• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Hoe je alle/sommige webcontent kunt blokkeren

  Als je met je Nintendo DSi over internet wilt surfen, heb je de Nintendo DSi Browser nodig. Dit programma is vantevoren geïnstalleerd op alle Nintendo DSi- en Nintendo DSi XL-systemen. Je kunt het gebruik van de Nintendo DSi Browser volledig blokkeren, of alleen bepaalde content afschermen.

  Het gebruik van de Nintendo DSi Browser volledig blokkeren:

  Beantwoord bij het instellen van Ouderlijk toezicht de vraag "Restrict the use of Nintendo DSi Browser?" met "YES".

  Ongewenste content blokkeren met een contentfilter

  In samenwerking met Astaro biedt Nintendo alle gebruikers van de Nintendo DSi Browser de mogelijkheid om gratis een contentfilterdienst te gebruiken. Na activering van deze dienst worden zo'n 60 miljoen websites geblokkeerd met ongepaste of ongewenste content, zoals pornografie, illegale drugs, wapens en geweld. Een complete lijst van alle geblokkeerde categorieën vind je op http://www.astaro.com/dsi-content-filter. Geblokkeerde categorieën kunnen later worden aangepast. Ouders moeten er rekening mee houden dat de filterdienst van Astaro misschien niet alle websites blokkeert die zij ongeschikt achten voor hun kinderen. Het blijft de verantwoordelijkheid van ouders om toezicht te houden op het gebruik van de Nintendo DSi Browser door hun kinderen.

  Hoe je het contentfilter kunt instellen

  • Tik in het Nintendo DSi Menu op het icoontje van de Nintendo DSi browser.
  • Vink het vakje "SETTINGS" aan om naar het instellingenmenu te gaan.
  • Vink het vakje "PROXY" aan voor het instellen van de proxy / het filter.
  • Je kunt desgewenst de proxy vergrendelen om te voorkomen dat iemand anders hem uitschakelt, maar dit is niet vereist. Als je kiest voor het vergrendelen van de proxy, moet je hiervoor een password invoeren. Hierdoor wordt bij de proxyvergrendeling aangegeven dat deze is "enabled" (geactiveerd). Houd er rekening mee dat dit een ander password is dan het password dat je nodig hebt om toegang te krijgen tot de Nintendo DSi Browser.
  • Gebruik de beschikbare velden om de informatie over de Proxy en Port in te voeren. De Proxy is dsi-pc.astaro.com en de Port is 8080. Invoeren van deze informatie is vereist.
  • Je kunt er ook voor kiezen om via de Proxy toegang te krijgen tot HTTPS (beveiligde websites) en voor automatisch aunthenticeren. Vink het vakje naast beide opties aan om ze te activeren. Beide zijn niet vereist.
  • De laatste twee opties zijn "Username" en "Password", deze laten je respectievelijk een gebruikersnaam en password voor toegang tot de Proxy instellen. Beide zijn niet vereist. Als een gebruikersnaam en password zijn ingevoerd, kan alleen iemand die met beide bekend is de Proxy aan- en uitzetten.
  • Als het instellen van de Proxy is voltooid, moet je op "OK" tikken om terug te gaan naar het instellingenmenu.
  • Tik op het vinksymbooltje rechts onder in beeld om je instellingen op te slaan.