW: Om te beginnen vind ik het erg leuk dat er talloze spellen zijn die het boerenbedrijf als thema hebben – ik ben blij dat mijn idee zo goed is ontvangen. Met Hometown Story wilde ik iets veel diepgravenders, waarbij emoties een grotere rol speelden, dus ik ben er niet veel door beïnvloed.

NoE: Twee van de mensen die aan Hometown Story hebben gewerkt, zijn Nobuo Uematsu, de componist, en illustrator Atsuko Nishida. Hoe was het om met deze twee bekende Japanse ontwikkelaars te werken?

YW: Het was vrij simpel, omdat we al eerder hadden samengewerkt. Ik deelde mijn ideeën over het nieuwe concept met ze, en ze zeiden, 'Dit klinkt als een goed project; laten we het samen doen!' (lacht.)

NoE: Is er nog iets wat je de fans van eerdere spellen die je maakte wil vertellen?

YW: Ik hoop dat al mijn fans het leuk vinden om nóg meer spellen te spelen, en dat ze meer van mensen gaan houden. Laten we enthousiast zijn en samen videogames spelen!

Categorieën

Avonturenspel, Simulatie

Spelers

1

Uitgever

Rising Star Games

Ontwikkelaar

Toybox Inc.

Leeftijdsclassificatie

Nintendo 3DS Game Card

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

02-05-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Duits, Frans

Downloadversie (Nintendo 3DS)

Systeem

Nintendo 3DS (Europese versie)

Releasedatum

01-05-2014

Leeftijdsclassificatie

PEGI 3

Talen

Engels, Frans, Duits

Downloadgrootte

4410 blokken