• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Inloggen op een Nintendo-account

    Stapsgewijze instructie voor het inloggen op je bestaande Nintendo-account.

    Belangrijk

    De mogelijkheid om een Nintendo Network ID, Facebook of Twitter te gebruiken om in te loggen op een bestaande Nintendo-account of om een nieuwe Nintendo-account aan te maken, is stopgezet. Onze excuses voor enig ongemak.

    Als je problemen hebt met inloggen op je Nintendo-account en eerder een van deze diensten hebt gebruikt, raadpleeg dan het volgende:

    Wat kun je doen:

    Er zijn verschillende manieren om in te loggen op je Nintendo-account, afhankelijk van waar je inlogt en welke mogelijkheden je ingesteld hebt:

    • Met behulp van het e-mailadres (of de inlog-ID) en het wachtwoord die voor je account zijn geregistreerd.
    • Met behulp van een toegangssleutel, als je een toegangssleutel hebt geregistreerd.
    • Met behulp van je Google- of Apple-account, als je die hebt gekoppeld.
    • Met behulp van een smartapparaat, als je wilt inloggen op een Nintendo Switch.

    Op welke manier wil je inloggen?

       

    1. Ga naar de Nintendo-account-website of open de applicatie waarop je wilt inloggen.
    2. Voer het e-mailadres (of de inlog-ID) en het wachtwoord in die voor je account zijn geregistreerd, en kies INLOGGEN.
      • Als je je inloggegevens bent vergeten, kun je meer informatie vinden op de pagina 'Inloggegevens voor Nintendo-account vergeten'.
      • Als je je inlogmethode hebt veranderd zodat inloggen alleen mogelijk is met je inlog-ID, kun je niet meer inloggen met je e-mailadres. Om op je account in te loggen heb je je inlog-ID nodig.
      • Onder toezicht staande Nintendo-accounts (waaronder accounts voor kinderen van 15 jaar of jonger) kunnen inloggen met hun eigen inloggegevens en wachtwoord (niet de inloggegevens en het wachtwoord van de ouder of voogd).
    3. Als je een toegangssleutel hebt geregistreerd voor je Nintendo-account, wordt je gevraagd om in te loggen met behulp van je toegangssleutel.
      • Als je niet inlogt met het apparaat dat is gekoppeld aan je toegangssleutel, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en volg de stappen om je account te bevestigen via verificatie in twee stappen of via een bevestigingscode die naar je e-mailadres is verstuurd.
    4. Je kunt bij het inloggen af en toe worden gevraagd om je identiteit te bevestigen. Als dit gebeurt, wordt er een e-mail met een bevestigingscode naar het e-mailadres verstuurd dat voor je Nintendo-account is geregistreerd. Vind de code in de e-mail, voer deze in het veld met 'Bevestigingscode' in en kies VERIFIËREN.
    5. Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, zul je gevraagd worden een aanvullende code in te voeren. Start de app Google Authenticator op je smartapparaat, vul de code in die hier wordt weergegeven en kies INVOEREN.
      • Als je momenteel geen toegang hebt tot de app, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en gebruik een van de back-upcodes die verstrekt werden toen de tweestapsverificatie in eerste instantie werd ingesteld. (Als het goed is, heb je deze op een veilige plaats opgeslagen.)
      • Als je momenteel geen toegang hebt tot je back-upcodes, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE in het scherm waar je de back-upcode kunt invoeren. Er wordt een bevestigingscode naar het e-mailadres van je Nintendo-account gestuurd. Vind de code in de e-mail, voer deze in het veld met 'Bevestigingscode' in en kies VERIFIËREN.
      • ls je geen e-mail hebt ontvangen, volg dan de stappen in 'Ik heb geen identiteitsverificatie-e-mail voor mijn Nintendo-account ontvangen'.

    Belangrijk: Een toegangssleutel kan alleen worden gebruikt op het apparaat waarop de toegangssleutel is geregistreerd, of bij het inloggen op een Nintendo Switch met een smartapparaat. Als het apparaat waarop je toegangssleutel is geregistreerd, niet beschikbaar is, gebruik dan een andere methode om in te loggen.

    1. Ga naar de Nintendo-account-website of open de applicatie waarop je wilt inloggen. 
    2. Kies onder 'Inloggen met een toegangssleutel' voor INLOGGEN.
    3. Voer de relevante stappen op je apparaat uit om je toegangssleutel te gebruiken.
      • Als je probeert in te loggen met een apparaat dat niet compatibel is met toegangssleutels, verschijnt mogelijk het bericht 'Je kunt geen toegangssleutels gebruiken op dit apparaat'. Kies JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en volg de stappen om je account te bevestigen via verificatie in twee stappen of via een bevestigingscode die naar je e-mailadres is verstuurd.
      • Als je probeert in te loggen met een apparaat waarop geen van je toegangssleutels geregistreerd is, verschijnt mogelijk het bericht 'Het inloggen met een toegangssleutel is mislukt. Gebruik in plaats daarvan een wachtwoord om in te loggen'. Kies JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en volg de stappen om je account te bevestigen via verificatie in twee stappen of via een bevestigingscode die naar je e-mailadres is verstuurd.
    1. Ga naar de Nintendo-account-website of open de applicatie waarop je wilt inloggen.
    2. Kies de gewenste service (Google of Apple) en vul je inloggegevens in als hierom wordt gevraagd.
      • Als je probeert in te loggen via een mobiele Nintendo-app op een iOS-apparaat (zoals een iPhone of iPad), dan kun je alleen inloggen met het e-mailadres en wachtwoord voor je Nintendo-account. Als je problemen hebt bij het inloggen via deze methode, volg dan de stappen op de pagina 'Niet mogelijk om in te loggen op een Nintendo-account op een iOS-apparaat'.
      • Als je je inloggegevens voor je Google- of Apple-account bent vergeten, neem dan contact op met de betreffende klantenservice voor meer ondersteuning. Gebruik in de tussentijd een van de andere methodes (e-mail en wachtwoord of toegangssleutel) om in te loggen op je Nintendo-account.
    3. Je kunt bij het inloggen af en toe worden gevraagd om je identiteit te bevestigen. Als dit gebeurt, wordt er een e-mail met een bevestigingscode naar het e-mailadres verstuurd dat voor je Nintendo-account is geregistreerd. Vind de code in de e-mail, voer deze in het veld met 'Bevestigingscode' in en kies VERIFIËREN.
    4. Als je tweestapsverificatie hebt ingesteld, zul je gevraagd worden een aanvullende code in te voeren. Start de app Google Authenticator op je smartapparaat, vul de code in die hier wordt weergegeven en kies INVOEREN.
      • Als je momenteel geen toegang hebt tot de app, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE en gebruik een van de back-upcodes die verstrekt werden toen de tweestapsverificatie in eerste instantie werd ingesteld. (Als het goed is, heb je deze op een veilige plaats opgeslagen.)
      • Als je momenteel geen toegang hebt tot je back-upcodes, kies dan JE IDENTITEIT BEVESTIGEN VIA EEN ANDERE METHODE  in het scherm waar je de back-upcode kunt invoeren. Er wordt een bevestigingscode naar het e-mailadres van je Nintendo-account gestuurd. Vind de code in de e-mail, voer deze in het veld met 'Bevestigingscode' in en kies VERIFIËREN.
    Wil je een Nintendo-account aan een nieuwe gebruiker koppelen of log je in voor een andere situatie?

    1. Kies SNEL INLOGGEN VIA JE SMARTPHONE wanneer je die optie ziet.
    2. Gebruik een smartapparaat met een camera om de QR-code te scannen die op het scherm verschijnt.
    3. De internetbrowser wordt geopend op je smartapparaat en vraagt je om in te loggen op je Nintendo-account met je e-mailadres/inlog-ID en wachtwoord, toegangssleutel van je Nintendo-account of een Apple- of Google-account.
      • Als je al bent ingelogd op een Nintendo-account op je smartapparaat, kun je de Nintendo-account kiezen waarmee je momenteel bent ingelogd of een andere account gebruiken.
      • Zorg dat je inlogt met de Nintendo-account die je wilt gebruiken op je Nintendo Switch. Als het de verkeerde Nintendo-account is, log dan uit en begin het proces opnieuw vanaf stap 1.
    4. Je krijgt een 5-cijferige bevestigingscode te zien. Voer deze bevestigingscode in op je Nintendo Switch-systeem.
      • De bevestigingscode is maar even geldig en mag slechts één keer verkeerd worden ingevoerd. Als de bevestigingscode niet wordt geaccepteerd, begin het proces dan opnieuw vanaf stap 1.
    5. Bekijk de Nintendo-accountgegevens om te bevestigen dat je de juiste account hebt en kies dan KOPPELEN om het inloggen te voltooien.
    1. Kies als daarom gevraagd wordt WACHTWOORD OPNIEUW INVOEREN OP JE SMARTAPPARAAT.
    2. Gebruik een smartapparaat met een camera om de QR-code te scannen die op het scherm verschijnt.
    3. De internetbrowser wordt geopend op je smartapparaat en vraagt je om in te loggen op je Nintendo-account met je e-mailadres/inlog-ID en wachtwoord, toegangssleutel van je Nintendo-account of een Apple- of Google-account.
      • Als je al bent ingelogd op een Nintendo-account op je smartapparaat, kun je de Nintendo-account kiezen waarmee je momenteel bent ingelogd of een andere account gebruiken.
    4. Als je bent ingelogd bij de browser van je smartapparaat, voltooit je Nintendo Switch de inlogprocedure ook automatisch.

    Gerelateerde categorieën