Fire Emblem: Shadow Dragon

Systeem: Nintendo DS, Wii U Releasedatum: 02-07-2015

Sinds 20 mei 2014 is de Nintendo Wi-Fi Connection-dienst stopgezet en zijn de onlinefuncties (zoals online spelen, matchmaking, competities en ranglijsten) voor Nintendo DS-/DSi-software en Wii-software niet meer beschikbaar. Ga naar Klantenservice voor meer informatie.

Belangrijke informatie

Het zal vanaf 27 maart 2023 niet langer mogelijk zijn om aankopen te doen in de Nintendo eShop voor de Wii U en de verschillende Nintendo 3DS-systemen.

Ontdek de oorsprong van de Fire Emblem-serie! Als de jonge held Marth is het aan jou om je thuisland te heroveren en je zus te redden van de kwaadaardige krachten van Medeus.

Fire Emblem: Shadow Dragon is een verbeterde Nintendo DS-versie van het originele Fire Emblem voor de Famicom, dat voorheen alleen in Japan verkrijgbaar was. Stel een leger samen en plan je strategie in turn-based gevechten, waarbij je rekening moet houden met het terrein en de sterkte en zwakke punten van eenheden, om de vijandelijke troepen te verslaan.

Word een levende legende, red het koninkrijk en de toekomst van je familie!

In de oorspronkelijke Nintendo DS-game kon je bepaalde wapens krijgen door verbinding te maken met het internet. In de Wii U Virtual Console-versie hoef je geen internetverbinding te hebben om deze wapens te kunnen gebruiken. Zeldzame wapens zijn alleen op bepaalde momenten beschikbaar, dus grijp je kans als je zo’n wapen vindt!

Let op: draadloze-communicatiefuncties van de oorspronkelijke game, zoals Multi-Card Play en DS Download Play, zijn niet beschikbaar in de Wii U Virtual Console-versie. Deze game kan door één speler gespeeld worden op de Wii U Virtual Console.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Verhaal

Lang geleden werd het continent Akaneia veroverd door het keizerrijk Doluna. Het volk werd onderworpen aan het kwaad van de draakachtige tiran Medeus. Maar een held verrees uit de as van het verdorde land met het legendarische zwaard Falchion. Hij kwam tegenover de verschrikkelijke Medeus te staan, maar wist toch te zegevieren. Dat zorgde voor een nieuwe periode van vrede en voorspoed in Akaneia.

fire_emblem_story_img.jpg

Het is nu een eeuw later en Medeus, de kwelgeest van het land, is herboren en teruggekeerd om opnieuw chaos aan te richten. Hij is zo slim geweest om een verbond te smeden met de wrede tovenaar Gharnef en heeft geen tijd verspild om zijn aanwezigheid te doen gelden. De legers der duisternis, geleid door de beruchte generaal Camus, hebben het ene na het andere leger afgeslacht op de slagvelden van het continent, om uiteindelijk het Heilig Koningrijk te vernietigen.

Deze barbaarse daad bewoog koning Cornelius van de Altea-provincie, directe afstammeling van de drakenslachter, ertoe om Falchion weer ter hand te nemen, de gewapende strijd op te zoeken en zijn lotsbestemming te vervullen. De enige zoon van de koning, prins Marth, blijft ondertussen thuis om zich te wijden aan zowel de pen als het zwaard...

Personages

Marth

Prins van Altea en het belangrijkste hoofdpersonage van Fire Emblem: Shadow Dragon. Het lot van Akeneia ligt in zijn handen en tijdens zijn poging om de wereld te redden, ontmoet hij zowel vrienden als vijanden.

Gharnef

Een boosaardige tovenaar die hongert naar macht. Gharnef werkt samen met Doluna's gevreesde draakachtige leider Medeus.

Shiida

Prinses van de verafgelegen eilandnatie Talys. Biedt zij prins Marth onderdak nu hij dat meer dan ooit nodig heeft?

Ogma

Als huurmoordenaar in dienst van het koninkrijk Talys, is Ogma de levenslange beschermheer van prinses Shiida.

Nyna

Prinses van het Heilig Koninkrijk Akaneia. Haar keizerrijk is aan stukken gereten door het machtige Doluna.

