• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  HD-trilfunctie werkt niet correct of werkt helemaal niet

  Omschrijving:

  • De HD-trilfunctie of vibratie van de controller lijkt tussen de ene en de andere Joy-Con, tussen twee Nintendo Switch-Pro-controllers of twee Nintendo 64-controllers, of tussen de ene en de andere game te variëren in sterkte.
  • De HD-trilfunctie of vibratie van de controller lijkt erg zwak of de controller trilt helemaal niet.

  Belangrijk:

  • De HD-trilfunctie kan gebruikt worden met de Nintendo Switch Lite door middel van een ondersteunde draadloze controller (Joy-Con, Nintendo 64- of Nintendo Switch-Pro-controller).

  Aanvullende informatie:

  • Als de trilfunctie voor het eerst wordt ingeschakeld, zal de controller die gebruikt wordt om deze instelling in te schakelen kort trillen. Zodra deze instelling echter geactiveerd is, zal deze gelden voor alle gesynchroniseerde controllers.

  Wat moet je doen:

  1. Zorg dat je systeem over de nieuwste systeemupdate beschikt.
  2. Update de controller-firmware.
  3. Controleer het batterijniveau van de controller waarmee je het probleem ervaart en zorg dat de batterij is opgeladen (Joy-Con, Pro-controller of Nintendo 64-controller).
  4. Reset de niet-werkende controller door één keer op de SYNC-knop te drukken (Joy-Con, Pro-controller of Nintendo 64-controller). Druk vervolgens op een andere knop om de controller weer in te schakelen.
  5. Controleer of de controller-vibratie is geactiveerd.
   • De trilsterkte kan per game en per Joy-Con verschillen. Dit is normaal en betreft geen probleem met deze functionaliteit of met de controllers.
   • Als de controller-vibratie sterk verschilt tussen twee Joy-Con-controllers, twee Pro-controllers of twee Nintendo 64-controllers, blijf dan het systeem enkele weken gebruiken en kijk of het je gameplay stoort.

  Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

  Als de Joy-Con, de Pro-controller of de Nintendo 64-controller niet trilt als de controller-vibratie is ingeschakeld, of als er een duidelijk verschil in sterkte is tussen controllers dat als storend wordt ervaren, moet de controller worden gerepareerd.

  Klik hier om een reparatie in te plannen.

  Gerelateerde categorieën