• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Ik kan geen nieuw Bluetooth®-audioapparaat toevoegen

  De informatie in dit artikel kan helpen als je een nieuw Bluetooth®-audioapparaat, zoals een koptelefoon, probeert toe te voegen aan je Nintendo Switch-systeem, maar het apparaat niet kunt toevoegen.

  Opmerking:

  Dit artikel kan helpen als je voor de eerste keer een Bluetooth-audioapparaat aan je Nintendo Switch-systeem probeert toe te voegen of nadat je een opgeslagen apparaat hebt verwijderd. Als je verbinding probeert te maken met een Bluetooth-audioapparaat dat je eerder met het spelsysteem hebt gebruikt, volg dan onze stappen in het artikel Ik kan geen verbinding maken met een opgeslagen Bluetooth-audioapparaat.

  Wat kun je doen?

  1. Werk je spelsysteem bij naar de nieuwste systeemversie.
  2. Start het spelsysteem opnieuw op door de POWER-knop drie seconden ingedrukt te houden, daarna OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN te kiezen en vervolgens OPNIEUW OPSTARTEN te kiezen.
  3. Zet je Bluetooth-audioapparaat uit en weer aan. Zorg ervoor dat het apparaat is opgeladen en dat het kan worden gevonden.
   • Volg de instructies voor jouw specifieke Bluetooth-audioapparaat voor hulp bij het vindbaar maken van het apparaat.
  4. Zorg ervoor dat je geen lokale draadloze functies gebruikt, zoals lokale multiplayer op meerdere spelsystemen. Bluetooth-audio kan niet worden gebruikt als lokale draadloze communicatie actief is.
  5. Zorg ervoor dat er niet meer dan twee draadloze controllers zijn verbonden met het spelsysteem. Er kunnen maximaal twee draadloze controllers worden verbonden bij gebruik van een Bluetooth-audioapparaat.
  6. Plaats je Bluetooth-audioapparaat dichter bij je Nintendo Switch-systeem en zorg ervoor dat er zich geen metalen of elektronische objecten tussen het audioapparaat en het spelsysteem bevinden.
  7. Ga terug naar de instellingen voor Bluetooth®-audio in de systeeminstellingen en kies APPARAAT TOEVOEGEN om opnieuw te zoeken naar Bluetooth-audioapparaten in de buurt. Kies de naam van je Bluetooth-audioapparaat zodra deze is gevonden.

  Probleem nog steeds niet opgelost?

  Als het probleem zich blijft voordoen, volg dan de stappen voor probleemoplossing die worden aanbevolen door de fabrikant van het apparaat.

  Heeft dit het probleem opgelost?

   

  Als je het probleem hebt opgelost aan de hand van deze informatie, hoef je verder niets te doen! Ga naar de website van Nintendo voor al het nieuws over producten van Nintendo.

  Probeer een ander Bluetooth-audioapparaat te verbinden met behulp van deze stappen.

  Is het gelukt om een ander Bluetooth-audioapparaat toe te voegen?

   

  Als een ander Bluetooth-audioapparaat wel verbinding maakt, is er mogelijk een probleem met het oorspronkelijke apparaat.

  Blijf het werkende apparaat gebruiken en houd de website van Nintendo in de gaten voor het laatste nieuws.

  Als er geen Bluetooth-audioapparaat verbonden kan worden, moet het Nintendo Switch-systeem gerepareerd worden.

  Klik hier om een afspraak te maken voor een reparatie.