Minerva

Prinses van Medon, een koningrijk dat banden heeft met het tirannieke keizerrijk Doluna.

FESD_NL_SCR017_battle_basic.jpg

Hoe je speelt

Gevechten

Fire Emblem: Shadow Dragon is een strategiespel dat om beurten wordt gespeeld. Een speler voert zijn beurt uit door zijn of haar eenheden te verplaatsen en de vijand aan te vallen. Daarna mag de tegenstander lopen en vechten. Daarom is de plaatsing van eenheden en de volgorde waarin ze aanvallen van vitaal belang. Wat dit nog spannender maakt is dat, als de levenspunten van een eenheid op raken, je die eenheid definitief kwijt bent. Dus zorg dat je eenheden gezond blijven om ze in leven te houden.

Soorten eenheden

Er zijn drie basistypes in Fire Emblem: Shadow Dragon: directe-aanvalseenheden, indirecte-aanvalseenheden en reddingseenheden. Directe-aanvalseenheden zoals Knights (ridders), Lords (veldheren) en Fighters (vechters) moeten op het vakje naast een tegenstander staan om schade toe te brengen. Indirecte-aanvalseenheden kunnen schade toebrengen als ze enkele vakjes van een tegenstander vandaan staan. Bijvoorbeeld Archers (boogschutters) en Mages (magiërs). Sommige eenheden kunnen zowel directe als indirecte aanvallen gebruiken, en nog weer andere eenheden, zoals Clerics (geestelijken) vallen helemaal niet aan, maar kunnen leden van je team genezen.

FESD_NL_SCR008_weap.jpg

Wapendriehoek

De drie basiswapens, Axe (bijl), Lance (lans) en Sword (zwaard) hebben ieder sterke en zwakke punten. Voor eenheden die meer dan één type wapen kunnen hebben, is de wapendriehoek een belangrijk aspect om te begrijpen. In de wapendriehoek wint het zwaard van de bijl, de bijl van de lans en de lans van het zwaard. Als je deze driehoek kent als je broekzak, scheelt dat heel wat bloed, zweet en tranen.

Voor iedere confrontatie toont het Combat Forecast-venster (gevechtsvoorspelling) een prognose voor de uitkomst van een confrontatie. Als een groene pijl wordt getoond, heeft jouw wapen een voordeel op dat van je tegenstander. Als een rode pijl verschijnt, ben je in het nadeel. Kun je van wapen veranderen, dan is dat sterk aan te raden.

FESD_NL_SCR005_recl.jpg

Klasseverschil

Iedere eenheid wordt gedefinieerd door zijn klasse, zoals Knight (ridder), Mage (magiër) of Archer (boogschutter). Een klasse is het equivalent van een beroep waar het personage goed in is, en bepaalt welke wapens dat personage kan gebruiken. Nieuw in Fire Emblem: Shadow Dragon is de mogelijkheid voor sommige personages om van klasse te veranderen. Iedere eenheid kan kiezen uit een aantal andere klassen. De Reclassing Units-vaardigheid (eenheidsklasse veranderen) wordt belangrijker naarmate je verder komt in het spel en je belangrijke teamleden verliest. Vind je de nieuwe rol van je personage maar niets? Maak je geen zorgen. Het personage kan ook terug naar zijn oorspronkelijke klasse.

Wapens smeden

Dit geeft je wapens net dat beetje extra. Terug van weggeweest in de Fire Emblem-reeks is de mogelijkheid om wapens op te waarderen door ze te smeden. Voordat de strijd begint, kun je Forge (smeden) kiezen in de Armory-sectie en goud besteden om een wapen op te waarderen. Je kunt ook van de kans gebruikmaken om je wapen een andere naam te geven.

Categorieën

Strategiespel, RPG

Multiplayer-stand

Tegelijkertijd

Spelers

1 - 2

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Intelligent Systems

Meer informatie

Leeftijdsclassificatie

Virtual Console (Wii U)

Systeem

Wii U (Europese versie)

Releasedatum

02-07-2015

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Compatibele controllers

  • Wii U GamePad

Talen

Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans

Downloadgrootte

151,50 MB

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Leeftijdsclassificatie

PEGI 7

Talen

Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans