• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Foutcode: 2142-0507

  Omschrijving:

  Je kunt het Nintendo Switch-systeem niet koppelen aan de app 'Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch', en je ontvangt foutcode 2142-0507.

  Belangrijk:

  • Test je verbinding nadat er wijzigingen zijn aangebracht in het Nintendo Switch-systeem of de netwerkomgeving om te bepalen of de wijziging het probleem oplost.

  Aanvullende informatie:

  • Deze foutcode geeft meestal aan dat het Nintendo Switch-systeem geen verbinding kon maken met de dienst, waarschijnlijk omdat de verbinding is verlopen.
  • De verbinding van het Nintendo Switch-systeem kan verlopen vanwege netwerkproblemen, zoals een zwak draadloos signaal of een trage internetverbinding.

  Mogelijke oplossingen:

  • Start het Nintendo Switch-systeem opnieuw op.
   Houd de POWER-knop drie seconden ingedrukt, kies daarna OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN en vervolgens OPNIEUW OPSTARTEN om het systeem opnieuw op te starten.
  • Reset je thuisnetwerk.
   Dit probleem kan worden opgelost door je netwerkapparaten opnieuw op te starten als het probleem te maken heeft met apparaten die niet reageren. Na het opnieuw opstarten van je apparaten, en voordat je de internetverbinding van het Nintendo Switch-systeem test, zorg je dat de netwerkapparaten weer zijn ingeschakeld en dat andere apparaten verbinding kunnen maken met het internet.
  • Bevestig dat het wachtwoord is ingevoerd in de verbindingsinstellingen van het Nintendo Switch-systeem.
   In de meeste gevallen kan dit probleem verholpen worden door het wachtwoord te corrigeren dat ingevoerd is in de internetinstellingen van het Nintendo Switch-systeem. Bevestig de wachtwoordgegevens van je netwerk en controleer de beveiligingsinstellingen in de internetinstellingen van je systeem. Zorg dat het wachtwoord juist is ingevoerd en houdt daarbij rekening met hoofdletters en symbolen.
  • Maak een nieuwe internetverbinding.
   Stel een nieuwe internetverbinding in waarbij je ervoor zorgt dat je verbinding probeert te maken met het juiste netwerk, en dat je een sterk genoeg signaal ontvangt van het netwerk.
  • Plaats het Nintendo Switch-systeem dichter bij de draadloze router.
   Plaats het systeem op een afstand van drie tot vijf meter van de draadloze router om de signaalsterkte te verbeteren tijdens het oplossen van het probleem.
   • Het kan handig zijn om het Nintendo Switch-systeem tijdens het verhelpen van het probleem uit de Nintendo Switch-houder te halen en het systeem weer terug te plaatsen zodra het probleem is verholpen.
  • Houd metalen objecten en elektronische apparaten uit de buurt van je Nintendo Switch-systeem en draadloze router.
   Metalen objecten en elektronische apparaten kunnen draadloze signalen verstoren. Als je zulke apparaten of objecten hebt, zoals archiefkasten, luidsprekers, stekkerdozen, glas of draadloze telefoons, plaats deze dan uit de buurt van het Nintendo Switch-systeem en de draadloze router.

  Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

  Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, kan dit duiden op een probleem met de netwerkomgeving of router die je gebruikt.

  Als je wilt doorgaan met het oplossen van mogelijke problemen met betrekking tot de router, neem dan contact op met de fabrikant van de router. Die kan je helpen bij het uitvoeren van de volgende stappen:

  • De firmware van de router updaten
  • De router terugzetten naar de fabrieksinstellingen

  Als je hulp nodig hebt met het instellen van het Nintendo Switch-systeem, neem dan contact met ons op voor ondersteuning.