• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Overzicht Ouderlijk toezicht / Veelgestelde vragen

    Informatie

    Met het Ouderlijk toezicht voor de Nintendo Switch kun je bepalen welke functies en games je kind kan gebruiken. Je kunt beperkingen instellen via het Nintendo Switch-systeem of de uitgebreidere app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ voor smartapparaten.

    Je kunt ook beperkingen voor het gebruik van de Nintendo eShop instellen via je Nintendo-account.

    Belangrijkste punten

    Vraag:

    Welke instellingen heeft het Ouderlijk toezicht op de Nintendo Switch?

    • Ouders kunnen het Ouderlijk toezicht op het systeem gebruiken om beperkingen in te stellen voor gamecontent, social-mediagebruik en communicatie met andere gebruikers.
    • Ouders kunnen uit drie vooraf ingestelde opties kiezen (Jong kind, Kind of Tiener) of de boel handmatig instellen.
    • Daarnaast kunnen ouders de uitgebreidere app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ downloaden en gebruiken. Deze app is gratis te downloaden op iOS- en Android-apparaten. Met de app kunnen ouders dagelijkse limieten instellen voor hoelang er op het systeem gespeeld kan worden. Ook kunnen ouders de games bekijken die op het systeem zijn gespeeld en hoelang die games zijn gespeeld. Ouders kunnen zelfs een bedtijd instellen, zodat spelers bijvoorbeeld na 21:00 uur niet meer kunnen gamen.
    • Beperkingen op het doen van aankopen in de Nintendo eShop kunnen worden ingesteld via de profielinstellingen van de Nintendo-account van een ouder of voogd op een pc of smartapparaat (door in te loggen op http://accounts.nintendo.com).

    Wat is het verschil tussen het Ouderljk toezicht op het systeem en in de app voor smartapparaten?

    • De belangrijkste instellingen (beperkingen voor bepaalde gamecontent, voor communicatie tussen spelers en voor social media) van het Ouderlijk toezicht kunnen zowel op het systeem als via de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ worden beheerd.
    • Met de app voor smartapparaten kun je ook nog speeltijdlimieten instellen, de games bekijken die op het systeem zijn gespeeld en zelfs bepalen dat er na een bepaalde tijd niet meer gespeeld kan worden.
    • Daarnaast kunnen beperkingen op het doen van aankopen in de Nintendo eShop worden beperkt via de profielinstellingen van de Nintendo-account van een ouder of voogd op een pc of smartapparaat (door in te loggen op http://accounts.nintendo.com).

    Wat gebeurt er als de tijdslimiet op een bepaalde dag is bereikt?

    • Als die limiet is bereikt, kun je ervoor kiezen om het systeem de game te laten onderbreken, of simpelweg een notificatie op het scherm te laten verschijnen.
    • Als de game wordt onderbroken, komt het systeem direct in de slaapstand te staan. De speler kan dan niet meer doorgaan met de game. Je kunt pas weer verdergaan zodra de beperking is opgeheven of als de tijdslimiet verstreken is. Normaal gesproken kunnen spelers vanaf hetzelfde punt verdergaan zodra de beperking is opgeheven.

    Kan de speeltijd per speler worden beperkt op de Nintendo Switch?

    • De speeltijdlimiet wordt ingesteld voor het Nintendo Switch-systeem. De ingestelde speeltijdlimiet geldt dus voor alle gebruikers van het systeem. De ouder of voogd kan echter informatie over de speeltijd en gespeelde software per Nintendo Switch-gebruiker bekijken via de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’.
    • Om informatie van individuele gebruikers in te zien moet de Nintendo Switch over versie 3.0.0 of nieuwer beschikken en moet het systeem zijn gekoppeld aan een smartapparaat dat over versie 1.1.0 of nieuwer van de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ beschikt. Bij games waarbij geen gebruiker geselecteerd hoeft te worden om te spelen (zoals 1-2-Switch) wordt alleen de gezamenlijke speeltijd van alle gebruikers van het systeem getoond.

    Hoeveel kost het om de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ te downloaden?

    • De app 'Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’ is gratis te downloaden op iOS- en Android-apparaten (op het gebruik van data zijn mogelijk extra kosten van toepassing). Je hebt een Nintendo-account nodig om de app te gebruiken.

    Kan ik de beperkingen voor mijn systeem beheren op twee verschillende smartapparaten?

    • De beperkingen kunnen alleen worden beheerd via één Nintendo-account. Je kunt de Nintendo-account echter op meerdere smartapparaten met de app koppelen. Daarna kun je de beperkingen beheren via elk apparaat waarmee de Nintendo-account is gekoppeld.

    Kan ik de beperkingen voor meerdere Nintendo Switch-systemen beheren op één smartapparaat?

    • Ja. Je kunt maximaal drie Nintendo Switch-systemen aan hetzelfde smartapparaat koppelen.

    Wat zijn de vereisten voor de app ‘Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch’?

    • iOS-gebruikers
      • Ondersteuning voor iOS 14.0 of nieuwer
    • Android-gebruikers
      • Ondersteuning voor Android 4.4 of nieuwer