• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Klantenservice

  Registreer en volg uw reparatie

  De richtingsstick van de Joy-Con werkt niet of niet goed (responsiviteitssyndroom of zogenaamd 'driften')

  De informatie in dit artikel kan nuttig zijn wanneer de richtingsstick van een Joy-Con niet goed werkt.

  Belangrijk:

  • Deze stappen kunnen het probleem verhelpen. Als het probleem naderhand niet verholpen is, kun je de betreffende Joy-Con-controller(s) aanmelden voor een reparatie. Tot nader order zal Nintendo je in de Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland geen reparatiekosten berekenen voor de reparatie van het responsiviteitssyndroom, ongeacht of dit door een defect of door slijtage komt.*
  • Voordat je deze stappen doorloopt, willen we je ten zeerste aanraden om te controleren dat voor de richtingssticks de standaardfuncties zijn ingesteld.
  • Aan het moersleutelpictogram naast de gebruikte controller linksonder op het scherm in de verschillende menu's kun je zien of de knoppenfuncties van die controller zijn gewijzigd.
   ss_switch_button_mapping_console_with_wrench_icon.jpg
   ss_switch_button_mapping_joy_con_with_wrench_icon.jpg
  • Als je niet weet hoe de knoppen van je controller zijn ingesteld, kun je het systeem in de slaapstand zetten. Wanneer je het systeem weer uit de slaapstand wekt, heb je de mogelijkheid om de standaardfuncties van de controller te herstellen.
  • Als de richtingssticks van een Nintendo Switch Lite-systeem niet goed werken, lees dan 'De richtingssticks reageren niet op de Nintendo Switch Lite'.

  Opmerking: Joy-Con-controllers kunnen niet aan een Nintendo Switch Lite-systeem worden vastgemaakt. Je kunt ze met een Nintendo Switch Lite-systeem echter wel als draadloze controllers gebruiken.

  Wat kun je doen:

  1. Zorg dat de Joy-Con-controllers aan het systeem zijn vastgemaakt en controleer of ze ook als zodanig worden weergegeven op het controllerscherm, dat je via het HOME-menu kunt bereiken.
   hac_ss_controllers_registering_as_attached.jpg
  2. Wees er zeker van dat je systeem de meest recente systeemupdate heeft gehad.
  3. Wees er zeker van dat op de Joy-Con-controllers de meest recente controllerfirmware is geïnstalleerd.
  4. Verwijder eventuele stickers of covers van de betreffende controller(s) en kalibreer de richtingssticks.
  5. Als het probleem zich alleen met een specifieke game of applicatie voordoet, probeer dan het volgende:
   • Kijk of er voor die game of applicatie een software-update beschikbaar is.
   • Lees de elektronische handleiding van de game of applicatie. Sommige games, zoals Mario Kart 8 Deluxe, ondersteunen bewegingsbesturing. Als deze besturing is ingeschakeld, kan het lijken alsof de richtingssticks niet naar behoren werken. In dat geval helpt het mogelijk om de bewegingsbesturing in de game uit te schakelen.

  Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

  • Als de richtingssticks niet kunnen worden gekalibreerd, moet(en) de niet-werkende Joy-Con-controller(s) worden gerepareerd. Stuur daarbij niet het gehele systeem op.
  • Als op het scherm correct wordt weergegeven dat de Joy-Con-controllers aan het systeem zijn vastgemaakt, maar de richtingssticks niet goed werken, moet(en) de niet-werkende controller(s) worden gerepareerd. Stuur daarbij niet het gehele systeem op.
  • Nintendo is er trots op producten van hoge kwaliteit en duurzaamheid te maken, en verbetert ze voortdurend. Daarom en tot nader order biedt Nintendo consumenten die het betreffende product in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben gekocht, een kosteloze reparatie van het responsiviteitssyndroom met betrekking tot richtingssticks aan, die wordt uitgevoerd door Nintendo's officiële reparatiecentra. Dit is ook van toepassing als het syndroom wordt veroorzaakt door slijtage en zelfs als de door Nintendo aangeboden fabrieksgarantie van 24 maanden al verstreken is.* De fabrieksgarantie doet op geen enkele wijze afbreuk aan de wettelijke rechten of vorderingen die je als koper van consumptiegoederen onder de wetgeving inzake bescherming van de consument hebt. De voordelen die hier beschreven zijn, zijn een aanvulling op deze rechten.

  *Houd er rekening mee dat Nintendo mag weigeren om de reparatie van het responsiviteitssyndroom met betrekking tot richtingssticks van het Nintendo Switch Lite-systeem kosteloos uit te voeren als (a) het syndroom is veroorzaakt door accessoires of andere artikelen die zijn bedoeld voor gebruik met de controller, maar niet zijn geproduceerd door of voor Nintendo (ongeacht of ze op het tijdstip van aankoop waren inbegrepen bij de controller), (b) als de controller is gebruikt voor verhuur of voor commerciële doeleinden, (c) het syndroom is veroorzaakt door accidentele schade, jouw nalatigheid en/of de nalatigheid van een derde, onverantwoordelijk gebruik, modificatie, gebruik met producten die niet door Nintendo voor gebruik met de controller geleverd, gelicenseerd of geautoriseerd zijn, (d) de controller is geopend, gemodificeerd of gerepareerd door andere personen of ondernemingen dan Nintendo of zijn geautoriseerde partners (tenzij er duidelijk geen verband bestaat tussen het openen, de modificatie of de reparatie en het responsiviteitssyndroom van de richtingsstick van de Joy-Con-controller), of als het serienummer op de controller is gewijzigd, onleesbaar is gemaakt of is verwijderd.

  Bent u hiermee geholpen?