• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Is de Nintendo DS compatibel met voedingen uit landen buiten de Europese Economische ruimte?

    Het zal veel mensen verbazen als ze ontdekken dat de Nintendo DS Lite systemen die sommige winkels aanbieden oorspronkelijk niet bedoeld zijn voor distributie in Europa en het Verenigd Koninkrijk, maar zijn geïmporteerd uit landen van buiten de Europese Economische Ruimte. Sommige mensen hebben zelf een Nintendo DS Lite gekocht tijdens een reis buiten de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk.

    Zoals je waarschijnlijk wel weet, gebruiken verschillende landen verschillende elektrische standaarden. Houd er rekening mee dat de batterij voor de Nintendo DS Lite alleen moet worden opgeladen door een grondig geteste, veilige oplader, die is bedoeld voor gebruik in het land waarin hij wordt gebruikt.  
     

                       european_charger2.png

    Sommige van de Nintendo DS Lite systemen die zijn geïmporteerd van buiten de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk, kunnen vergezeld gaan van een voeding die niet origineel van Nintendo afkomstig is, maar is geproduceerd door een derde partij, met de bedoeling deze af te stemmen op het plaatselijke lichtnet.

    Houd er rekening mee dat dit soort vervangende opladers door derde partijen geproduceerd kan zijn, wat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan Nintendo’s grondige testprocedures en strikte kwaliteitscontrole. Dit betekent niet meteen dat de oplader gevaarlijk is, maar wel dat deze oplader niet aan de kritische eisen voldoet die we aan al onze accessoires stellen. Houd er rekening mee dat Nintendo’s productgarantie geen schade dekt die wordt veroorzaakt door - of in combinatie met – opladers die door derde partijen zijn geproduceerd.

    De officiële voedingen van Nintendo, zoals die normaliter zijn inbegrepen bij de verpakking van het Nintendo DS Lite, en bedoeld zijn voor distributie in de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk, zijn bij dit artikel afgebeeld.  Officiële voedingen voor de Nintendo DS Lite die zijn geproduceerd voor gebruik in de Europese Economische Ruimte zijn grijs van kleur, en dragen de volgende kenmerken:

    • Het ‘Nintendo’-logo aan beide kanten van de hoofdstekker, en de kleinere stekker;
    • Het ‘CE’-merk aan de achterkant van de hoofdstekker;
    • Het doorgekruiste ‘afvalcontainer’-symbool op de achterkant van de stekker.


                     european_charger1.png

     

    Als je je Nintendo DS Lite in het buitenland koopt en in je thuisland wilt gebruiken, of als je op reis gaat en je Nintendo DS Lite in het buitenland wilt gebruiken, moet je altijd zorgen dat je een oplader koopt die in overeenstemming is met de plaatselijk geldende standaarden, wetgevingen en regels.

     

                     european_charger5.png

    Als je twijfelt of de oplader die je bij je Nintendo DS Lite kreeg wel de juiste is, moet je niet twijfelen om contact op te nemen met de winkel waar je het product hebt gekocht.
    Jouw veiligheid is voor ons van groot belang.

    Elektriciteit en het effect ervan op producten die niet grondig zijn getest, zijn geen zaken om licht op te vatten.