• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    3D Secure – Informatie over de authenticatie van online betalingen

    In dit artikel wordt uitgelegd wat 3D Secure is, het extra authenticatiescherm dat is toegevoegd aan het afrekenproces van een transactie in de Nintendo eShop.

    Wat is 3D Secure?

    Vanwege de nieuwe Europese regelgeving omtrent betalingen die van kracht is vanaf 1 januari 2021, waar de Nintendo eShop aan voldoet, is er een nieuw authenticatiescherm toegevoegd aan het afrekenproces van een transactie in de Nintendo eShop: 3D Secure.

    Let op: dit is alleen van toepassing op landen die deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte (EER). De EER bestaat uit lidstaten van de Europese Unie (EU) en drie andere landen: IJsland, Liechtenstein en Noorwegen (met uitzondering van Zwitserland).

    De manier van bevestiging is afhankelijk van je bank. Hier zijn een aantal voorbeelden van wat je kunt verwachten wanneer je een aankoop voltooit:

    • Mogelijk ontvang je via sms een eenmalig wachtwoord van je bank op je mobiele telefoon.
    • Mogelijk moet je inloggen op een app van je bank om de code op te halen waarmee de transactie bevestigd kan worden.
    • Mogelijk moet je inloggen bij je bank om te internetbankieren.

    Als je de authenticatie hebt uitgevoerd en de betaling hebt bevestigd, kan de transactie voltooid worden.

    Let op: Als je tegoed toevoegt, zorg dan dat je bent aangemeld met de Nintendo-account waar je het tegoed aan wilt toevoegen. Zorg er vooral voor dat je de juiste account gebruikt als je een of meer accounts hebt die onder toezicht staan (zoals een kinderaccount).