• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Game bevriest of reageert niet (Pokémon Scarlet / Pokémon Violet)

  De informatie in dit artikel kan van pas komen als de game is bevroren of niet meer op input van de controller reageert in Pokémon Scarlet of Pokémon Violet.

  Opmerking: Als je vastzit of niet verder kunt maar je nog wel kunt bewegen of het menu in de game kunt gebruiken, ga dan naar het artikel Personage is vast komen te zitten en kan niet verder in Pokémon Scarlet of Pokémon Violet.

  Wat kun je doen?

  1. Druk zonder op te slaan op de HOME-knop en sluit de game af.
  2. Zorg ervoor dat je de nieuwste software-update hebt geïnstalleerden open de game weer.
   • Updaten naar de nieuwste softwareversie kan voorkomen dat het probleem zich voordoet.
   • Als je je voortgang niet hebt opgeslagen sinds je vast kwam te zitten, keer je terug naar je laatste opslagpunt wanneer je de game opnieuw opent.
  3. We raden aan om de game regelmatig op te slaan en vervolgens te sluiten vanuit het HOME-menu (eens in de paar uur) om dit probleem in de toekomst te voorkomen.
  4. Als de game niet meer reageert bij het uitvoeren van bepaalde acties in het menu, probeer dan om opties wat langzamer te selecteren.

  Als het probleem nog steeds niet is opgelost

  Als de game constant vastloopt of niet meer reageert bij het uitvoeren van bepaalde acties of op een specifieke plek in de game, raden we je aan de situatie of actie waardoor je game vastloopt te vermijden.