• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Games die gebruikmaken van cloudstreaming - Veelgestelde vragen

    Neem contact op met de betreffende uitgever voor vragen over specifieke games.

    Hoe verschilt de cloudversie van een game van een downloadbare game in de Nintendo eShop?

    Een cloudversie van een game gebruikt streamingtechnologie om de game vanaf een server te spelen. Om de cloudversie te kunnen spelen heb je een stabiele verbinding nodig met een hoge internetsnelheid.

    Omdat de game gestreamd wordt vanaf een server, hoeft de volledige software niet gedownload te worden naar je Nintendo Switch-systeem. Er is alleen een kleine download nodig om de game te starten.

    Je kunt een korte proefversie van de game spelen voor je een keuze maakt om volledige toegang te kopen. Afhankelijk van de game is deze proefversie mogelijk beschikbaar als afzonderlijke download in de Nintendo eShop of inbegrepen in de gratis download die nodig is om de game te starten. Als de proefversie is inbegrepen in de gratis download, kan alleen de Nintendo-account die de volledige toegang heeft gekocht de volledige game spelen. Bekijk de details van de game op de Nintendo-website of in de Nintendo eShop voor meer informatie over het uitproberen en het kopen van volledige toegang.

    Heb ik een Nintendo-account nodig om games te spelen die cloudstreaming gebruiken?

    Ja, om de toegangspas te kopen voor een game die cloudstreaming gebruikt, heb je een Nintendo-account nodig.

    Let op: als de proefversie is inbegrepen in de gratis download, kan alleen de Nintendo-account die de volledige toegang heeft gekocht de volledige game spelen.

    Heb ik een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om games te spelen die cloudstreaming gebruiken?

    Een Nintendo Switch Online-lidmaatschap is niet vereist om games te streamen. Mogelijk is een Nintendo Switch Online-lidmaatschap wel vereist om de online functies van een gestreamde game te kunnen gebruiken, net als bij software die verkrijgbaar is als fysiek exemplaar of digitale download. Bekijk de details van de game op de Nintendo-website of in de Nintendo eShop.

    Moet ik verbonden zijn met het internet om games te spelen die cloudstreaming gebruiken?

    Ja, je hebt een stabiele en ononderbroken internetverbinding nodig. Als je internetverbinding niet meer stabiel is, wordt de dienst na een paar minuten verbroken.

    Hoe weet ik of mijn internet snel genoeg is om games te spelen die cloudstreaming gebruiken?

    Voordat je volledige toegang koopt, kun je de game gratis uitproberen om je streamverbinding te testen. Als je internetverbinding geen goede ervaring biedt met de game, kun je ervoor kiezen om de volledige toegang niet te kopen.

    Als je tevreden bent met de ervaring, kun je volledige toegang kopen in de Nintendo eShop of via een optie in de gratis download om verder te spelen, afhankelijk van de game. Bekijk de details van de game op de Nintendo-website of in de Nintendo eShop voor meer informatie over het uitproberen en het kopen van volledige toegang.

    Let op: een geslaagde test garandeert geen consistent stabiele verbinding in de toekomst. Dit is namelijk afhankelijk van je internetprovider en je netwerkomgeving wanneer je de game speelt.

    Hoe kan ik mijn internetverbinding verbeteren?

    Wordt de opslagcloudback-up van Nintendo Switch Online ondersteunt door games die gebruikmaken van cloudstreaming?

    Bekijk de details van de game op de Nintendo-website of in de Nintendo eShop.

    Kan ik het opstarten van deze software beperken met behulp van het ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch?

    Ja. Je kunt het ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch gebruiken om de toegang te beperken tot elk stuk software op het Nintendo Switch-systeem.