Golden Sun: Dark Dawn

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 10-12-2010

De saga ontvouwt zich in de wereld van Weyard.

Vier elementen vormen de bouwstenen van alles: aarde, water, vuur en wind. De wetenschappelijke studie naar deze elementen staat ook wel bekend als alchemie. In een ver verleden werden de grondbeginselen van de alchemie verzegeld, omdat men vreesde dat de kracht van de elementen de wereld kon verwoesten.

Deze elementen vormen echter ook de bron waar alle energie uit voortkomt. Toen de kennis over alchemie eenmaal was verzegeld, ging de wereld zijn ondergang tegemoet.

Het Golden Sun-fenomeen ontsloot de elementen en redde de wereld. De prijs die hiervoor moest worden betaald was hoog. De elementen bezaten een ontzagwekkende, vernietigende kracht.

Dertig jaar zijn verstreken sinds de wereld werd gered door de kracht waar het aan ten onder ging: de Golden Sun...

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Proloog

30 jaren zijn verstreken na de rampspoed van Golden Sun. De adepten ondernemen een avontuurlijke zoektocht om een Roc-veer te bemachtigen van de legendarische Mountain Roc, in een wereld die door Alchemie wordt geregeerd.

Alchemie

De wetenschappelijke studie naar de elementen aarde, water, vuur en wind wordt alchemie genoemd. De grondbeginselen van alchemie werden eeuwen geleden verzegeld om te voorkomen dat deze geweldige krachten in verkeerde handen zouden vallen en een bedreiging voor de wereld zouden worden. De kracht van deze elementen ligt echter ten grondslag aan alles wat bestaat, wat betekent dat de wereld zonder alchemie haar ondergang tegemoet ging. Tot dertig jaar geleden het zegel werd verbroken door de Warriors of Vale...

Golden Sun

Dertig jaar geleden werd het zegel van de alchemie verbroken door de Warriors of Vale en daalde een ontzagwekkende oerkracht neer op Mount Aleph, die in een gouden gloed ten onder ging. De mensen die hiervan getuige waren, noemden deze gebeurtenis de Golden Sun. Er werd een hoge prijs betaald voor de bevrijding van de wereldreddende elementen. Deze elementen bevatten zowel vernietigende als scheppende krachten, en veroorzaakten een golf van natuurrampen die geen deel van de wereld ongemoeid lieten...

Warriors of Vale

Om de wereld te redden verbroken de acht Warriors of Vale dertig jaar geleden het zegel dat als slot was geplaatst op de grondbeginselen van de alchemie. Vier van deze krijgers waren afkomstig uit het dorp Vale, waaraan ze hun naam ontlenen. Terwijl ze alom werden geprezen als redders van de wereld, waren er ook mensen die hen vervloekten voor het ontketenen van de oerkracht van de Golden Sun, die rampspoed bracht naar alle hoeken van de wereld.

Psynergy en adepts

Psynergy is de elementaire kracht die de basis vormt voor alchemie en gebruikt kan worden voor allerlei mystieke effecten. Mensen die de krachten van aarde, water, vuur en wind beheersen staan bekend als adepts. Volgens de verhalen zijn zij erfgenamen van de oude beschavingen die talloze eeuwen geleden verloren gingen.

Djinn

Djinn zijn de elementaire entiteiten die de krachten van aarde, water, vuur en wind belichamen. De adepts gebruiken deze wezens om hun krachten te versterken en machtige geesten op te roepen.

Weyard

De wereld van de held Matthew en zijn bondgenoten. Weyard is geschapen uit de krachten van aarde, water, vuur en wind, en wordt bewoond door talloze wezens. De schade die door de Golden Sun werd veroorzaakt is nog steeds in de wereld te herkennen, maar de daarbij vrijgekomen krachten hebben de wereld ook aangespoord tot snelle groei.

Matthew

De zoon van de redder van de wereld

Deze aarde-adept is de held van dit verhaal. Hij kijkt hoog op tegen zijn vader, de leider van de Warriors of Vale en is net als hem een man van weinig woorden, maar met een ijzeren wil.

Karis

Combineert een rechte ruggengraat met een vlijmscherpe geest

Deze wind-adept groeide samen met Matthew en Tyrell op. Op moeilijke momenten kun je altijd een beroep op haar doen, maar ze heeft ook een koppige kant.

Tyrell

Een vrijpostige charmeur en Matthews beste vriend

Deze vuur-adept is dol op grappen en grollen, hoewel die hem soms in de problemen brengen. Hij is de leider die de anderen heeft aangespoord om op avontuur te gaan.

Rief

Een alchemiestudent die overal het fijne van wil weten

Deze water-adept en volgeling van de alchemie zwerft over de hele wereld. Hij combineert een onverzadigbare nieuwsgierigheid met een haarscherp waarnemingsvermogen.

Eoleo (9/30)

Leider van een bende boekaniers

Voor deze vuur-adept staat vrijheid boven alles. Hij heeft een sterk rechtvaardigheidgevoel en kan rekenen op het vertrouwen van zijn bondgenoten.

Blados

Aanvoerder van de Tuaparang Gate

Hij voert zijn eigen krijgsmacht aan en marcheerde zonder aankondiging op een dag Matthews leven in. Deze zelfvoldane persoon roemt zijn eigen, zeldzame vaardigheid met het zwaard. Wat is zijn werkelijke doel?

Chalis

Geheimzinnige maagd van betoverende schoonheid

Ze heeft haar opvallende uiterlijk tot haar voordeel aangewend en is erin geslaagd in te dringen tot het hart van dit levendige jonge koninkrijk. Er is iets vreemds aan de manier waarop ze van alles op de hoogte lijkt te zijn...

Sveta

Mutant-adept

Een beest dat als gevolg van het Golden Sun-fenomeen is gemuteerd. Sveta is uiterst gevoelig en in harmonie met haar omgeving. Zij kan psynergy gebruiken om gedachten van anderen te lezen en geuren te visualiseren.

Isaac

Leider van de Warriors of Vale die het Golden Sun-fenomeen dertig jaar geleden in gang zetten

Een aarde-adept en Matthews vader. Hij heeft een hut gebouwd aan de voet van de verwoeste Mount Aleph om van daar uit de omgeving onvermoeibaar in de gaten te houden.

Kraden

Alchemie-expert die over de wereld zwerft

Deze meester van Rief trekt de wijde wereld in voor zijn alchemistisch onderzoek. Ooit reisde hij samen met de Warriors of Vale.

Amiti

Een water-adept van koninklijken bloede. Zijn afkomst is in nevelen gehuld en hij lijkt zijn eigen zware weg te moeten volgen.

Himi

Een tovenares met myterieuze krachten

Deze aarde-adept stamt af van een bloedlijn vol tovenaressen en heeft een aantal eenaardige krachten geërfd. Men zegt dat zij orakel-achtige krachten bezit, maar is dat wel zo?

Arcanus

Een gemaskerde man die aan de zijde van Blados en zijn krijgsmacht vecht

De Warriors of Vale lijken bekend te zijn met deze strijder, maar zijn ware identiteit is gehuld in geheimzinnigheid. Zijn daden zullen grote vgevolgen hebben voor Matthew en de zijnen... en voor de toekomst van de hele wereld.

Categorieën

Avonturenspel, RPG

Spelers

1

Uitgever

Nintendo

Ontwikkelaar

Camelot Software Planning

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

10-12-2010

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12